Årets opdrætter 2017 er Bitta Wöhliche

13-11-2017 08:37, af Marie Helene Rigård Rohleder

Flere års hårdt arbejde gav en velfortjent belønning da Bitta Wöhliche fra kennel Leading Angels vandt den prestigefyldte titel som årets opdrætter 2017 

Copyright Ridehesten.com
Årets opdrætter 2017

Der var kamp til det sidste om at blive årets opdrætter 2017. Om søndagen til DKK's internationale hundeudstilling i Herning stod Bitta Wöhliche fra kennel Leading Angels og opdaterede ihærdigt resultaterne på Hundeweb.dk, og med den endelige pointscore på 14 point gik sejren til Leading Angels med australian shepherds. Andenpladsen med 13 point tilfaldt kennel Vaskurs med faraohund, og tredjepladsen med 12 point gik til kennel Blaaholm med grand danois. Se resultatet her.

- Det var en kæmpe forløsning, da vi endelig nåede i mål. Når afgørelsen er så tæt, så er Herning så nervepirrende, men jeg er bare  glad og lettet, over at vi vandt, siger Bitta Wöhliche. 

Når det hårde arbejde betaler sig
Bitta er opdrætter og medejer af alle de 4 australian shepherds, som deltog i klassen. 3 af dem bor hjemme hos hende selv, mens resten af de fremviste hunde er udstationeret hos familier, hvor de lever som familiehunde, når de ikke fremvises i udstillingsringen. En af hundene arbejder blandt andet som terapihund for demente ved siden af karrieren som udstillingshund. 

Australian shepherd findes i 16 forskellige farver, og alle halelængder og øjenfarver er tilladte. Derfor er det ekstra svært at opdrætte type-ens hunde, fortæller Bitta. 

- Det har været hårdt arbejde og sindssygt svært at opdrætte mange homogene hunde, som er ens i type og af høj nok kvalitet. Vi har alle arbejdet hårdt med at træne og klargøre hundene, men det er alle anstrengelserne værd nu, fortæller Bitta Wöhliche. I den gruppe af 4 hunde som deltog i Herning var der 3 hanner og en tæve fra 3 forskellige kombinationer. Alle 4 hunde er champions i både Danmark og udlandet. Den firkløver som sikrede sejren er også årets racevinder 1 – 4. 

Solgt til australian shepherds
For 15 år siden ønskede Bitta sig en hund, som havde en ordentlig fysisk størrelse. En hund som den et lille barn ville tegne. Efter at have gennemsøgt markedet for at finde den rigtige race, så hun en hanhund af racen australian shepherds på et kursus. Derefter tog hun kontakt til opdrætteren at den race og mødte deres opdræt og blev skrevet op til en hund. Bitta brugte 7 år med racen, før hun tog sit første kuld og besøgte racen hjemland USA over 13 gange for at opsøge viden om racen fra verdens dygtigste opdrættere. Målet har været at lavet nogle sunde hunde, som ligner racestanden dvs. kan blive Champions og som kan arbejde. 

Bitta har opdrættet i 9 år, og i 2007 vandt hun Årets Hund med den australian shepherd Thornapple Aftershock. Her 10 år senere er det så pokalen med inskriptionen 'Årets opdrætter 2017', som får lov at pryde hjemmet. Nu er det blot at se, hvad de næste 10 år må bringe. 

 

Info

På DKK’s internationale udstillinger afvikles der hvert kalenderår en konkurrence om titlen "Årets
opdrætter". Konkurrencen afgøres ved hjælp af et pointsystem, hvor opdrætteren opnår følgende
points i forhold til de fire placeringer med samme race:
Nr. 1 = 5 points - Nr. 2 = 3 points
Nr. 3 = 2 points - Nr. 4 = 1 point
Pointene tælles sammen for alle årets udstillinger, og den opdrætter, der har opnået størst pointtal,
bliver "Årets opdrætter".
Står to eller flere opdrættere lige i konkurrencen, vinder den opdrætter, der har opnået flest af de
bedste placeringer. Står opdrætterne herefter stadig lige, vinder den opdrætter, der har opnået
sine bedste resultater på udstillinger med det største antal tilmeldte hunde.

Kilde: DKK

Læs også

Kennel Sieger's var ikke til at overse

12-11-2023 16:11, af Anne Cecilie Sohl

Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.

Årets opdrætter snupper en pause

04-01-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Går man med en drøm om at blive årets opdrætter i DKK 2019, er vejen nu blevet en smule kortere, da sidste års vindere har valgt at tage en pause fra udstillingerne

Weekend i hundens tegn

04-11-2010 08:35, af Anne Kristine Tollestrup
Denne weekend slår Messecenter Herning dørene op for årets sidste udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub

SE BILLEDERNE: Herning tager form

11-11-2021 17:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

I dag er Herning blevet gjort klar til den store udstillingsweekend. Glæd dig

Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Hjælp til de hjemløses hunde

22-02-2014 10:53, af Anne Kristine Tollestrup
Hele 800 kilo hundefoder, blev stjålet fra Foreningen for hjemløse hunde i DK's lager i Herning. Foreningen står nu akut og mangler nyt foder.

Konkurrence: Vind et gratis foto i Fredericia

10-02-2022 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden er der hundeudstilling i Fredericia. Wiegaarden møder op med professionelt fotostudie, hvor du kan få taget et billede af dig og din hund. Alle der får taget et foto, deltager også i en spændende konkurrence

Hundefest i Fredericia

08-02-2013 09:33, af Tine Luther
Flere end 3000 hunde samles i weekenden, når Dansk Kennel Klub afholder årets første internationale hundeudstilling. Det sker i Messe C Fredericia.

Hundeudstilling i Roskilde fik tragisk start

11-05-2018 11:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter godt to timer af årets hundeudstilling i Roskilde faldt en hund død om

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.