Når dyreejeren ikke gør, hvad dyrlægen siger

18-11-2017 16:06, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat har igangsat et nyt projekt for at undersøge, hvorvidt dyrejerne følger dyrlægens anvisninger, og hvordan dyrlægen kan forbedre kommunikationen mellem ejer og klinik 

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat

Hunden skal bades i en bestemt shampoo. Den skal have dryppet øre morgen og aften, og så var der også lige de der piller, som skal gives på et bestemt tidspunkt i X antal dage. Der er mange informationer at holde styr på efter et dyrlægebesøg. Derfor har to dyrlæger fra klinikken Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat i Virum startet et nyt projekt for at lette kommunikationen og undersøge, hvordan de kan få dyrejerne til at følge dyrlægens anbefalinger. Projektet kredser om 'compliance', som handler om, hvorvidt dyreejeren følger dyrlægens anvisninger.

- Det er vigtigt at folk forstår, hvad vi vil have dem til at gøre. Det kan være svært at huske alle dyrlægens informationer om den videre behandling. En god kommunikation resulterer også i bedre og succesfuld behandling til dyrene, siger dyrlæge og medstifter af projektet Tine Madsen om baggrunden for projektet. 

Spørgskema, feedback og informationsbreve er vejen frem
Dyrlæge Anne Johansen og Tine Madsen fra Hudklinikken vil fordybe sig i litteraturen, snakke med klienterne og kigge i journalerne for at finde ud af, hvordan det står til med compliance på klinikken. Der skal lægges en plan for, hvordan compliance kan optimeres.  

Dyrlæge Tine Madsen fortæller, at de har samlet en gruppe dyrlæger, hvor de sammen kan udveksle erfaringer og viden på området. 

- I gruppen vil vi diskutere, hvordan vi kan kommunikere bedre til ejerne og gøre vores anvisninger lettere at forstå. Vi har eksempelvis udarbejdet nogle informationsbreve, som folk får med hjem efter en behandling. Her står der alle de oplysninger og vejledninger, som vi har snakket om inde på klinikken, siger Tine Madsen. 

Derudover har dyrlægerne på klinikken også bedt  dyrejerne om at svare på spørgeskema og kontakte dem for at få feedback på deres kommunikation under behandlingen. 

Projektet skal køre over de næste par år. Dyrlæge Tine Madsen håber, at det endelige resultat udmunder i en række gode råd og anbefalinger til at fremme kommunikationen, som de kan dele med dyrlæger landet over. 

Læs mere her.

Info

Fra humanmedicinen ved vi:
Primær non-compliance
• 10 % af de patienter, der får en recept ved et lægebesøg, indløser den ikke inden for de første 5 uger.
• Mellem 6-44 % af de ordinerede behandlinger inden for astmaområdet ekspederes aldrig.
• 20 % af depressive patienter påbegynder ikke de ordinerede behandlinger.
• Laveste grader af receptindløsning ved cardiovaskulære sygdomme. Her blev 66 % af recepterne indløst, mod 88 % i de øvrige lægemiddelgrupper.

Kilde: Dyrlæge Boysen

Læs også

Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader

04-04-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.

Bliv klogere på din hunds tarme i næste nummer af HUNDEN

15-03-2025 08:34, af Cecilie Friis Amstrup

Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.

Radioaktive hunde i Tjernobyl afslører naturens overlevelsesevne

26-01-2025 08:21, af Cecilie Friis Amstrup

Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.

Historien om Barbie

18-04-2019 15:00, af Cynthia Jensen

Sommeren 2018 skulle vise sig at være vendepunktet for en hund i sin bedste alder og en tidligere juniorhandler uden sin ledsager. ”Din hund har ondartet kræft…” lød det fra dyrlægerne. Valget stod mellem at amputere det ene forben eller lade Barbie leve med ondartet kræft i poten. Så mens vi andre nød den varme sommer, så stod Rie med en kæmpe beslutning for sin egen hund. For selvom Barbie sagtens kunne leve på blot 3 ben, så var det måske værd at forsøge at bekæmpe kræften og dermed give Barbie flere år på alle 4 ben?

Hvordan skal DKK forholde sig til megatrends

23-10-2021 19:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som lørdagens sidste oplæg på DKK’s inspirationsdage fortalte Jens Glavind og DKK’s dyrlæge Helle Friis Proschowsky om megatrends

Miriams iværksætterdrøm om hundetelte fik nyt liv

11-02-2025 12:54, af Cecilie Friis Amstrup

Det kræver mod og vilje at satse alt på en idé og føre den ud i livet. Miriam Søndergaard, ejer af træningscenteret INDOG, er en af de iværksættere, der ikke lader sig stoppe af udfordringer. Hendes seneste projekt, som er produktion af både hundetelte og telte til mennesker, er et vidnesbyrd om hendes dedikation til kvalitet og innovation.

BLOG: Skolehund, er det bare en hund som går i skole?

11-04-2023 08:33, af Yasmin Bøllehuus

Nej, for helt så enkelt er det ikke…
En skolehund er en hund som arbejder på en skole og er særligt trænet hertil. En mere meningsgivende betegnelse kunne være terapi- og skolehund, da mange af de jobfunktionerne hunden vil have er terapeutiske. I dette blogindlæg vil du kunne blive lidt klogere på, hvad en skolehund er men også hvordan min motivation for hele det her projekt startede.
En skolehund kan nemlig gøre en enorm forskel for de børn og unge den er sammen med!

 

BLOG: Er aktive hunde lykkelige hunde?

15-12-2020 12:39, af Karoline Sidelmann Brinch

Som dyrlæge, hundetræner og løber får jeg mange spørgsmål til, om det er sundt at løbe med sin hund. Her får du svaret

Dyrlæger ønsker klar melding fra dyrlægeforening

30-03-2020 08:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens Folketinget beder frisører og andre om at lukke, er der ikke nogen regler for dyrlæger. Derfor opfordrer dyrlægerne Den Danske Dyrlægeforening om at komme med en klar udmelding

Symptomer på endokardiose

10-07-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endokardiose, eller myxomatøs mitral valvulær sygdom, er en tilstand i hundens hjerteklapper. Sygdommen er arvelig, men symptomerne ses først senere i livet, og kan i værste fald ende i hjertesvigt.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse