Den nordsjællandske hundediarre fortsætter

11-04-2018 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrlæge Mariane Kjær Silset tror kun, vi har set toppen af isbjerget af diarreudbruddene hos hunde i Nordsjælland. Hun opfordrer til, at man får sin hund undersøgt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I disse dage er der travlt hos de nordsjællandske dyrlæger. De undersøger prøver fra hunde både med og uden symptomer omkring de hårdest ramte områder for den nordsjællandske hundediarre. Derudover er de også beskæftiget med behandling af dem, som har mave-tarm problemer.

– Sygdommen er netop vanskelig at komme til livs, da der formodes at være en del raske smittebærere og at smitten er godt spredt i området, så der er risiko for gensmitte, siger dyrlæge fra Dyrlægehuset i Holte og Nærum Dyreklinik Mariane Kjær Silset.

Endnu er det ikke til at side, hvor mange hunde, der reelt er smittede med sygdommen i Nordsjælland, men Mariane Kjær Silset har ikke oplevet noget lignende før.

– Vi oplever hvert år hunde med parasitten Giardia, som er årsag til diarreen. Det plejer at være unghunde, der bliver smittet, men i år har jeg også haft ældre hunde. Det er svært at sige, hvor omfattende smitten er, da vi endnu kun i gang med at undersøge hundene. Men jeg kan sige, at jeg ikke har oplevet det så vildt før, fortæller hun.

Ifølge dyrlægen er der ikke noget, man som hundeejer kan gøre for at sikre sin hund mod smitten.

– Det eneste, man kan gøre, er at få undersøgt sin hund. De fleste plejer at reagere, når deres hund begynder at have diarre inde i stuen, men en hund behøver ikke have diarre for at være smittet, siger hun og fortsætter:

– Forleden havde jeg en hund, som bare var meget træt. Jeg testede den for hjerteorm, da det virkede mest sandsynligt. Prøven var negativ, til gengæld slog en giardiatest positivt ud, og så måtte vi jo i gang med at teste hele hundens vennekreds.

Bliver ens hund ramt af Giardia, skal hunden selvfølgelig i behandling, men det handler også om at gøre ordentligt rent i dens miljø, da der er stor risiko for gensmitte. Heldigvis kræver det ikke det helt store og dyre setup at slippe af med den provokerende parasit. Den kan nemlig ikke tåle kogende vand. Så det handler i bund og grund bare om dagligt at koge hundeskålen, legetøjet og andre ting, som hunden er i tæt kontakt med.

Læs også

Hvordan tages en afføringsprøve?

18-04-2023 08:10, af Astrid Gerd Holtet

Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?

Giardia hos Kennel Dittmer ved Ulstrup

04-03-2023 09:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har fulgt sagen med Kennel Dittmer, som har floreret på nettet den sidste tid. Nu er der nyt

Giardia – en encellet tarmparasit

13-06-2022 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Den encellede tarmparasit, Giardia, kan give alvorlig diarré hos både hunde og mennesker

Gravide frarådes at håndtere visse typer loppemidler til hunde

15-06-2023 12:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nye studier i laboratoriedyr viser, at hjælpestoffet NMP, som findes i visse typer loppemidler, kan påvirke fosterudviklingen hos drægtige laboratoriedyr. Derfor skal indlægssedlerne til disse loppemidler opdateres med en advarsel imod, at gravide kvinder håndterer produktet

ADVARSEL: Falske hundeannoncer på nettet

28-05-2020 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har fået et tip om, at der florerer falske hundeannoncer på nettet. Derfor gælder det om at være opmærksom og kritisk

Advarsel: Pas på at hunden ikke går gennem isen

29-01-2013 14:00, af Tine Luther
Isen er ikke til at spøge med, og i går gik en lille hund gennem isen ved havnen i Frederiksværk. Vær opmærksom – hunden er ikke selv i stand til at vurdere, om isen kan bære.

Advarsel til hundeejere: Farlig larve spreder sig i Danmark

05-02-2025 09:03, af Cecilie Friis Amstrup

Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.

Bombehunde afsøger Slagelse Gymnasium

17-12-2013 13:47, af Tine Luther
Politiet fik advarsel om, at en bombe ville sprænge på Slagelse Gymnasium i dag til middag. Ingen bombe er sprunget, men nu afsøger bombehunde gymnasiet.

Advarsel mod blågrønalger

13-06-2013 11:18, af Tine Luther
Flere steder i det midtjyske advares der mod giftige blågrønalger i søer. Vær opmærksom på at algerne også er farlige for hunde.

Advarsel: Pas på foder købt i udlandet

05-01-2011 12:45, af Tine Luther
Flere steder i Europa er der solgt salmonellainficeret foder.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Ny bog sætter fokus på hundens lyst til samarbejde

23-04-2025 13:02, af Cecilie Friis Amstrup

I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Lad din hund forbedre din livskvalitet

19-04-2025 07:21, af Cecilie Friis Amstrup

Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?