Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hvis sneen begynder at falde, vil mange hunde nyde at komme ud og lege i de hvide driver - for de fleste hunde elsker at komme ud i nyfalden sne. Nogle hunden nøjes dog ikke med at lege i sneen, de kan også finde på at spise af den. At spise af sneen kan dog give problemer, og for nogle hunde kan mødet med sne ende i dårlig mave.  

Hvorfor giver sneen dårlig mave?

Hvorfor hundene får dårlige mave af at spise sne, er ikke helt klart. Det kan muligvis skyldes at kuldepåvirkningen eller urenheder i sneen kan irritere maven eller tarmens slimhinde, og denne irritation kan ende i opkast og diarré.

Maveproblemerne kan også skyldes at hunden får bakterier fra fugle og dyreafføring, der ligger skjult i sneen, med ned i maven.  Derudover kan vejsalt og sand, spredt ud for at sikre trafikken, også give maveproblemer.

Hvad skal du gøre hvis din hund spiser sne?

De symptomer hunden udvikler efter at have spist sne, er ofte en kombination af opkast og diarré på samme tid. Derudover kan den miste appetitten og få ondt i maven. En hund med ondt i maven, kan virke nedstemt og begynde at gå med krum ryg.

Er uheldet ud, og har din hund fået diarré, kan de i de fleste tilfælde komme sig af sig selv, hvis diarréen ikke er alvorlig. Det kan være nødvendigt at give maven ro ved at faste dem i 12 til 24 timer, og derefter starte dem op på noget foder, der er skånsomt for maven. Det kan eksempelvis være kogt ris og kylling (uden skind og ben), som gives i små portioner. I takt med at maven stabilisereres, kan den gradvist trappes over på sit almindelige foder.

Hvalpe, syge og gamle hunde kan ikke altid tåle at faste, og derfor bør du altid tjekke med din dyrlæge inden du faster din hund. Derudover kan hvalpe let begynde at mangle væske, hvis de får diarré, og derfor bør du være særlig opmærksom på hvalpens almentilstand. Virker den sløv eller træt, kan det være tegn på, at den ikke har nok væske i kroppen, og måske har brug for væskebehandling. Du bør også kontakte din dyrlæge, hvis diarréen står på i mere end et par dage, eller hvis den er meget voldsom, hvis hunden virker sløv, eller hvis den viser andre tegn på sygdom.   

Læs også

Sne igen: Har vores hunde virkelig brug for tøj?

09-02-2024 09:39, af Anne Cecilie Sohl

Er det nødvendigt at pakke sin hund ind i jakke eller dækken, når den skal ud i koldt eller sneklædt landskab? Eller er hunde iført tøj blot et udtryk for hundeejerens forfængelighed? 

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Voldsomt frostvejr på vej: Efterlad aldrig din hund i en kold bil

05-01-2024 09:52, af Anne Cecilie Sohl

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.

Træning med strømhalsbånd er ikke bare ulovligt – det giver heller ikke bedre resultater

19-09-2014 13:40, af Tine Luther
Siden år 2000 har det i Danmark været forbudt at træne hunde ved brug af strømhalsbånd. Desværre forekommer denne negative træningsmetode alligevel visse steder. Nu har britiske forskere vist, at det ikke giver en bedre effekt at træne med strømhalsbånd. Det burde få de sidste danskere til at holde op med at bruge de forbudte halsbånd!

Skal din hund være med i Hundekalenderen 2012?

05-08-2011 11:12, af Anne Kristine Tollestrup
Vi søger nye spændende fotos af herlige hunde til Hundekalenderen 2012. De 10 bedste billeder præmieres.

Strejfende hunde koster samfundet kassen

27-04-2012 14:27, af Tine Luther
Der bliver brugt mange ressourcer på omstrejfende hunde – hunde der ikke er ID–mærket i henhold til loven.

Hunde mod hjertesygdomme

30-05-2013 14:22, af Tine Luther
USA's største organisation for forebyggelse af hjertesygdomme, American Heart Association, meldte tidligere på ugen ud, at det at eje hund reducerer risikoen for at få hjertesygdomme.

Nyt lægemiddel til hunde med kløe

04-03-2017 13:56, af Kasper Larsson
Foråret står for døren, og det betyder længere dage, grønne skove – og allergi

Store Hestedag i Roskilde – også for hunde

01-09-2016 15:57, af Kasper Larsson
Det lyder ikke umiddelbart som noget, der har med hunde at gøre. Men tag endelig ikke fejl – menneskets bedste ven er også inviteret til Store Hestedag

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Danmarks bedste sporhunde indtager Skørping

10-10-2024 07:36, af Cecilie Friis Amstrup

Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

IKEA lancerer ny kollektion til de firbenede familiemedlemmer

07-10-2024 10:06, af Cecilie Friis Amstrup

I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Nye instruktører startede deres rejse hos DKK

04-10-2024 09:31, af Cecilie Friis Amstrup

Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.