1. Udgå forfrysninger – undgå for lange gåture Det mørke og kolde vejr kan give hunden forfrysninger på udsatte steder som poter, ører, snude og halespids. Hanhundens testikler er særligt udsatte, og der skal derfor holdes et ekstra øje med, om de er røde, hævede eller ømme. Sidder tæver for stille i de kolde temperaturer, kan de risikere at få urinvejsinfektioner. Gå derfor flere korte ture i løbet af dagen, i stedet for én lang. 2. Jakke, eller ingen jakke – det er spørgsmålet Er din hund en langhåret tumler, eller er den en fin lille dame? Størrelsen og mængden af pels er afgørende for, hvordan din hund klarer kulden. En lille hund med tynd pels skal have overtøj på, hvorimod en stor hund, som f.eks. en schæferhund, ikke behøves. Et godt tip er, at holde øje med hundens adfærd. Begynder hunden at gå anderledes i sneen, eller viser den tegn på at det ubehageligt at gå i, skal du tage affære. Hopper den derimod rundt og i sneen og vil lige, er det et godt tegn. 3. Vejsalt skader poterne Mange steder bliver der saltet, når sneen og frosten lægger sig. Og denne vejsalt kan skade hundens poter. Saltet udtørrer trædepuderne, så de let slår revner. Og når selv samme vejsalt trænger ind i disse revner, er det yderst smertefuldt for hunden. Hvis din hund pludselig bliver halt på gåturen, kan det således skyldes vejsaltet. En god idé er at smøre hundens poter med potesalve, så den undgår frugt- og saltskader. 4. Lad ikke hunden spise sne Uanset hvor meget din pelsede ven elsker at spise sne, så medfører det farer. Sneen kan indeholde bakterier, der kan gøre din hund syg. Samtidig ved man aldrig, hvad der gemmer sig under sneen, og hunden kan pådrage sig nogle grimme skader, hvis den bider ned i noget skarpt, eller tygger i noget hårdt. 5. Hvor aktiv er hunden i vintertiden Vinteren har det med at lægge en dæmper på aktivitetsniveauet – også for vores hunde, der ikke i samme omfang kommer ud. Rør din hund sig mindre i vinterhalvåret, end resten af året, skal du overveje at regulere dens foder. Det samme gælder jagthunde, der ofte rører sig mere på denne tid af året. Husk, at reguleringen af foderet altid skal ske over længere tid, så hundens mave kan vende sig til det. 6. Pas på isen Med is på søer, pytter og hav, er vinteren en smuk årstid. Men lufter du din hund ved vandet, skal du være ekstra påpasselig. Isen kan være tyndere end den ser ud, og falder hunden først i, afkøles den hurtigt. Mange hunde er hver vinter ved at miste livet, fordi de går ud på is, der ikke kan bære deres vægt. Hold din hund i snor, så undgår du, at hunden ikke løber ud på tynd is.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse