I Sverige har der siden 2016 været tradition for, at hundeejere samles med deres firbenede venner i foråret for at deltage i den populære gåtur, “Agria hundpromenad”, arrangeret af Agria Dyreforsikring. Gåturen fik debut i Danmark i 2018, og i år har den igen fået vokseværk, da hele seks forskellige lande afholder gåturen. Der bliver dermed tusindvis af bjæf og logrende haler, når startskuddet lyder den 25. maj kl. 11.00 i alle landene.
Gåturen er ikke kun for motionens skyld. Det er en herlig folkefest for alle typer af hunde og hundeelskere. Det er en dag med hyggeligt samvær, hvor hunde og deres ejere er fælles om at hjælpe hunde, der har det svært. Det er gratis at deltage, og hvert år donerer Agria Dyreforsikring penge til et godt formål, og i Danmark er det Dyreværnet, som i år modtager 50 kr. for hvert par - ekvipage - som deltager. Sidste år blev 200.000 kroner doneret til hundevelfærd i Danmark, Norge, Finland og Sverige. I år er Frankrig og England også med i gåturen, og derfor er forventningerne til indsamlingsresultatet høje, forklarer direktør i Agria Dyreforsikring Danmark, Tine Antvorskov, og fortsætter:
- Det er vigtigt, at vi samler rigeligt med penge ind til Dyreværnets gode formål. Der er stadig mange hunde i Danmark, der har brug for at finde nye familier, der kan give dem kærlighed og nye trygge hjem. Dyreværnet gør et flot og vigtigt arbejde for at hjælpe hunde i nød og finde det helt rigtige hjem til dem.”
Tæt på 300 mennesker deltog på gåturen i Danmark sidste år, og de fleste havde taget en firbenet følgesvend med. Tine Antvorskov opfordrer hundeejere over hele landet til at pakke en picnic-kurv og tage hunden med til gåtur. Agria sørger for hygge og god underholdning i de grønne omgivelser på Amager Fælled. Hun forventer, at gåturen får over 500 deltagere denne gang, der er i hvert fald lavet goodiebags med gaver og godbidder til de første 400.
Der vil være stande, aktiviteter og opvisninger med deltagelse fra bl.a. racespecialklubber, Dyreværnet, Dansk Kennel Klub og Danmarks civile Hundeførerforening. Udrykningsleder og adfærdsbehandler Nina Amdi fra Dyreværnet giver gode og brugbare råd om adfærd og problemløsning. Der vil være også mulighed for at stille spørgsmål og få taget billeder sammen med Nina.
Vil du vide mere om Agrias hundegåtur, eller har du allerede besluttet dig for at deltage, så kan du finde information om rute, tilmelding og aktiviteter på Agrias hjemmeside.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.
Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.
Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
En ny undersøgelse viser, at hundeejere ikke går lige så meget med deres hunde i de kolde vintermåneder, som de gør, når vejret er varmere. Den manglende motion kan ses på hundenes vægt
I forbindelse med Danmark i Bevægelse er der lavet en større undersøgelse om danskernes motionsvaner, og her ligger gåtur med hunden faktisk ret højt
Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er usynlig for bilisterne.
Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse