I Sverige har der siden 2016 været tradition for, at hundeejere samles med deres firbenede venner i foråret for at deltage i den populære gåtur, “Agria hundpromenad”, arrangeret af Agria Dyreforsikring. Gåturen fik debut i Danmark i 2018, og i år har den igen fået vokseværk, da hele seks forskellige lande afholder gåturen. Der bliver dermed tusindvis af bjæf og logrende haler, når startskuddet lyder den 25. maj kl. 11.00 i alle landene.
Gåturen er ikke kun for motionens skyld. Det er en herlig folkefest for alle typer af hunde og hundeelskere. Det er en dag med hyggeligt samvær, hvor hunde og deres ejere er fælles om at hjælpe hunde, der har det svært. Det er gratis at deltage, og hvert år donerer Agria Dyreforsikring penge til et godt formål, og i Danmark er det Dyreværnet, som i år modtager 50 kr. for hvert par - ekvipage - som deltager. Sidste år blev 200.000 kroner doneret til hundevelfærd i Danmark, Norge, Finland og Sverige. I år er Frankrig og England også med i gåturen, og derfor er forventningerne til indsamlingsresultatet høje, forklarer direktør i Agria Dyreforsikring Danmark, Tine Antvorskov, og fortsætter:
- Det er vigtigt, at vi samler rigeligt med penge ind til Dyreværnets gode formål. Der er stadig mange hunde i Danmark, der har brug for at finde nye familier, der kan give dem kærlighed og nye trygge hjem. Dyreværnet gør et flot og vigtigt arbejde for at hjælpe hunde i nød og finde det helt rigtige hjem til dem.”
Tæt på 300 mennesker deltog på gåturen i Danmark sidste år, og de fleste havde taget en firbenet følgesvend med. Tine Antvorskov opfordrer hundeejere over hele landet til at pakke en picnic-kurv og tage hunden med til gåtur. Agria sørger for hygge og god underholdning i de grønne omgivelser på Amager Fælled. Hun forventer, at gåturen får over 500 deltagere denne gang, der er i hvert fald lavet goodiebags med gaver og godbidder til de første 400.
Der vil være stande, aktiviteter og opvisninger med deltagelse fra bl.a. racespecialklubber, Dyreværnet, Dansk Kennel Klub og Danmarks civile Hundeførerforening. Udrykningsleder og adfærdsbehandler Nina Amdi fra Dyreværnet giver gode og brugbare råd om adfærd og problemløsning. Der vil være også mulighed for at stille spørgsmål og få taget billeder sammen med Nina.
Vil du vide mere om Agrias hundegåtur, eller har du allerede besluttet dig for at deltage, så kan du finde information om rute, tilmelding og aktiviteter på Agrias hjemmeside.
Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.
Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar
Hvad skal man svare, når en person spørger, om han eller hund må sige hej til ens hund? Er det ok at sige nej. Hvad synes du?
Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er usynlig for bilisterne.
Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket
En ny undersøgelse viser, at hundeejere ikke går lige så meget med deres hunde i de kolde vintermåneder, som de gør, når vejret er varmere. Den manglende motion kan ses på hundenes vægt
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
I forbindelse med Danmark i Bevægelse er der lavet en større undersøgelse om danskernes motionsvaner, og her ligger gåtur med hunden faktisk ret højt
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.