Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hvis sneen begynder at falde, vil mange hunde nyde at komme ud og lege i de hvide driver - for de fleste hunde elsker at komme ud i nyfalden sne. Nogle hunden nøjes dog ikke med at lege i sneen, de kan også finde på at spise af den. At spise af sneen kan dog give problemer, og for nogle hunde kan mødet med sne ende i dårlig mave.  

Hvorfor giver sneen dårlig mave?

Hvorfor hundene får dårlige mave af at spise sne, er ikke helt klart. Det kan muligvis skyldes at kuldepåvirkningen eller urenheder i sneen kan irritere maven eller tarmens slimhinde, og denne irritation kan ende i opkast og diarré.

Maveproblemerne kan også skyldes at hunden får bakterier fra fugle og dyreafføring, der ligger skjult i sneen, med ned i maven.  Derudover kan vejsalt og sand, spredt ud for at sikre trafikken, også give maveproblemer.

Hvad skal du gøre hvis din hund spiser sne?

De symptomer hunden udvikler efter at have spist sne, er ofte en kombination af opkast og diarré på samme tid. Derudover kan den miste appetitten og få ondt i maven. En hund med ondt i maven, kan virke nedstemt og begynde at gå med krum ryg.

Er uheldet ud, og har din hund fået diarré, kan de i de fleste tilfælde komme sig af sig selv, hvis diarréen ikke er alvorlig. Det kan være nødvendigt at give maven ro ved at faste dem i 12 til 24 timer, og derefter starte dem op på noget foder, der er skånsomt for maven. Det kan eksempelvis være kogt ris og kylling (uden skind og ben), som gives i små portioner. I takt med at maven stabilisereres, kan den gradvist trappes over på sit almindelige foder.

Hvalpe, syge og gamle hunde kan ikke altid tåle at faste, og derfor bør du altid tjekke med din dyrlæge inden du faster din hund. Derudover kan hvalpe let begynde at mangle væske, hvis de får diarré, og derfor bør du være særlig opmærksom på hvalpens almentilstand. Virker den sløv eller træt, kan det være tegn på, at den ikke har nok væske i kroppen, og måske har brug for væskebehandling. Du bør også kontakte din dyrlæge, hvis diarréen står på i mere end et par dage, eller hvis den er meget voldsom, hvis hunden virker sløv, eller hvis den viser andre tegn på sygdom.   

Læs også

Hunde i kolde biler risikerer frostskader

10-01-2025 07:52, af Cecilie Friis Amstrup

Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.

Pas godt på din hunds poter i vinterens kulde

09-01-2025 09:02, af Cecilie Friis Amstrup

Frostgrader, sne og vejsalt kan skade din hunds poter, men med de rette forholdsregler kan du sikre, at din firbenede ven kommer trygt gennem vinteren.

Sne kan give din hund dårlig mave

04-01-2025 08:22, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.

To fjender i våbenhvile

05-08-2016 15:14, af Kasper Larsson
Hunde og postbude er som bekendt svorne dødsfjender. Men en mand i New Zealand har fanget det lokale postbud på video, hvor den myte bliver gjort til skamme

Nedfaldsfrugt er farligt for Fido

26-08-2024 09:34, af Anne Cecilie Sohl

I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.

Cannabis giver forgiftninger hos hunde

10-11-2018 09:02, af Astrid Gerd Holtet

Indtager hunde cannabis, kan det blandt andet lede til forstyrrelse af nervesystemet med hallucinationer, muskelsvaghed og umotiveret aggression

Taurinmangel og hjertesygdom

27-07-2019 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Sammenhæng mellem taurinmangel og hjertelidelsen dilateret cardiomyopati har fyldt en del i medierne den sidste tid – men hvad er taurin og hvorfor udvikler nogle hunde taurinmangel?

133 nye hunde på job som besøgshund

02-12-2013 13:32, af Tine Luther
Ekstra opmærksomhed, kærlige klap og godbidder i ny og næ. Det skal de nye besøgshunde i TrygFonden Besøgshunde vænne sig til – og det bliver sikkert ikke svært. I november var der optagelsesprøver til besøgshundeordningen, og efter en grundig dyrlægeundersøgelse og et tjek hos en hundeadfærdsinstruktør blev 133 hunde og deres ejere optaget.

I 10 år har Karsten og hans hunde bragt glæde til de ældre

18-11-2022 11:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For 10 år siden meldte Karsten Mikkelsen sig til TrygFonden Besøgshunde. En beslutning, der har betydet glæde og stjernestunder til både ham selv, hans to hunde og de ældre i den vestjyske by Tarm og omegn. Og hvis det står til Karsten selv, vil han fortsætte i ordningen 10 år mere

Kæledyr efterlyses - Hvem er Danmarks Dyrehelt 2019

23-09-2019 15:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I samarbejde med tv-vært og dyreelsker, Puk Elgård, leder Agria Dyreforsikring over de næste par uger efter hunde, heste, katte, kaniner og andre dygtige kæledyr, der gør en helt særlig forskel

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Helen og hundene udforsker Norges vilde fjelde

13-07-2025 06:55, af Cecilie Friis Amstrup

Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Fra HUNDEN: Løber hjertet af med dig i hvalpekøbet?

11-07-2025 07:01, af Lotte Evers, Agria Dyreforsikring

Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet