Beklageligvis har størstedelen af disse udtalelser været mangelfulde og i en del tilfælde decideret forkerte. Med baggrund heri ser vi os som specialklub nødsaget til, at slå fast:
”Cavalier King Charles Spaniels der er opdrættet med stambog i Dansk Kennel Klub (DKK), står et helt andet sted end de gør i Norge” fastslår Maria Schou Aagard, formand for Cavalierklubben i Danmark.
Gennem de seneste 20 år har vores ansvarlige opdrættere i Cavalierklubben og DKK skannet cavalierhjerter, og man kan uden tvivl konstatere, at vi har verdens bedste hjerteprogram. Opdrættere i DKK har, på frivillig basis, MRI-skannet (Magnetisk Resonans Imaging) cavalierens hoveder og ryg de seneste knap 10 år. Siden 01.08.2023 er MRI skanning for Syringomyeli (SM) og Chiari Malformation (CM) blevet en avlsrestriktion for Cavaliers stambogsført i DKK.
”Ansvarligt opdræt og rettidig omhu har sikret en dansk genpulje som har både gode hjerter og hoveder. Det, at vi allerede har skannet i mange år, og har brugt resultaterne til at selektere blandt avlshundene, gør at vi har et helt andet genmateriale i DKK/Cavalierklubben end det de har i Norge”, udtaler Maria Schou Aagard, formand for Cavalierklubben i Danmark.
Dansk Kennel Klub er stambogsførende organisation for ca. 43 % af danske Cavalier King Charles Spaniel. Racens avlsrestriktioner er udarbejdet i et samarbejde mellem Dansk Kennel Klub og Cavalierklubben i DK. Alle sundhedsresultater bliver registreret på DKKs hundeweb, hvor indavlskvotient også altid udregnes inden en parring. De resterende (57%) af de danske Cavaliers (det kan være hunde registreret i en anden klub, hunde uden stambog, eller blandinger som man har registreret som en Cavalier), er ikke registreret i DKK. Disse hunde, har ingen, eller færre sundhedsundersøgelser før de indgår i avl -og oftest er de ikke MR scannet for SM.
”Det påhviler os i Cavalierklubben at sikre en sund race, der lever gode, lange og sunde liv. Dette ansvar har vi allerede taget til os for mange år siden. Derfor, tør vi godt at sige, at samlet set, har vi i DKK og Cavalierklubben et avlsprogram i verdensklasse” understreger Maria Schou Aagard, formand for Cavalierklubben i Danmark.
Vi opfordrer alle interesserede, det være sig hvalpekøbere, hundeejere, journalister, og eventuelle dyreværnsorganisationer om at henvende sig til Cavalierklubben, såfremt man har spørgsmål til Cavalier King Charles Spaniels i Danmark.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse