Forebyggende antibiotikabehandling i forbindelse med forskellige typer af operationer, er almindelig indenfor dyrlægebehandling, men AniCuras nye studie viser, at dyrehospitaler, som ofte anvender antibiotika forebyggende inden operationer, ikke har lavere antal infektioner efter operation end andre.
1035 hunde deltog i studiet. Hundene blev undersøgt 7 dage efter operationen og igen 30 dage efter for på en sikker måde at kunne identificere infektioner som følge af operationen.
På klinikkerne i Sverige, Norge og Danmark opstod der infektioner i 6,3 procent af tilfældene, samtidig med at cirka 30% fik antibiotika forebyggende. I Tyskland, Østrig og Holland var andelen af infektioner cirka den samme (5,9 procent), men den store forskel er, at cirka 80% af patienterne fik forebyggende antibiotika.
– Set i et europæisk perspektiv er jeg overbevist om, at vi yderligere kan mindske brugen af antibiotika og modvirke udviklingen af multiresistente bakterie uden at øge risikoen for infektion. Udføres en operation med den rette teknik og gode hygiejnerutiner samt i ikke-inficeret væv, er det ofte unødigt at anvende antibiotika, forklarer Ulrika Grönlund, kvalitetsansvarlig hos AniCura.
Formålet med AniCuras studie af medicinsk kvalitet og patientsikkerhed på dyrehospitaler er at finde forbedringsområder og at dele viden over landegrænser og imellem dyrehospitaler og -klinikker.
Læs også: Hunde og hedeslag
Flere resultater fra studiet:
-Studiet omfattede 50 dyrehospitaler og 1035 operationspatienter i seks europæiske lande.
-Totalt set var 75% af operationerne såkaldt rene operationer, dvs. udført i ikke-inficeret væv uden at organer med almindelig bakterieflora blev berørt.
-Ved i gennemsnit 6% af operationerne opstod en infektion, hvilket er på linje med, hvad der beskrives som normalt i veterinærvidenskabelig litteratur.
-Totalt set fik færre patienter antibiotika efter operationen sammenlignet med sidste år. 61% fik antibiotika efter operationsdagen i 2016 sammenlignet med 50% i år.
Kilde: /pressemeddelse
Hanne Knude Palshof, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening, mener ikke, den nye EU-forordning får de store økonomiske konsekvenser for hundeejerne. Men forordningen er stadig problematisk
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet