Da der i sidste uge blev konstateret parvovirus syd for Kalundborg, mente dyrlægerne på Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg, at det var for vigtigt til ikke at blive delt med omverdenen. Derfor slog de nyheden op på Facebook, selvom det ikke var hos dem, virusset var fundet.
– Nej det er ikke os, der har behandlet hunden, og det har vi heller ikke skrevet. Vi skrev netop, at hunden var fundet syd for Kalundborg. Vi mente, at folk burde vide, det var i området, så de kunne reagere på det, og på den måde kunne vi minimere risikoen for yderlige smitte, fortæller dyrlæge Anna Torkelund.
Hun kunne hurtigt konstatere, at det ikke kun er selve virusset, der har en tendens til at sprede sig. Opslaget gik nemlig viralt, og det er Anne Torkelund glad for.
– Det er jo klart, at vi synes, det er godt, at så mange mennesker som muligt ser det, siger hun.
Til opslaget er der stillet nogle spørgsmål fra bekymrede hundeejere. Blandt andet spørger flere, om en mere præcis geografisk placering end syd for Kalundborg.
Mandag skrev Gørlev Dyreklinik på deres facebookside, at det er i deres område, virusset er fundet, hvorfor dette spørgsmål hermed er besvaret.
Andre bekymrer sig om, hvordan man undgår, at ens hund bliver smittet, og er er svaret sådan set meget enkelt.
– Så længe hunden er vaccineret, skulle der ikke være nogen fare, lyder det fra Anne Torkelund, der dog uddyber:
– Hvis en hund bliver vaccineret, når den er 8 uger, skal den have en vaccination max fire uger senere. Det skal den, fordi hundens krop danner flere antistoffer anden gang, den møder virusset. Vi anbefaler, at man holder hunden væk fra smittefare, indtil 14 dage efter vaccine nummer to.
Når en hund har fået de to vaccinationer, er den, ifølge Anne Torkelund, dækket ind i tre år, før den igen skal vaccineres mod parvovirus.
Dyrlægegruppen Dania, Hinnerup og Hammel melder om to tilfælde af parvovirus i deres konsultation de sidste 24 timer
Der meldes netop nu om flere tilfælde af parvovirus i Blåvand
Valby Dyreklinik skriver på deres Facebook, at de har fået flere hunde ind med parvovirus på det sidste
Slingerhed, eller ukoordinerede bevægelser, er et sygdomstegn hos hunde – vi ser på hvilke sygdomme, der kan være årsag til sådanne bevægelsesforstyrrelser
12. december fødte Pernille lille Lilje. Noget var dog helt galt. Lilje var viklet ind i navlestrengen. Hun var dødfødt. Sorgen var og er ubærlig for hele familien, der udover Pernille består af hendes forlovede Peter, hendes datter på 15 og søn på 11. Uden hunden Diego ville familien være mere indelukket og modløs
I går døde den folkekære Lise Nørgaard. En kvinde som i den grad har sat sit aftryk i dette land, og som også har sat op til flere aftryk i hundeverdenen. For hun var en hunde- og dyreelsker
Spondylose kaldes også nogle gange for rygslitage, og ses som pålejring af ekstra knoglevæv uden på rygsøjlen. Mange hund lever med tilstanden hele livet uden at få problemer, mens andre kan udvikle problemer med smerte og halthed. Vi ser lidt nærmere på sygdommen og hvad der gør forskellen
En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.
Den 3. juni i år, kl. 06.10 oplevede jeg mit – og nok de fleste hundeejers – værste mareridt. Her opdagede jeg, at nogle af mine hunde – der iblandt en tæve og tre af hendes hvalpe, som var 9 uger gamle – var sluppet ud af en bagdør. Døren var blæst op ud til en nedlagt lade, og der havde de fundet et hul og var smuttet ud i den store verden.
I starten af denne måned blev Dyrenes Beskyttelse kaldt ud til et hjem ved Juelsminde. De hunde, de fandt så umiddelbart raske ud, men der gemte sig flere ting i huset
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste