Den lille by Feldballe i det sydlige Djursland er nok mest kendt for økolandsbyen Friland, hvor der blandt andet eksperimenteres med forskellige former for bæredygtighed.
Den sidste måneds tid har byens friskole, der arbejder med projektbaseret læring, haft projekt om Grønland, og mandag 19. december skulle projektet afsluttes med maner, og vi var med på den kolde og meget særlige dag.
Mens de større klasser gjorde klar til kaffemik med venskabsklasser fra en anden skole, satte 0. til 3. klasse sig klar i deres klasselokale.
Her skulle Mikkel Bach Jensen fortælle de spændte elever om sin tid hos Arktisk Kommando: Efter lidt tekniske udfordringer, der også udfordrede elevernes tålmodighed en smule, var Mikkel klar til at fortælle.
Han fortalte om alt fra voldsom kulde til møde med isbjørne og træning af hunde. Eleverne var optagede af hans fortællinger, men da nåede til at fortælle om sit arbejde med hundene, kunne eleverne næsten ikke holde sig mere. For hundene på billederne var jo bare åh så nuttede. Og da eleverne godt vidste, at de efter foredraget skulle møde disse hunde, var det meget svært at holde sig i ro.
Da Mikkel havde fortalt i en halv times tid, skulle børnene i flyverdragter, fordi vejret netop denne dag havde valgt at støtte op om hele projektet ved at blande iskold vind med næsten lige så kold regn.
Med sig havde Mikkel seks af sine hunde. Nogle var grønlandshunde og nogle var siberian huskeys.
Hundene blev spændt for en vogn, mens børnene stod spændt og en smule frysende i skolegården og ventede på, at alt var klart.
De første par ture rundt på den snedækkede boldbane kørte Mikkel selv med sine hunde. De skulle lige lære ruten, og det var ikke helt let. For en af hundene havde åbenbart lyst til at komme ind i skolegården for at se, hvad der skete derinde. Så selvom Mikkel flere gange råbte ”højre” til hunden, valgte den at føre de andre hunde ligeud og ind mod skolegården.
Det kom der dog hurtigt styr på, og så var det børnene og lærernes tur til at prøve en tur på vognen trukket af seks stærke slædehunde.
Det var en stor fornøjelse at se børnenes møde med disse hunde. Der var en god forståelse for, at hundene var på arbejde, og man derfor ikke skulle kæle med dem før bagefter. Det var et anderledes møde mellem børn og hunde, og der var ingen tvivl om, at børnene var begejstrede for denne store oplevelse, som de havde set frem til i flere uger.
– Det er jo simpelthen bare så fedt. Vi har jo faktisk flere børn med udfordringer blandt eleverne her, men det mærker man slet ikke en dag som denne, lød det fra lærer Vibeke Rørdam, som mange måske også kender som eksteriørdommer og medlem af DKK’s bestyrelse.
Herunder kan du se en række billeder fra den dejlige dag i Feldballe.
Den grønlandske slædehund har i årtusinder været en uundværlig del af den grønlandske kultur, men i dag er racen truet. Projektet QIMMEQHealth arbejder for at studere og forbedre hundenes sundhed samt at sikre dem en fremtid.
Mikkel Thybo Bach Jensen er den første dansker nogensinde, der kan kalde sig verdensmester i slædehundesport. Med to grønlandshunde og en kickbike triumferede han i sidste måned i Scooter 2-klassen ved WSA Dryland i England.
For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet