Du tjekker din hund for lopper fordi den klør sig manisk og får dig en ubehagelig overraskelse. Den har lopper! For mange dyreejere er lopper i pelsen et fast tilbagevendende problem i familien, men du kan faktisk undgå det med en forebyggende loppebehandling.
Hvad er lopper?
Lopper er blodsugende insekter. De har 4 forskellige stadier i deres udvikling nemlig æg, larve, puppe og voksen. Levestederne for de voksne lopper og for de øvrige stadier er helt forskellige. De voksne lopper lever på hunden eller katten, mens æg, larver og pupper lever i revner og sprækker eller nede i gulvtæppet, i de rum, hvor loppernes værtsdyr, hunden, færdes.
Loppeekspert Anette Morgen fortæller:
- Loppesæsonen begynder i foråret og bygger sig op henover sommeren, hvor den ved efteråret når sit højeste. Milde vintre uden længere perioder med frostgrader giver gode betingelser for lopperne og forværrer problemet næste år. Tendensen, at vi til stadighed oplever mildere vintre, gør at det er blevet nødvendigt at holde fokus på forebyggelse og behandling af lopper i højere grad end tidligere. De fleste, der har prøvet det, ved at hvis man først har fået et loppeproblem inden døre, så kan det være vanskeligt at komme af med igen.
Hvordan finder man ud af om hunden har lopper?
Et godt tegn på lopper er at din hund klør eller slikker og bider sig mere end normalt. Tjek i så fald din kat eller hund ved at stille dyret på en avis og red derefter dyrets pels igennem med en tættekam. Hæld det, der er faldet af på avisen op på et fugtigt, hvidt stykke køkkenrulle. Hvis der viser sig rød-brune plamager på papiret, kan det være loppeekskrementer. Altså et tegn på at din hund eller kat har fået lopper.
Ved korrekt brug af loppemidler kan man hurtigt komme til bunds og bekæmpe et eksisterende loppeproblem. En del hundeejere vælger at behandle deres dyr forebyggende, hvilket betyder at der som regel ikke opstår problemer med lopper, hvis de altså behandler korrekt året rundt.
Mistænker du, at din hund har fået lopper, er der tre gode måder du kan se det på.
1) Find lopper i pelsen
Har hunden mange lopper, kan man nogle gange finde levende lopper i hundens pels. Loppen er 1,5-3 cm lang, brunsort og har sammentrykt kropsform. Når loppen er i hundens pels, bruger den sine stærke bagben til at hage sig fast i håret. Loppen vil sjældent springe på hunden, men i stedet vil den løbe mellem hårstråene.
Du kan nogle gange være heldig at se lopperne ved at skille hårene i pelsen fra hinanden, og kigge ned på huden ved hårrødderne. Alternativt kan du kæmme pelsen med en tættekam, og se om du kan se lopperne på kammen efterfølgende.
2) Se efter loppeafføring
Når man leder, vil man ofte ikke finde en levende loppe, men det betyder langtfra altid at hunden ikke har lopper, da de kan være svære at finde. I stedet kan man lede efter loppens afføring. Loppeafføring kan ses som mørkt kaffegrums i hundens pels og på huden. Finder man noget mørkt grums, kan man lægge det over på et hvidt stykke køkkenrulle, og gøre det lidt vådt. Da loppeafføring består af blodrester, vil afføringen blive rødlig, når det kommer i kontakt med vandet.
3) Kløe er også tegn på lopper
Begynder hunden pludselig at klø sig, kan det være et tegn på lopper. Hunde med lopper vil ofte især klø sig omkring haleroden og hen langs ryggen. Nogle hunde udvikler loppeallergi, og her kan kløen blive meget voldsom, så voldsom at hunden bider og klø hul i huden. Kløe kan dog også skyldes en lang række andre sygdomme.
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
Efterårsferien er skudt i gang, og så er det tid til at finde hyggen frem. Og hvis der er noget, der virkelig kan skrue op for hyggen, så er det en filmaften - og helst med en hundefilm!
Bravecto blev omtalt af Hunden.dk d. 17. juli., efter midlet var blevet undersøgt grundigt af det Europæiske Lægemiddelagentur. Læs nedenunder, hvad Lægemiddelstyrelses siger om Bravecto.
På de sociale medier har der længe verseret en heftig diskussion for og imod utøjsmidlet og tyggetabletten Bravecto. Rigtig mange har ikke haft problemer i forbindelse med, at deres hund har indtaget pillen, men nogle har desværre oplevet mere eller mindre alvorlige bivirkninger. Nu har den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medical Agency, set på sagen.
Forleden bragte Hunden.dk en artikel om utøjsmidlet Bravecto. Denne artikel affødte en masse gode spørgsmål, og ét af dem gik på, hvorfor vi oplever så store problemer med flåter og borrelia. Hvorfor det er så meget oppe i tiden.
Bravecto ringer en klokke hos de fleste hundeejere. Men hvad vil du gerne spørge folkene bag Bravecto om
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse