Christina Young fra Texas har skrevet et facebookopslag, som nærmest er gået verden rundt. Heri sørger hun over sin elskede hunds død, og man forstår godt, at det er svært for den unge kvinde at komme sig over hundens død. Den kom nemlig helt uventet.
19. februar kyssede hun sin pitbull, Petey Pablo, farvel, inden hun tog på arbejde. Om eftermiddagen, da hun kom hjem, var hunden død.
Mens hun havde været på arbejde, havde Petey Pablo fundet en uåbnet pose chips, som den havde fået åbnet og indholdet havde den spist. Da posen var tom, ville den øjensynligt fange de sidste krummer helt nede i bunden af posen. Den manøvre resulterede dog i, at hunden ikke kunne få hovedet ud igen, hvorfor den blev kvalt i posen.
I sit opslag erkender hun, at hun undrede sig over, at hunden ikke kunne få posen af ved at bruge poterne. Men efter at have undersøgt sagen, har hun fundet ud af, at en 3-5 hunde hver uge dør ved kvælning og 42 procent af disse, mens ejeren sidder i rummet ved siden af.
Christina Young ønsker, at Petey Pablos død i det mindste kan bruges til at øge kendskabet til faren ved poser i hjemmet, når man har kæledyr. Noget som hun ikke havde tænkt på, før hendes elskede hund blev kvalt i en chipspose.
Vi er klar over, at den amerikanske pitbullterrier er på den forbudte liste i Danmark, men da denne historie har bred almen interesse og kan hjælpe andre hundeejere, vælger vi alligevel at skrive om den
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Nye studier i laboratoriedyr viser, at hjælpestoffet NMP, som findes i visse typer loppemidler, kan påvirke fosterudviklingen hos drægtige laboratoriedyr. Derfor skal indlægssedlerne til disse loppemidler opdateres med en advarsel imod, at gravide kvinder håndterer produktet
Ved nogle sygdomme eller uheld, kan man opleve at dyrlægen anbefaler en blodtransfusion – vi ser lidt på hvornår hunde kan have gavn af en blodtransfusion og hvordan en transfusion kan foregå
Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket
Det sker en gang i mellem, at en tæve bliver parret ved et uheld – men hvad gør man så, hvis man ikke ønsker hvalpe?
Inkontinens er en manglende evne til at holde på vandet, og tilstanden ses oftest hos ældre hunde
Hvad gør du, hvis uheldet er ude og din hund bliver ramt af en bil?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet