I fredags trådte den nye EU-forordning omkring medicinudskrivning til dyr i kraft. Forordningen har til hensigt at begrænse brugen af antibiotika og på den måde bremse resistensudviklingen. Formand for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, er utilfreds med, at de nye regler er lagt ned over alle lande, da det i Danmark vil betyde, at dyrlægerne kommer til at bruge mere antibiotika.
– Fremover bliver det sådan, at vi skal følge producentens anvisninger til punkt og prikke, når vi udskriver et medikament. Det er problematisk, fordi vi i Danmark har fokus på at stoppe behandlingen, når dyret er symptomfrit, og det kan sagtens ske længe før, dyret har fået den mængde medicin, som producenten anbefaler, siger hun til hunden.dk og fortsætter:
– Et konkret eksempel er midlet, Antirobe. Her er anbefalingen, at hunden skal have det i 7-10 dage, men faktisk er det ofte kun nødvendigt i kortere tid.
Hanne Knude Palshof anerkender, at der er brug for en lovgivning på området, fordi man i nogle sydeuropæiske lande har kæmpe resistensproblemer.
– Det er klart, at der er behov for en anden måde at udskrive medicin på i de lande, men når vi nu ser os selv som verdensmestre i bekæmpelsen af resistens, så er det meget forkert, at vi skal trækkes tilbage til et sted, vi var for mange år siden, siger hun.
Før i tiden gjorde man også det i Danmark, at man fulgte producenternes anvisninger, men ifølge Hanne Knude Palshof er de danske dyrlæger blevet klogere.
– Der er masser af undersøgelser, der viser at behandlingslængden kan afkortes. Tidligere varede en behandling af blærebetændelse ofte 10-14 dage, hvor den i dag er cirka fem dage. Hotspot blev tidligere behandlet med antibiotika som standard i optil tre uger, og her er man også ofte nede på fem dage i dag, hvorefter man tager dyret ind til kontrol og vurderer, om behandlingen skal fortsætte. På den måde har vi begrænset brugen af antibiotika, fortæller hun og slår fast:
– Med den nye forordning skal dyrlæger ikke længere tænke og bruge deres faglighed , de skal bare slå op i en bog.
I fredags skrev vi også om den nye forordning. Her skrev vi, at den også vil komme til at koste dyreejerne penge, idet den stiller krav til, at dyrlæger skal se dyret, inden man fortsætter en behandling.
– Sådan praktiserer mange dyrlæger det faktisk allerede, og jeg synes også, det er til dyrets bedste. Derfor tror jeg ikke, at det punkt kommer til at betyde forfærdeligt meget for hundeejerne, lyder det fra Hanne Knude Palshof.
Her kan du læse mere om antibiotikaresistens
På LinkedIn lufter flere danske dyrlæger deres utilfredshed over for Emer Cooke, der er direktør for Det Europæiske Lægemiddelagentur. Det kan du se herunder.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Universitetshospitalet for Familiedyr har nu resultatet af deres undersøgelse om smertestillende medicin til gigtplagede hunde klar
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
I disse år er der et stort fokus på problemer med antibiotikaresistens – men hvorfor er det også vigtigt for hundeejere at kende til problemet, og hvilken betydning kan antibiotikaresistens have for hunden?
I morgen klokken 15.00 samles dyrlæger på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med den nye forordning fra EU
Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse