Mange danskere har under coronatiden arbejdet hjemmefra og generelt været mere hjemme end normalt. Det har betydet, at vores firbenede venner har vænnet sig til at have ekstra selskab i hverdagen, og det kan derfor have konsekvenser, når kæledyrene igen skal være alene hjemme på daglig basis. Det forklarer Siri Renée Jungersen, der er kommunikationsansvarlig ved AniCura, som driver dyrehospitaler i hele landet:
– Mens en stor del af os mennesker formentlig har brugt mere tid på sofaen i coronatiden, så er størstedelen af vores kæledyr faktisk blevet aktiveret betydeligt mere end normalt, fordi vi har været mere hjemme og tilbragt ekstra tid med vores dyr. Det betyder, at dyrene har vænnet sig til den ekstra aktivitet og det daglige selskab, siger Siri Renée Jungersen og fortsætter:
– Udfordringen kan således blive, at særligt hundene bliver stressede eller ængstelige, når ejerne starter på arbejde igen, og de kan pludselig have svært ved at være alene hjemme, selvom de ingen problemer havde før coronatiden. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at hunden begynder at tygge i ting, når den er alene, at den ikke længere er renlig, eller at den gør og piber.
Det skal du gøre
Siri Renée Jungersen fra AniCura anbefaler, at man gradvist vænner sine kæledyr til at være alene hjemme igen og samtidig sørger for, at hundene får masser af motion uden for arbejdstiden.
– Det kan være en rigtig god idé at gå en rolig tur, hvor hunden får snust og besørget, inden man tager på arbejde, da hunden på den måde bliver aktiveret fra morgenstunden og derfor lettere kan hvile i løbet af dagen. Sørg i det hele taget for at skabe en god rutine omkring det at være alene hjemme og sikr dig, at din hund er mentalt stimuleret og rolig, inden du forlader den, anbefaler Siri Renée Jungersen.
Efter arbejde har hunden højst sandsynligt ekstra meget brug for ejerens opmærksomhed, og her er det oplagt at gå en lang tur eller aktivere dyret med leg og øvelser.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Hermed reportage fra de sidste to dage ved VM i lydighed i Holland
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Der findes en tysk sneglegift, som til forveksling ligner den danske. Forskellen er bare, at den danske er ufarlig, mens den tyske giver forgiftninger , som kan medfører hundens død
Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.
Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken
Hvert år bliver mange kæledyr bidt af hugorme, og det kan have livsfarlige konsekvenser, hvis ikke mistanke om hugormebid bliver taget alvorligt, lyder det fra den landsdækkende dyrlægekoncern AniCura
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse