Grønland er kendt for de smukke slædehunde, som holdes nord for polarcirklen, men på trods af dette, er Donnas Dyreklinik i Nuuk den eneste praktiserende dyreklinik på Grønland. Klinikken er ejet af foreningen Nuummi Uumasut, som er en frivillig forening, der blev dannet for at sikre, at der altid er en fast dyrlæge i Nuuk, der kan foretage både livreddende indgreb og rutineindgreb. Donationer og sponsorater fra virksomheder og privatpersoner er med til at sikre en billig betaling.
Donnas Dyreklinik tilbyder alle former for traditionel behandling af kæledyr og er også vagtbærende. Klinikken har desuden et samarbejde med Sermersooq Kommune om varetagelse af hundeinspektørfunktionen – herunder ansøgningstilladelser og dokumentering af vaccinationer, chipmærkning og neutralisering.
Dyreklinikken åbnede i 2013, og før det var det nødvendigt at rejse til Danmark, hvis man havde et sygt kæledyr. En af de dyrlæger som både har behandlet dyr fra Grønland, men også selv har rejst til Grønland for at behandle dyr, er Claus Bundgaard Nielsen, adm. direktør på AniCura Aarhus Dyrehospital.
- Jeg har altid været glad for Grønland og imponeret over det frivillige arbejde, som bliver lagt i Donnas Dyreklinik. Jeg er glad for, at vi nu med AniCura kan indgå i et samarbejde med Donnas Dyreklinik, så vi kan støtte det meget flotte arbejde der ydes på Donnas, siger Claus Bundgaard Nielsen, som er en af ildsjælene bag samarbejdet med Donnas Dyreklinik.
Milepæl i Grønland
Samarbejdet mellem Donnas Dyreklinik og AniCura giver adgang til lang række praktiske og økonomiske fordele samt opkvalificering af nyansatte dyrlæger, telemedicinsk support, digitalt røntgensystem fra Valsø Røntgen samt et forbedret journalsystem sponsoreret af VetNet.
- Samarbejdet med AniCura er en ny milepæl for os i Nuummi Uumasut. Det letter vores arbejde med at sikre klinikkens fortsatte eksistens. Desuden så vil vi kunne hæve vores veterinærfaglige kvalitet og på sigt også vores udbud af tjenester til de grønlandske kæledyrsejere. siger Tom Amtoft, formand for Nuuks Dyr.
Der findes ingen tilgængelige tal for, hvor mange hunde og katte, der er i Grønland, men i Nuuk holder beboerne kæledyr ligesom vi gør i Danmark. Der er desuden også mange ulovlige hunde og katte i Grønland. Det er ikke tilladt at holde slædehunde som kæledyr syd for polarcirklen, så slædehunderacen ikke blandes med andre racer.
Den grønlandske slædehund har i årtusinder været en uundværlig del af den grønlandske kultur, men i dag er racen truet. Projektet QIMMEQHealth arbejder for at studere og forbedre hundenes sundhed samt at sikre dem en fremtid.
På Feldballe Friskole har eleverne den sidste måned lært alt, hvad der er værd at vide om Grønland. Mandag blev afslutningen på det forløb markeret med besøg af ægte hunde og ture i hundeslæde
Grønlands eneste private dyreklinik kan ikke få besat to opslåede dyrlægestillinger, og nu frygter man, at Grønland pr. 1. august står uden dyrlæger
Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge
Hunde er berygtede for at have dårlig ånde, men faktisk er dårlig ånde hos hunde – også kaldet halitosis -ofte et tegn på problemer, og hunde med udtalt dårlig ånde, bør derfor altid undersøges
På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg
I disse dage, hvor man ikke bevæger sig alt for meget uden for hjemmet, er Firstvet en god hjælp. For medlemmer af DKK er den gratis
Torsdag skulle dyrlæge Torben Lindbjerg sætte en guldkrone på en af forsvarets hunde. Her kan du se, hvordan det gik
Dansk Kennel Klub afholder fra næste tirsdag et webinar om farvegenetik, hvor klubbens dyrlæge fortæller om de forskellige pelstyper, aftegninger og farver
Da dyrlægerne hos Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik fredag skrev på Facebook, at der var parvovirus i området, spredte opslaget sig hurtigt. Det glæder dyrlæge Anne Torkelund at så mange hundeejere som muligt får informationen
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet