Når hunden går bort

28-11-2017 11:33, af Lina Porsborg Laursen

Når den triste dag kommer, hvor din firbenede ven går bort, kan du få den begravet på en dyrekirkegård. Det kan være en god måde at få sagt det sidste farvel og mindes hunden på

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Doris Jensen har 6 seks hunde begravet på dyrekirkegården, Dyrenes Mindelund "Løvhøj" i Horsens. Doris er formand for dyrekirkegården og driver den sammen med sin mand. Derfor besøger hun ofte stedet flere gange om ugen. 

 – Det betyder meget at vide at mine dyr er behandlet godt, og det giver mig ro, at de er blevet begravet ordentligt og respektfuldt, siger Doris Jensen.

Hvilke muligheder har du, når hunden dør?
Når den svære tid er kommet, og du skal sige farvel til din hund, dukker spørgsmålet op, om hvad der så skal ske med dit kæledyr? 

Her er mulighederne mange. Hvis hunden er blevet aflivet hos dyrlægen, kan du efterlade eller indlevere hunden på klinikken, og så vil dyrlægen sørge for, at hunden bliver destrueret. 
Du kan også vælge at tage hunden med hjem og begrave den i din egen have. Her skal hullet graves tilpas dybt, så rovdyr ikke kan grave liget op igen, ifølge Fødevarestyrelsen. Det vil i praksis være mellem 0,5-1 meter dybt. Du må heller ikke begrave dit dyr i nærheden af en drikkevandsboring, da det kan skade grundvandet. I sådanne tilfælde skal der søges dispensation hos kommunen. 

Du kan også vælge, at få din hund kremeret og tage den med hjem i en fin urne, som du derefter kan begrave i haven. Hos PetForever kan du få kremeret dit kæledyr. Prisen afhænger af dyrets vægt, og du kan blandt andet vælge at få træfrø i urnen, så der med tiden vokser et lille mindetræ oven på graven. 

En tredje mulighed er at få hunden begravet på en dyrekirkegård. Der er flere forskellige dyrekirkegårde rundt omkring i Danmark, som kan kontaktes efter interesse. 

Dyrekirkegården er en god måde at sige farvel på 
I Dyrenes Mindelund "Løvhøj" i Horsens begraver de cirka 30 kæledyr om året. Fra første januar 2018 koster det 800 kr., og dyret kan begraves på enten fællesgrav eller enkeltgrav. Det er muligt at få en gravsten til sin hund, hvis den begraves på en enkeltgrav. Stenen skal dog ligge plant med jorden, og den må ikke være over 25x25 cm. Kæledyret behøver ikke at være kremeret for at blive begravet. De fleste kæledyr bliver pakket ind i deres yndlingstæppe eller lagt forsigtigt i en papkasse før begravelsen. 

Doris Jensen har været formand for Dyrenes Mindelund siden 1996 og forsøger altid at overbevise folk om at overvære begravelsen af deres kæledyr. 

 – Jeg anbefaler, at dyrejeren overværer begravelsen af dyret, fordi det er en god måde at få sagt det sidste farvel på. Hermed er man også sikker på, at dyret er blevet pænt stedt til hvile, siger Doris Jensen. 

Copyright Ridehesten.com
Gravpladsen på Dyrenes mindelund "Løvhøj" Horsens

 

Læs også

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Dronning Elizabeths død: Farvel til de kongelige corgier

09-09-2022 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag døde Dronning Elizabeth. Vi genudgiver denne artikel for at mindes den hundeglade regent:

Søndag den 15. april døde den sidste af Dronning Elisabeths corgier. Hermed blev det til 85 år med den lavbenede hund i det britiske kongehus

Vi keder os…Lær din hund at gå ved siden af dig

23-07-2017 19:35, af Anne Ekenberg

Det er ikke svært at lære sin hund at gå ved siden af dig. Hunden.dk guider dig igennem en sjov og hyggelig øvelse, som du kan starte med at lave inden døre.  Din hund vil synes om den, og den vil sikkert komme dig til gavn, når I senere bevæger jer udenfor.

Hund døden nær af pizzadej

13-04-2021 08:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En pizza havde næsten kostet hunden Mabel livet. Nu advarer ejerne andre hundeejere om den farlige dej

Politi skred ind: Familie ville redde hund

20-04-2020 12:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag aften udbrød der brand i en villa i Hvidovre. Familien i huset var ikke hjemme, men det var hunden desværre

Dødsfald: Søren E. Sørensen er død

18-12-2019 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går fik DKK nyheden om, at Søren E. Sørensen desværre er død. Her kan du læse Jørgen Hindses mindeord

Sct. Jørgensbjerg: Stor respons på parvovirus

22-01-2019 14:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da dyrlægerne hos Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik fredag skrev på Facebook, at der var parvovirus i området, spredte opslaget sig hurtigt. Det glæder dyrlæge Anne Torkelund at så mange hundeejere som muligt får informationen

Rottesyge kan også smitte hunde

25-02-2018 08:10, af Astrid Gerd Holtet

Historier om rottesyge har fyldt meget i medierne de sidste par uger. I takt med at den danske rottebestand stiger, ses der flere tilfælde af denne potentielt dødelige sygdom – og det er ikke kun os mennesker, der skal være på vagt, for rottesyge kan også smitte til vores hunde. Vi ser lidt nærmere på sygdommen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse