Tirsdag aften var Holsted Dyreklinik facebookside rødglødende. Klinikken havde nemlig lagt en historie op, hvor de skrev om en hund i området, der var død efter samme sygdomsforløb, som de norske hunde.
Den opdatering fik mange til at fare i blækhuset. Meningerne var delte mellem, at det var godt, at dyreklinikken gjorde opmærksom på det, til at det var dumt at skabe frygt på den måde.
Historien er den, at en hund omkring Varde er død efter at have haft blodig diarre og opkast. Men den slags er ikke unormalt, og kan skyldes rigtig mange ting. Det særlige i Norge er det ekstremt hurtige sygdomsforløb og antallet af hunde, der er ramt netop nu.
Opslaget fik AniCura til at mane til ro på Facebook ved at skrive følgende:
Vi oplever lige nu mange henvendelser på Facebook og mail på grund af hændelserne i Norge. For at undgå misforståelser vil vi gøre det helt klart at vi jævnligt har patienter på vores dyrehospitaler med symptomer som blodig diarré og opkast. Vi har pt. ingen grund til at mistænke at vi ser samme sygdomsbillede som i Norge.
Onsdag formiddag lagde AniCura Varde Dyrehospital desuden dette opslag på Facebook:
Tirsdag eftermiddag kunne de norske myndigheder udelukke, at de norske dødsfald skyldes algeforgiftning, harepest eller miltbrand. Desuden kunne de fortælle, at der heller ikke er noget, der tyder på flåtbårne sygdomme.
Her til morgen udtaler Monica Heggelund, der er dyrlæge på Evidensia-klinikkerne til NRK, at de mange dødsfald i virkeligheden kan skyldes en sæsonbetonet sygdom.
– Et par gange om året har vi disse tilfælde, hvor hunde kommer ind med opkast og diarre, der kan indeholde blod. Her på hospitalet har vi altid en eller to hunde indlagt med den slags symptomer. Det er meget typisk med disse tilfælde i foråret og i efteråret, og dette er et ekstremt efterår, hvad disse symptomer angår, men om det er mere end det, ved vi ikke endnu, siger hun til NRK.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Vom og Hundemat Danmark tilbagekalder alle produkter af TASTE 100% lam, da rutinekontrol i Norge har påvist salmonella i en af råvarerne.
Kramper opstår når muskler ufrivilligt begynder at trække sig sammen. Det er et tegn på sygdom i kroppen, og kan skyldes mange forskellige ting. Vi ser lidt på, hvilke sygdomme, der kan ligge bag, hvis hundens muskler går i krampe
På stort set alle medier blinker Coronavirus i diverse breakingbjælker. Men skal vi nu også til at være nervøse for vores kæledyr? Det har AniCura svaret på
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Hundeejere landet over er i disse dage bekymrede for deres firbenede venner. I Norge har dyrlæger oplevet en markant stigning i tilfælde af alvorlig sygdom hos hunde i Oslo-området, og indtil videre er 27 hunde døde. I Danmark har vi ingen indikationer på, at vi oplever samme sygdomsbillede. Nye oplysninger fra Mattilsynet i Norge viser desuden, at sygdommen formodentlig ikke smitter let fra hund til hund
Nedstemthed, høj feber, opkast og blodig diarré er alle sammen symptomer på den frygtede sygdom forårsaget af en virus kaldet parvovirus, men hvad ligger der bag symptomerne?
Den arvelige Von Willebrand’s sygdom er en blødersygdom, hvor mangel på et bestemt protein forhindrer blodet i at størkne
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund