Opdrætsjournalen fra Forlaget Bellis, skrevet af Anne Egede, er en bog på 112 sider med fortrykte skemaer og tabeller, som du selv udfylder. Det er lige fra tæven går i løbetid, over parring og drægtighed til fødsel og tiden efter fødslen.
Journalen indeholder desuden skemaer og tabeller, som du udfylder om hvalpene med alle relevante fakta om den enkelte hvalp – om hvalpens fødsel, vægtskemaer, foder, dyrlægeoplysninger osv. – fra hvalpen kommer til verden, og til den forlader opdrætteren med sin nye ejer.
Med denne journal får du som opdrætter en enestående mulighed for at holde styr på alle relevante oplysninger om et kuld hvalpe og deres mor. Du har alle oplysninger samlet på ét sted, så det er nemt og overskueligt for dig.
De fortrykte skemaer og tabeller gør det let og enkelt at notere alle data. Du skal bare indføre de data, som gælder for din tæve og dine hvalpe. Opdrætsjournalen rummer selvfølgelig også plads til egne noter, ligesom der er plads til at indsætte fotos af hvalpenes forældre, fotos af hver enkelt hvalp samt scannings- og røntgenbilleder m.m.
En udfyldt journal er en guldgrube af data, dertil kommer, at det slet og ret er sjovt at føre en opdrætsjournal.
Opdrætsjournalen er en bog, du selv har skrevet. En bog med alle vigtige facts omkring hele forløbet med dit hvalpekuld, og som du, som opdrætter, vil have glæde af for altid.
Opdrætsjournalen kan købes nu hos Østrand og i DKKs webshop.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Den islandske fårehund Surtsey’s R-Röskvas rejse begyndte for 2 ½ år siden i en hvalpekasse på Fyns land. Derefter boede den i en kort periode i Østrig, som endte i et gidseldrama, hvorefter hunden blev hentet tilbage til Fyn, og for en måned siden var hun til parring i Frankfurt
Dansk Kennel Klub har samlet nogle gode råd til dig som opdrætter i denne coronatid
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Går man med en drøm om at blive årets opdrætter i DKK 2019, er vejen nu blevet en smule kortere, da sidste års vindere har valgt at tage en pause fra udstillingerne
Nu er der nyt læsning for alle hundeinteresserede. Forlaget Bellis, med Anne Egede i spidsen præsenterer nu to nye spændende bøger, der kan købes hos Dansk Kennel Klub
Selvom man er erfaren opdrætter, går tingene ikke altid som man forventer. Det kan Lotte Höhrmann skrive under på
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?