Politianmeldt: Gipote vildleder forbrugere

30-04-2020 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Virksomheden Petimo, der står bag Gipote.dk er sammen med tre andre webbutikker politianmeldt af forbrugerombudsmanden for at vildlede om abonnementer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Annette Boe Østergaard

Gipote.dk slår sig op på at være Danmarks største portal for køb og salg af hunde. Nu har firmaet bag hjemmesiden, Petimo A/S, fået en mindre flatterende beskrivelse. De er nemlig netop blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at vildlede om abonnementer. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Problemet er, at Petimo A/S ikke oplyser tydeligt nok, at man som kunde tilmelder sig et abonnement, når man handler på siden.

Hos Gipote.dk kan man købe sig adgang til kontaktoplysninger på sælgerne bag hundeannoncerne. Købet af disse oplysninger er dog betinget af, at man også tegner et løbende abonnement.

Når nye kunder indtaster betalingskortoplysninger ved køb af et produkt eller en ydelse på hjemmesiderne, bliver oplysningerne samtidig anvendt til at trække de efterfølgende betalinger for det løbende abonnement.

Da kunderne ikke har givet et oplyst samtykke til at købe et abonnement og betale for abonnementet via deres betalingskort, er det endvidere Forbrugerombudsmandens vurdering, at abonnementsaftalerne er ugyldige og betalingerne uautoriserede efter forbrugeraftaleloven og betalingsloven. Kunderne har derfor krav på tilbagebetaling af de beløb, som de har betalt i abonnement.

Forbrugerombudsmanden har behandlet sagerne efter klager fra forbrugere, der er blevet overraskede over, at de pludselig blev opkrævet månedlige beløb efter at have handlet på hjemmesiderne.

– Det er vildledende, hvis en virksomhed ikke oplyser den fulde pris og vilkår, over for sine kunder. Desværre får vi klager over mange webbutikker, der tilsyneladende ikke ønsker at oplyse kunderne tydeligt om, at man kun kan være kunde, hvis man køber et abonnement. De virksomheder, der ikke oplyser tydeligt om abonnementsvilkår og priser, kan risikere at skulle betale penge tilbage til kunderne for abonnementerne. Som forbruger kan man naturligvis ikke blive forpligtet til at betale for et abonnement, som man ikke er klar over, at man skulle have købt, lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Læs hele pressemeddelelsen her

Info

GODE RÅD TIL DIG, DER HAR BETALT FOR ET ABONNEMENT, DU IKKE MENER AT HAVE KØBT:

• Kontakt virksomheden og gør opmærksom på, at du ikke mener, at du har accepteret abonnementsaftalen. Du er ikke bundet af abonnementsaftalen, hvis oplysningerne ikke er givet tydeligt og i fremhævet form. Du kan henvise til forbrugeraftalelovens § 12, stk. 2.

• Kontakt din bank og gør opmærksom på, at der er blevet hævet uretmæssigt på dit kort, fordi du ikke har accepteret, at virksomheden må trække betalingen for abonnementet.

• Forbrugerombudsmanden hører gerne fra dig, hvis du forgæves har forsøgt at få dine penge igen fra enten virksomheden eller din bank. Kontakt dem via deres kontaktformular på hjemmesiden

Læs også

Gipote.dk - et hundeannoncemarked

04-03-2014 09:37, af Tine Luther
Hos Gipote bliver der arbejdet intensivt i annoncemarkedet. Konstant er der to mand på, der skal sikre, at der ikke er fupannoncer eller hunde fra hvalpefabrikker. Det betyder, at annoncørerne kan føle sig sikre på, at de ikke står ved siden af svindlere. Der bliver også konstant arbejdet på at skaffe respons til annoncerne fra dejlige familier, der leder efter den rette hund.

Vidner til overfald på hundeejer søges

22-05-2014 12:45, af Tine Luther
Tirsdag eftermiddag blev en kvindelig hundelufter overfaldet i Vollsmose. Fyns Politi søger oplysninger i dagen.

Dyrevelfærdsenhed slog til i Hadsund

05-07-2019 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den nyoprettede specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, 4. juli 2019, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog,  staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl

Spansk politi redder hund fra stegende varm bil

20-07-2016 09:05, af Kasper Larsson
Videoen nedenfor viser, at det var sidste udkald for den stakkels hund, der på en varm sommerdag var låst inde i ejerens bil. Heldigvis er betjentene ikke i tvivl, ruden skal smadres og hunden skal reddes ud.

1. juni er Hundens Dag

31-05-2019 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selv om – eller måske netop fordi - hunden er menneskets bedste ven, kræver et hvalpekøb forberedelse og omtanke. 1. juni sørger lokale hundeklubber og opdrættere for, at du kan opleve hele hunde-raceparaden på tæt hold og få gode råd til det perfekte match

To vandsøgshunde bliver en del af Fyns Politi

15-06-2020 15:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To af Fyns Politis patruljehunde er netop nu under uddannelse som vandsøgshunde sammen med deres hundeførere. Hundene i Fyns Politi er blevet særligt udvalgt til at blive specialtrænet til søg i vand

Politihunde fangede tyve 11 km fra gerningssted

24-01-2018 09:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan godt være, vi er bedre til at gå på to ben, end hunde er. Men så har hundene så mange andre talenter. Læs bare her, om politihundene, der virkelig har sans for at fange tyve

Corona-karantæne giver hvalpedrømmen vinger

24-03-2020 12:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark under corona-karantæne og aflyste ferieplaner har givet mange danskere tid til at overveje, om det er i år, de skal have den hund, de altid har drømt om. Et hvalpekøb må ikke være tidsfordriv for karantæneramte skolebørn, mener Dansk Kennel Klub, der dog oplever, at danskerne i stigende grad køber hund med omtanke

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.