I mandags blev den seks år gamle berner sennenhund Albert ifølge fyens.dk angrebet og bidt til blods i ryggen i en hundeskov ved Odense. Alberts ejer, Louise-Amalie Henriksen, udtalte, at hun er ked af, at der i en populær hundeskov render en sort, schæferlignende hanhund rundt og bider. Hun fik ejeren til overfaldshundens telefonnummer, så hun kunne kontakte ham, såfremt sagen ville udvikle sig til en forsikringssag, men nummeret viste sig ikke at fungere. Derfor efterlyste hun ejeren på nettet. Han gav sig til kende, og parterne har nu talt sammen. Overfaldshundens ejer, Kenneth Guldborg Pedersen, har i øvrigt skrevet i debatten på fyens.dk, at ” når to lidt dominerende hanhunde mødes med en tæve i løbetid, så kan der hurtigt opstå konflikter”. For nylig blev en lille selskabshund bidt så eftertrykkeligt, at den flere dage i træk måtte til dyrlægen for at blive behandlet. Overfaldet skete i hundeskoven ved Skørping. Hunden, der overfaldt den lille hund, er kendt for at virke truende, men bliver alligevel sluppet løs i hundeskoven. Forhåbentlig stopper denne praksis nu. Forsvarlig brug af hundeskovene Hundeskovene er et tilbud, som alle hunde og mennesker skal kunne nyde uden at blive overfaldet eller føle sig truet. Derfor skal vi som hundeejere kigge indad, inden vi drager i hundeskoven med vovsen. Har vi en hund, der udviser truende adfærd – ”Hold dig lige på afstand, min hund er ikke så glad for andre hunde” – eller en hund, der måske endda kan finde på at bide, skal vi selvfølgelig aldrig slippe vores hund løs i en hundeskov. Og har vi en tæve i løbetid, skal den naturligvis også holdes langt fra hundeskoven, for den kan være årsag til alvorlige konflikter.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse