Tre Gode råd: Sådan giver du hunden piller

25-11-2022 10:20, af Astrid Gerd Holtet

Langt de fleste hundeejere oplever at skulle give deres hund medicin i form af piller, på et eller andet tidspunkt i hundens liv. Her får du tre gode råd til hvordan du gør, når medicinen skal gives

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Få hunde kommer igennem livet uden i kortere eller længere perioder at skulle have medicin på pilleform, og mange hundeejere oplever, at det kan være en kamp at få medicinen givet rigtigt. Det er dog altafgørende at medicinen håndteres og gives rigtigt, så man kan være sikker på at behandlingen får den ønskede effekt, og så fejldoseringer undgås.

Gode råd til håndtering af hundens medicin:

1. Hold overblikket
For at få den rette effekt af behandlingen, og for at undgå skader ved overdoseringer, er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvor meget og hvor ofte, din hund skal have medicinen. Det skal stå angivet på pakningen, og det er vigtigt at du læser og følger angivelserne. Er du i tvivl, bør du altid spørge din dyrlæge.

Det kan være svært at huske, hvorvidt hunden har fået sin medicin, især i husholdninger hvor flere er ansvarlige for at give medicinen. Her kan det være en god ide, med et system, fx et skema, hvor det noteres hver gang medicinen er blevet givet, så alle involverede bevarer overblikket og hermed forhindrer over- eller underdosering.

2. Bland det med mad
Skal hunden have piller, kan det i nogle tilfælde være en udfordring at få hunden til at spise dem. Noget medicin findes i varianter, der smager godt, og det kan lette processen. Du skal dog her, være særlig opmærksom på at holde medicinbeholderen væk fra hunden, da den kan finde på at spise alle pillerne på en gang, hvis de smager tilstrækkeligt godt.

At gemme pillen i en lille smule vådfoder, eller noget andet blødt mad, kan også hjælpe til at få hunden til at sluge pillen. Her skal du dog være opmærksom på, hvorvidt den pågældende medicin må gives i forbindelse med fodring eller ej. Du kan altid spørge din dyrlæge til råds.

3. Hold hundens hovedet og sikr dig at hunden synker
Skal medicin indgives uden mad, kan pillen placeres bagerst på hundens tunge, hvorefter munden lukkes og hovedet holdes let opad indtil hunden laver en tydelig synkebevægelse. Man skal her passe på ikke at blive bidt af hunden.Man kan også købe en særlig pilleindgiver, der hjælper til at placere pillen inde i munden uden at fingrene kommer i klemme.

Er du i tvivl om hvordan du giver din hund medicin, bør du altid søge hjælp hos din dyrlæge.

 

 

Læs også

Årets Hund 2024 i Rally

03-10-2024 11:29, af Cecilie Friis Amstrup

Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence. 

NU må hunde igen være løse på stranden

01-10-2024 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.

Fyldte internater skaber ventelister for danske hunde

27-09-2024 15:00, af Cecilie Friis Amstrup

Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.

Derfor skifter hundeejere dyrlæge

23-03-2018 13:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed

Antibiotikaresistens – hvorfor er det et problem?

22-04-2022 15:08, af Astrid Holtet

I disse år er der et stort fokus på problemer med antibiotikaresistens – men hvorfor er det også vigtigt for hundeejere at kende til problemet, og hvilken betydning kan antibiotikaresistens have for hunden?

Palshof om nytår: Indret jer efter hunden

02-11-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr  til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde

Hund fandt 34.500 piller

24-03-2022 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hollandsk statsborger blev tirsdag afsløret i at forsøge at smugle en kuffert receptpligtige piller ind i Danmark

Forgiftninger: 5 potentielle farer i en almindelig husholdning

16-02-2021 12:35, af Astrid Gerd Holtet

Hjemmet bør være et sikkert sted for både to- og firbenede, men en almindelig dansk husholdning byder på en række muligheder for alvorlige forgiftninger, som du bør være opmærksom på

Nu dækker Dyrekassen Danmark kæledyr endnu bedre

03-05-2013 13:58, af Tine Luther
Udleveret medicin, arvelige led-og knoglesygedomme, medforsikrede hvalpekuld og genoptræning af katte er blot nogle af de mange nye dækninger, som hunde, katte og deres ejere kan få glæde af, når Dyrekassen Danmark udvider dækningen på sygeforsikringen i maj 2013.

Hollys historie

08-07-2017 10:24, af Anne Ekenberg

I sommeren 2014 år begyndte min dejlige og højtelskede shih tzu kaldet Holly at skrante. Hun hostede, så naturligvis tog jeg hende til dyrlægen. Kennelhoste foreslog jeg selv, da jeg havde kendskab til sygdomme, og symptomerne var de samme. Det er en relativt ufarlig, men irriterende sygdom, når man som jeg har flere hunde, der så alle skal behandles. Så vi kom hjem med medicin, og jeg troede, at alt var godt.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Danmark vinder sølv ved historisk VM i rallylydighed

28-09-2024 20:47, af Cecilie Friis Amstrup

Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.

Fyldte internater skaber ventelister for danske hunde

27-09-2024 15:00, af Cecilie Friis Amstrup

Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dansk rallylandshold klar til VM i Finland

27-09-2024 10:22, af Cecilie Friis Amstrup

Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Se billederne: Fyns Sommerland gik helt "i hundene"

27-09-2024 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.

Hunde-entusiaster brugte ferien på udenlandske udstillinger

30-09-2024 14:15, af Cecilie Friis Amstrup

For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.