At være internathund kan være en stor omvæltning. Derfor gør personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus en kæmpe indsats for at give hundene både mental og fysisk træning, der hjælper dem videre til et nyt hjem.
– Mange af hundene, der kommer her, har aldrig lært at styre deres impulser, forklarer hundeadfærdsinstruktør Emilie Centio Jönsson og tilføjer: – Derfor arbejder vi meget med impulskontrol, både når de skal have mad, have legetøj eller skal en tur i internatets park.
Individuelle træningsplaner for hver hund
I internatets hundeafdeling hænger der en stor tavle med informationer om alle hundene, inklusive en handlingsplan for hver enkelt. Der findes nemlig ikke én standardløsning, så træningen tilpasses altid den enkelte hunds behov.
En af de mest effektive træningsformer er Nose Work, hvor hundene lærer at bruge deres næse til at finde dufte. Træningen foregår både i den store park og på internatets lager, kaldet ”loppen”.
– Nose Work er fantastisk, fordi det både aktiverer deres hjerner og giver hundene en følelse af succes, fortæller Emilie og uddyber: – Når de finder frem til duften eller godbidden, bliver de virkelig stolte af sig selv og får en ’jeg kan godt’-følelse.
Socialisering og miljøtræning
For nogle hunde handler træningen ikke om at lære nye tricks, men om at overvinde frygt. Når en hund er meget nervøs, starter socialiseringen forsigtigt. Hvis den er utryg ved andre hunde, introduceres den langsomt for en rolig hund på afstand.
En af de hunde, internatet tidligere har arbejdet med, var Cuba. Han var nervøs omkring andre hunde og havde udfordringer med impulskontrol i forhold til biler og cyklister. Med tålmodig træning lærte Cuba at håndtere sine udfordringer og fik opbygget selvtillid, hvilket resulterede i, at han blev adopteret ud til en skøn familie.
Et dedikeret team gør forskellen
Hundeteamet på internatet består af fire hundeadfærdsinstruktører, to veterinærsygeplejersker, en dyrepasser og souschefen. Hver dag er mindst tre fra teamet på arbejde, hvor de gennemgår dagen og planlægger den bedste træning for hundene.
– Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd, når vi ser en hund udvikle sig og få et nyt hjem, siger Emilie. – Når en hund lærer at stole på mennesker igen, ved vi, at vi har gjort en forskel.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
Da en ældre mand lå for døden, og nægtede at forlade sine dyr, trådte kredsformand for Dyrenes Beskyttelse til og hjalp den aldrende mand og hans dyr
I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne.
I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse