Barbie var, i sommeren 2018, en blot 5 år gammel Amerikansk Cocker Spaniel, som Rie havde bragt helt til tops som Juniorhandler. Og det var heller ikke lige til at se, at den lille knude på poten skulle vise sig at være ondartet kræft. Igennem årene har Rie fået sig et stort netværk indenfor hundeverdenen og det var også denne, der skulle vise sig at give et alternativ til den ellers hårde dom om amputation. For Barbies kræft var værre end først antaget, idet at den havde sat sig helt ind i knoglen med meget lille chance for at tumoren kunne fjernes udelukkende med kirurgi. Det krævede derfor en ret hurtig beslutning, hvis ikke det skulle nå at brede sig. Som en ægte solstrålehistorie, så tog Barbie også kampen op imod alle odds og er i dag med til at være pionér på den alternative behandling.
Homøopatisk behandling frem for kemo
Mastcelle tumores sidder normalt i huden og den traditionelle behandling har været at området er blevet fjernet kirurgisk. Det var bare ikke helt så nemt i Barbies tilfælde og derfor så de mange dyrlæger heller ikke anden udvej, end at amputere benet. Da kræften sad så tæt ind til knoglen, så var chancen meget lille for, at det hele kunne fjernes alene med kirurgi og en efterfølgende behandling med kemo, ville være nødvendigt. Valget syntes ikke at kunne være anderledes, indtil en behandling med homøopatisk behandling kom på tale igennem det store netværk. Rie valgte derfor at gå den utraditionelle vej og i samarbejde med specialister på området, så var Barbie en af de få hunde til at modtage homøopatisk behandling, som Barbie vil være afhængig af resten af sine dage på 4 poter. Der er endnu ikke særlig udbredt kendskab til behandlingen i de danske dyrlæge-kredse, men det var stadig et stort ønske fra Rie at undgå amputation. Derfor gik jagten ind på at finde en dyrlæge, som kirurgisk kunne fjerne så meget som muligt af knuden, og Rie derefter selv kunne supplere forløbet med homøopatisk behandling. Det var ikke helt nemt, men alligevel valgte Frederiksværk dyrehospital at være med i forsøget på at redde det ene forben. Planen var oprindeligt at opdele forløbet i 3 trin, men allerede ved første trin var det tydeligt at kræften havde større indvirkning end først antaget. Dyrlæge Anders K. Rasmussen måtte udføre intet mindre end 3 operationer den sommer, for både at få bugt med knuden, men også al det omkringliggende væv der var påvirket. For kræften sad helt tæt ind til knoglen, så fokus var på at en stor del af vævet omkring skulle fjernes, hvis benet skulle beholdes og spredningen mindskes. Operationerne skulle vise sig at efterlade et åbent sår på 9x6 cm, hvor der i en uges tid, under forbinding, skulle vokse granulationsvæv ind og derved øge chancerne for en succesfuld hudtransplantation senere. Såret skulle forbindes gennem hele sommeren og kontrolleres jævnligt. Dertil skulle der efterfølgende foretages en hudtransplantation fra skulderen, men Barbie var heldigvis forholdsvis upåvirket af den store forbinding og genvandt hurtigt kontrollen over de 4 ben igennem hele forløbet.
Fremtiden for Barbie
Det er ikke til at sige hvor lang tid Barbie har tilbage på 4 poter, men med operationerne og behandlingen forventes det, at kræften i dag er væk. Barbie vil fortsat være afhængig af den homøopatiske behandling og kontrol hos en anden dyrlæge, men for Rie var det den helt rigtige beslutning. Amputation og den
traditionelle kræftbehandling var aldrig rigtig en vej for Rie, så hun var lykkelig for muligheden for en alternativ behandling. Med det store netværk og dyrlægens erfaring, så er hun fortrøstningsfuld i dag og så har Barbie i det mindste et liv på 4 poter, så længe det varer. Det er nok ikke et valg så mange andre ville have taget for deres hund, og med det manglende kendskab til alternativerne, så er der heller ikke mange der kender til andet. Alle oplever kræft forskelligt, så det er noget enhver hundeejer og dyrlæge må tænke sig godt om, inden beslutningen om behandlingsformen vælges.
Selv om kræft er en alvorlig diagnose for både hund og menneske, kan hunde med kræft spille en vigtig rolle i forskningen. Ved at deltage i udvalgte projekter kan hunde være med til at bane vejen for nye og mere effektive behandlinger til gavn for både dyr og mennesker
Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.
Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond
Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?
Endokardiose, eller myxomatøs mitral valvulær sygdom, er en tilstand i hundens hjerteklapper. Sygdommen er arvelig, men symptomerne ses først senere i livet, og kan i værste fald ende i hjertesvigt.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Diskusprolaps er et almindeligt problem i bevægeapparatet og kan være meget smertefuldt – vi ser på hvad der sker når hunden får en diskusprolaps og hvordan den kan hjælpes
Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat har igangsat et nyt projekt for at undersøge, hvorvidt dyrejerne følger dyrlægens anvisninger, og hvordan dyrlægen kan forbedre kommunikationen mellem ejer og klinik
Mens Folketinget beder frisører og andre om at lukke, er der ikke nogen regler for dyrlæger. Derfor opfordrer dyrlægerne Den Danske Dyrlægeforening om at komme med en klar udmelding
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet