Det sidste døgn har været ekstra krævende for medarbejderne hos Dyrlægegruppen Dania, Hinnerup og Hammel.
Onsdag meldte de ud på Facebook, at de måtte sige farvel til en tre måneder gammel hvalp, som var inficeret med parvovirus.
Ifølge opslaget er hvalpen fra en dansk opdrætter og har fået sine hvalpevacciner.
Her til morgen melder dyrlægegruppen så ud, at endnu en hund er blevet diagnosticeret med den frygtelige sygdom. Denne gang en hund på 18 måneder.
Parvovirius er en virussygdom, der angriber tarmene hos hunde, og som spredes mellem hundene via afføringen. En syg hund kan udskille virussen inden symptomerne ses, og i op til 2 uger efter. Virussen er modstandsdygtig og kan leve i omgivelserne i meget lang tid, så ud over at smitten kan spredes fra hund til hund, kan den også spredes under sko, bildæk, og andre ting der kommer i kontakt med virussen efter den er udskilt.
Der ses høj feber, nedsat almentilstand samt voldsom opkast og blodig diarré. Opkast og diarréen medfører oftest en livstruende væskemangel.
Der meldes netop nu om flere tilfælde af parvovirus i Blåvand
For et par uger siden måtte man på en af Evidensias klinikker aflive to hvalpe, der var importeret fra udlandet. Hvalpene var syge med Parvo-Virus
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.