Undersøgelse af afføringsprøver er et almindeligt og ofte brugt værktøj hos dyrlægen, som kan hjælpe dyrlægen med at finde ud af hvad en syg hund fejler. Prøverne bruges ofte ved hunde med længerevarende marve-tarmproblemer, eller ved mistanke om orm.
Hvad undersøges afføringsprøven for?
Ofte bruges afføringsprøven til at opdage problemer med indvoldsorm og behandle hunden inden den bliver syg, for på den måde at kunne forebygge problemet.
Blandt de mest almindelige ting, som afføringen undersøges for, er blod, mave-tarmparasitter, bakterier og virus.
Hvordan tager du en afføringsprøve fra din hund?
Når dyrlægen beder dig om at aflevere en afføringsprøve fra din hund, er det i mange tilfælde nok med afføring fra en enkelt dag. Det kan give et mere præcist billede, hvis prøven opsamles fra flere forskellige portioner afsat samme dag. Tag gerne fra toppen af afføringsklatten, så du undgår at få jord og skidt med fra underlaget. Opbevar prøven i en lukket beholder i kølige omgivelser, og hold den væk fra direkte sol og frost. Den bør ikke være mere en ca. et døgn gammel.
Skal din hund undersøges for nogle bestemte typer orm, kan det være nødvendigt at medtage afføringsprøver fra tre på hinanden følgende dage.
Du bør altid følge den vejledning du får udleveret hos dyrlægen.
Når prøven er undersøgt
Nogle gange kan dyrlægen selv foretage undersøgelserne, andre gange sendes prøven til et eksternt laboratorium. Hvor hurtigt man kan få svar på prøven, afhænger af hvilken prøve der skal laves – og om dyrlægen selv kan lave den eller ej. Ved nogle prøver kan svaret være klar samme dag, mens det ved andre kan tage en eller flere dage.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Kvinde har skrevet læserbrev om hendes oplevelser, da hendes hund fik kræft og døde
Året er endelig ved at være slut, og det skal som vanligt fejres med sang, dans – og fyrværkeri i store mængder. For hunde og katte er dagen dog ikke sjov. Dyrlæge giver fem råd til at hjælpe dyr gennem nytåret
På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg
Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.
I starten af året er der mange mennesker, der melder sig ind i et fitnesscenter og ændrer deres kostvaner. Strammere tøj kan være et tegn på, at juleferien har sat sine spor. Men det kan være så meget desto sværere for almindelige mennesker at vurdere, om en hund eller kat er overvægtig. Royal Canins dyrlæge rådgiver her om, hvordan du som kæledyrsejer bliver bedre til at vurdere kropsvægten og understøtte dit kæledyrs sundhed
Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet