- Vi ønsker med vejledningen at minimere forbruget af antibiotika på sigt, så vi kan bibeholde effekten af de antibiotika, vi har, og behandle dyrene så målrettet som muligt. Sådan siger formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, Karina Ryborg, i anledning af, at foreningen netop har udsendt Antibiotikavejledning til familiedyr. Stigende fokus på resistensproblematikken Målet med vejledningen er at give de praktiserende dyrlæger et bedre redskab i valget af behandlinger, der indbefatter antibiotika. Baggrunden er et stigende fokus på resistensproblematikken, der også er relevant i forhold til behandlingen af kæledyr. - Vejledningen er den første af sin art herhjemme, og den er først og fremmest en guide, som kan hjælpe dyrlæger til at opnå bedst mulig klinisk respons med mindst mulig udvikling af resistens, fortæller Karina Ryborg. Midlerne bliver virkningsløse Det er i sundhedsfaglige kredse anerkendt, at der er en klar sammenhæng mellem en udbredt brug af antibiotika og risikoen for, at der dannes resistens mod bestemte typer af antibiotika, hvorved de bliver virkningsløse. Imidlertid er resistens ikke kun et problem i forhold til behandlingen af mennesker. Også behandlingen af vores dyr vil blive vanskelig med stigende resistens, og lykkes behandlingen ikke, risikerer dyret at dø (fordi det må aflives). Derfor er en målrettet, strategisk anvendelse af antibiotika nødvendig. Det har den veterinære verden længe haft fokus på, og med Antibiotikavejledning til familiedyr er der nu et endnu bedre redskab i behandlingen af hunde og katte. Kilde: Den Danske Dyrlægeforening
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse