Det bliver dejligt vejr i dag, og det bliver dejligt, men der er altså lige en række ting, man skal huske, når det handler om hunde og varme.
De fleste er nok klar over, at man ikke skal lade sin hund sidde i en varm bil under en hedebølge som denne. Men der er også andre ting, man skal passe på.
For eksempel kan hunde også blive solbrændt. Har man børn, kender man godt det der med, at man skal huske at fedte dem ind i et godt lag solcreme, inden de sendes i børnehave eller skole. Det er nogle gange lidt hektisk, men hunden bør faktisk også få en tur med cremen.
Her er en liste over de områder på hundens krop, der er i størst fare for solskoldning:
Mange tror måske, at maven er ret sikker, da den jo som oftest vender nedad og er i fin skygge fra ryggen. Men mange hunde ligger jo på siden men en blottet mave. Vigtigere er det, at solens stråler kan reflektere i jorden og op på hundens mave. Det gælder især for lavstammede hunde som gravhunde.
Men hvilke hunde er egentlig mest udsatte for solskoldning? Det kan du ser herunder
Beskyt hunden
For at beskytte hunden mod solstrålerne kan man gøre forskellige ting. Man kan selvfølgelig låse den inde i kælderen, men det vil vi absolut ikke anbefale.
I stedet kan du eksempelvis bruge solcreme. Der findes mange solbeskyttelsesmidler beregnet til hunde. Det drejer sig både om cremer og spray. På de fleste hunderacer kan du nøjes med at påføre midler på de særligt udsatte områder. Det er vigtigt, at man kun bruger solcreme, der er beregnet til hunde. Solcreme til mennesker indeholder ofte stoffer, som hunde kan tage skade af, hvis de slikker det af.
Er du på stranden med hunden, er det en god idé at tage et soltelt med eller i hvert fald sørge for, at der er et sted, hvor hunden kan søge skygge. Gen ikke hunden ud, hvis den kryber ind under solteltet. Det er der nok en god grund til. Hunde har en god indbygget sans for at søge skygge, når solen er for stærk for dem.
Tegn på solskoldning
Men hvordan opdager man så, at ens hund er blevet solskoldet? Det er faktisk ikke anderledes end, når vi mennesker bliver det. Derfor skal man holde øje med:
Det største problem med solvarme dage er dog uden tvivl risikoen for hedeslag. Vær meget forsigtig med at lade hunden opholde sig i varme lukkede rum i længere tid. Skulle uheldet være ude, så bring øjeblikkeligt hunde i skygge. Overhæld den med koldt vand, og forsøg at holde den i ro. Dyrlægen bør kontaktes.
Derudover er der en lang række ting, du bør være særligt opmærksom på i varmen, eksempelvis:
Forbrændte poter
Fortove, veje, sand og andre overflader kan forbrænde din hunds trædepuder. Gå med din hund om morgenen og om aftenen, når underlaget er køligst. Hold hånden på underlaget i 30 sekunder for at teste det, før du lader din hund gå på det. Hvis det gør ondt på dig, vil det også gøre ondt på din hund.
Dehydrering
Undgå dehydrering ved at give din hund ubegrænset adgang til frisk og køligt vand – både inde og ude. Isterninger eller et stykke frosset kød får din hund til at indtage mere væske og derved holde den nedkølet. Du kan også fodre med vådt foder hen over sommeren for at forøge væskeindtaget.
Bål og grillaftener
Hvis du laver bål, skal du holde øje med, at din hund ikke stikker af med en glødende pind. Og hvis du griller skal du passe på, at hunden ikke finder på at slikke på grillen, hvilket kan forårsage forbrændinger på tungen eller i munden. Optændingsvæske er gift for din hund, og skal holdes udenfor hundens rækkevidde. Sørg generelt set for at holde din hund fra bål og grill.
Og nyd så det dejlige vejr.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Det er en stor beslutning at anskaffe sig en hundehvalp. Foruden det vigtige arbejde i at vælge den rigtig hunderace, er der også en række andre ting, man skal være opmærksom på, når hvalpen skal flytte hjemmefra og med hjem til dig.
En kvinde efterlod sine fire hunde i en bil, mens hun var på restaurant. Da hun kom ud, var alle fire hunde døde
I fredags efterlyste vi gode råd til sommervarmen. Nu skal vi finde de bedste
De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn
Råber du efter Charlie eller Luna i hundeparken, er der stor sandsynlighed for, at der kommer mere end én velopdragen hund – eller velopdragent barn - løbende. Ifølge Agria Dyreforsikrings opgørelse er det menneskenavne på to stavelser, der topper listen over de mest populære hundenavne i Danmark. Men allerede nu forudser hundeekspert, at flere royalt klingende navne vil være regerende mestre på næste års hitliste.
Zoneterapeut Vivian Birlie giver her et godt tip til at køle hunden lidt ned her i varmen
Det, alle dyreejere frygter, er det sværeste øjeblik, når der skal træffes beslutning om det sidste farvel til hunden eller katten. Beslutningen om aflivning kan være en svær proces, som kræver forståelse for dyrets behov og livskvalitet og ofte må dyrlægen spørges til råds undervejs. Her kommer Agria Dyreforsikring med nogle gode råd om, hvordan du kan komme frem til den rigtige og ansvarlige beslutning
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet