1. Udgå forfrysninger – undgå for lange gåture Det mørke og kolde vejr kan give hunden forfrysninger på udsatte steder som poter, ører, snude og halespids. Hanhundens testikler er særligt udsatte, og der skal derfor holdes et ekstra øje med, om de er røde, hævede eller ømme. Sidder tæver for stille i de kolde temperaturer, kan de risikere at få urinvejsinfektioner. Gå derfor flere korte ture i løbet af dagen, i stedet for én lang. 2. Jakke, eller ingen jakke – det er spørgsmålet Er din hund en langhåret tumler, eller er den en fin lille dame? Størrelsen og mængden af pels er afgørende for, hvordan din hund klarer kulden. En lille hund med tynd pels skal have overtøj på, hvorimod en stor hund, som f.eks. en schæferhund, ikke behøves. Et godt tip er, at holde øje med hundens adfærd. Begynder hunden at gå anderledes i sneen, eller viser den tegn på at det ubehageligt at gå i, skal du tage affære. Hopper den derimod rundt og i sneen og vil lige, er det et godt tegn. 3. Vejsalt skader poterne Mange steder bliver der saltet, når sneen og frosten lægger sig. Og denne vejsalt kan skade hundens poter. Saltet udtørrer trædepuderne, så de let slår revner. Og når selv samme vejsalt trænger ind i disse revner, er det yderst smertefuldt for hunden. Hvis din hund pludselig bliver halt på gåturen, kan det således skyldes vejsaltet. En god idé er at smøre hundens poter med potesalve, så den undgår frugt- og saltskader. 4. Lad ikke hunden spise sne Uanset hvor meget din pelsede ven elsker at spise sne, så medfører det farer. Sneen kan indeholde bakterier, der kan gøre din hund syg. Samtidig ved man aldrig, hvad der gemmer sig under sneen, og hunden kan pådrage sig nogle grimme skader, hvis den bider ned i noget skarpt, eller tygger i noget hårdt. 5. Hvor aktiv er hunden i vintertiden Vinteren har det med at lægge en dæmper på aktivitetsniveauet – også for vores hunde, der ikke i samme omfang kommer ud. Rør din hund sig mindre i vinterhalvåret, end resten af året, skal du overveje at regulere dens foder. Det samme gælder jagthunde, der ofte rører sig mere på denne tid af året. Husk, at reguleringen af foderet altid skal ske over længere tid, så hundens mave kan vende sig til det. 6. Pas på isen Med is på søer, pytter og hav, er vinteren en smuk årstid. Men lufter du din hund ved vandet, skal du være ekstra påpasselig. Isen kan være tyndere end den ser ud, og falder hunden først i, afkøles den hurtigt. Mange hunde er hver vinter ved at miste livet, fordi de går ud på is, der ikke kan bære deres vægt. Hold din hund i snor, så undgår du, at hunden ikke løber ud på tynd is.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet