I december forsvandt lille Eddie fra sin familie. Eddie var en chihuahua og på trods af flere efterlysninger på nettet, blev han aldrig fundet. Det gjorde til gengæld resterne af en hundehale, som kunne stamme fra Eddie. Halen blev fundet tæt på et sted, en ræv havde udset sig som spisested.
I samme måned oplevede Cecilie Bruun Sørensen enhver hundeejers mareridt, da hendes dværgpincher, Laura, pludselig gøede voldsomt fra haven. Det skriver blandt andre DR Sjælland.
Laura gik ud i haven og så blot en busket rød rævehale forsvinde ud af haven. En nabo løb efter ræven. Han fandt ræven på et stisystem, hvor ræven slap grebet om Laura. Det var desværre for sent. Laura var død.
Sidste onsdag var den så gal igen. Her var det shih tzuen Sonja, der fik besøg af ræven under en tur i haven.
Ræven havde angrebet Sonja i haven hos familien Nielsen. Her havde den bidt hunden i halsen og efterladt den ni-årige shih tzu døende på græsplænen.
Ifølge et opslag på Facebook har endnu en hund måttet lade livet i lørdags.
Disse oplevelser har naturligvis sat en skræk i livet på de lokale beboere, som udover hundene også frygter for deres børn, men det er der ifølge vildtkonsulent ikke nogen grund til.
– Det er mange år siden, vi sidst har oplevet en ræv angribe hunde. Ræve lever som regel af regnorme bær eller insekter, og hvis den kan få fat på en høne, vil den også gøre det. Vi har aldrig haft et eksempel, hvor en ræv har angrebet et barn, så det skal man ikke frygte, siger Henrik Jørgensen, der er vildtkonsulent i Naturstyrelsen Midtsjælland til DR Sjælland.
Grundejerforeningen Wegnersminde har af Naturstyrelsen fået lov til at aflive ræven.
Ved du noget om sagen, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til bkn@Wiegaarden.dk
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde