Mange danskere har under coronatiden arbejdet hjemmefra og generelt været mere hjemme end normalt. Det har betydet, at vores firbenede venner har vænnet sig til at have ekstra selskab i hverdagen, og det kan derfor have konsekvenser, når kæledyrene igen skal være alene hjemme på daglig basis. Det forklarer Siri Renée Jungersen, der er kommunikationsansvarlig ved AniCura, som driver dyrehospitaler i hele landet:
– Mens en stor del af os mennesker formentlig har brugt mere tid på sofaen i coronatiden, så er størstedelen af vores kæledyr faktisk blevet aktiveret betydeligt mere end normalt, fordi vi har været mere hjemme og tilbragt ekstra tid med vores dyr. Det betyder, at dyrene har vænnet sig til den ekstra aktivitet og det daglige selskab, siger Siri Renée Jungersen og fortsætter:
– Udfordringen kan således blive, at særligt hundene bliver stressede eller ængstelige, når ejerne starter på arbejde igen, og de kan pludselig have svært ved at være alene hjemme, selvom de ingen problemer havde før coronatiden. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at hunden begynder at tygge i ting, når den er alene, at den ikke længere er renlig, eller at den gør og piber.
Det skal du gøre
Siri Renée Jungersen fra AniCura anbefaler, at man gradvist vænner sine kæledyr til at være alene hjemme igen og samtidig sørger for, at hundene får masser af motion uden for arbejdstiden.
– Det kan være en rigtig god idé at gå en rolig tur, hvor hunden får snust og besørget, inden man tager på arbejde, da hunden på den måde bliver aktiveret fra morgenstunden og derfor lettere kan hvile i løbet af dagen. Sørg i det hele taget for at skabe en god rutine omkring det at være alene hjemme og sikr dig, at din hund er mentalt stimuleret og rolig, inden du forlader den, anbefaler Siri Renée Jungersen.
Efter arbejde har hunden højst sandsynligt ekstra meget brug for ejerens opmærksomhed, og her er det oplagt at gå en lang tur eller aktivere dyret med leg og øvelser.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Onsdag 23. oktober besøgte dyrlæger og veterinærsygeplejersker fra AniCura dyrehospitaler bosteder og herberger forskellige steder i landet og gav gratis dyrlægehjælp til hunde med hjemløse og udsatte ejere
Efteråret er officielt over os, og inden længe prydes de danske skovbunde med kastanjer. Men man skal være ekstra opmærksom på de skønne frugter, hvis man er hundeejer, da de er giftige og således kan være livsfarlige for de firbenede
Som eneste dansker er Siri Renée Richter Jungersen i VM-finalen i lydighed, der kører hele dagen i dag
På stort set alle medier blinker Coronavirus i diverse breakingbjælker. Men skal vi nu også til at være nervøse for vores kæledyr? Det har AniCura svaret på
Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt, hvor mange danskere har tradition for at samles om nærvær, julegodter, forkælelse, gaver og meget mere. Desværre kan flere af julens fristelser dog indebære livsfare for familiens firbenede medlemmer, og chefdyrlæge hos AniCura deler derfor ud af sine bedste tips til at sikre en god og tryg jul for vores kæledyr
Siri har skrevet et fint indlæg om andendagen ved VM i Holland
Sommeren er højsæson for tordenvejr i Danmark, og det kan især være en skræmmende periode for menneskets bedste ven, som ofte lider, når de høje tordenbrag lyder. Heldigvis er der ifølge dyrlæge hos AniCura, Pernille Hansen, flere tiltag, som kan være med til at skabe tryghed for hunden i tordenvejret
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet