At spise sin egen afføring kaldes også korprofagi. Det ses hos nogle hunde – ofte til ejernes store fortrydelse. Men hvorfor gør hundene det? Et amerikansk forskerhold fra University of California har forsøgt at finde svaret, og resultaterne fra deres studie er netop blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift ”Veterinary Medicine and Science”.
Forskerholdet tog udgangspunkt i to mulige forklaringer på problemet. Det ene var at korprofagi er en unormal adfærd hos hunde, og at denne unormale adfærd eksempelvis kan skyldes mangler i kosten eller et underliggende adfærdsproblem som stress eller tvangsadfærd. Den anden mulige forklaring på problemet var, at det er en normaladfærd, der sikrer at hundens nære omgivelser holdes rene og frie fra parasitter. Hvis adfærden er normal mente forskerne blandt andet, at hundene burde have en større tendens til at spise frisk afføring frem for gammelafføring, da mængden af infektiøse parasitter stiger markant, hvis afføringen ligger i omgivelserne mere end to dage.
Holdet bag studiet sendte to forskellige spørgeskemaer ud til amerikanske hundeejere og fik i alt omkring 3000 svar tilbage. De undersøgte svarene for at se, om de kunne be- eller afkræfte de to mulige forklaringer.
Ud fra hundenejernes svar, fandt forskerne ingen forskel imellem hunde, der spiste deres egen afføring og hunde der ikke gjorde, når de kiggede på alderen eller kønnet af hunden. Ligeledes var der ingen forskel i det foder de fik, og ingen forskel i hvorvidt hundene havde adfærdsproblemer, herunder stress, angst og tvangsadfærd. Ligeledes havde hunde med tendens til korprofagi ikke været svære at få renlige som hvalpe – noget forskere ellers mente kunne vise tegn på, at hunde havde en unormal manglende aversion mod afføring. Derudover viste studiet at diverse kosttilskud ingen effekt havde, og at træning kun havde en ringe effekt hos hunde med korprofagi. Det der dog virkede bedst, var hvis hunden lærte en ”lad ligge” kommando indlært ved at belønne hunden, når den ikke spiser afføringen.
Forskerholdet fandt dog også nogle forskelle mellem grupper af hunde, der spiste afføring og hunde der ikke gjorde. Blandt andet havde hunde, der normalt havde en stor appetit, en større tendens til korprofagi end andre hunde. Derudover havde nogle racer, herunder blandt andet terrierne, en større sandsynlighed for at udvikle problemet. Til sidst viste undersøgelsen også, at hunde med korprofagi havde en langt større tendens til at spise nyligt lagt afføring frem for gammelt.
Alt i alt mener forskerne bag undersøgelsen, at deres resultater tyder på, at korprofagi kan være en normaladfærd forbundet med et forsøg på at holde de nære omgivelser rene, men de pointerer også, at deres resultater er forbundet usikkerheder, og at flere studier er nødvendige for at blive klogere på området.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde
At spise sin egen afføring, også kaldet koprofagi, er noget nogle hunde gør. Årsagen til denne, for os mennesker noget ulækre vane, er ikke helt opklaret. Et brasiliansk forskerhold har undersøgt det lidt nærmere – og én ting de fandt ud af var, at sandsynligheden for at hunden udfører koprofagi er større hvis hunden bor sammen med en anden hund, der også udfører adfærden
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste