Hundeejere over hele landet er blevet bekymrede, efter at tyggeruller fra kæledyrsvirksomheden Chrisco er blevet tilbagekaldt. Tilbagekaldelsen sker som følge af rapporter om hunde, der har udvist opsigtsvækkende og atypiske symptomer efter at have spist produkterne. Symptomerne inkluderer rastløshed, angst, overdreven gøen og i nogle tilfælde psykotisk adfærd.
Telefonstorm hos Chrisco
Chrisco-direktør Brian Christensen fortæller, at virksomheden har modtaget hundredvis af henvendelser fra hundeejere.
– Telefonerne ringer nonstop, og beskederne vælter ind. Vi er i gang med at danne os et overblik og vil meget gerne besvare alle henvendelser, men det tager tid, siger Brian Christensen til TV 2.
Det tilbagekaldte produkt er tyggeruller med kylling og okse, som sælges i butikker som Coop, Meny og Harald Nyborg samt online via nemlig.com og Wolt. Årligt bliver der solgt omkring 155.000 poser af de pågældende tyggeruller, oplyser virksomheden.
Hund blev aflivet efter symptomer
Flere hundeejere har rapporteret, at deres hunde har opført sig underligt efter at have spist produkterne. TV 2 har blandt andet talt med Jens Ole Bertram, der måtte aflive sin hund Loui efter en periode med psykotiske anfald.
– Det er hjerteskærende at høre om de oplevelser, hundeejere har haft. Siden 1977 har vores mission været at skabe glæde blandt hunde - ikke det modsatte, siger Brian Christensen.
Undersøgelser og prøvesvar på vej
Chrisco arbejder nu på at indsamle prøver af de tilbagekaldte tyggeruller for at undersøge, hvad der kan have forårsaget symptomerne. Ifølge virksomheden vil der komme svar på prøverne i januar, da de først skal analyseres på et laboratorie.
Brian Christensen fortæller, at det endnu er for tidligt at sige, om flere produkter skal trækkes tilbage.
– Vi er stadig ved at danne os et overblik. Det kan skyldes råvarerne, noget i produktionen eller en kombination. Vi vil selvfølgelig gøre alt for at opbygge tilliden til vores produkter igen, siger han.
Dyrlæger og Fødevarestyrelsen involveret
Tilbagekaldelsen er sket ud fra et forsigtighedsprincip, og Fødevarestyrelsen udsendte fredag en officiel advarsel. Vestermose Dyreklinik ved Slagelse har også advaret mod at bruge tyggerullerne og opfordrer hundeejere til at være ekstra opmærksomme.
Hvis din hund udviser symptomer som rastløshed, angst, sløvhed eller gøen, anbefales det at kontakte en dyrlæge. Hundeejere kan også henvende sig direkte til Chrisco med spørgsmål.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
K.K. Jensen døde natten til søndag. For at mindes ham udgiver vi denne artikel fra november 2020, som handler om hans store interesse for frimærker. KK har siden 1992 samlet på frimærker med hunde på. Det er blevet til næsten 5000 frimærker fra hele verden
Lopper er velkendte hos både hunde- og katteejere, som ofte støder på de små bæster. Her kan du læse lidt mere om kravlet, der formerer sig med en utrolig hastighed
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse