19 underernærede hunde indleveret til Århus Internat

21-02-2023 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejeren. Der venter nu et stort arbejde for internatet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

 

Dyrenes Beskyttelses har fået indleveret 19 blandingshunde i én sag. Hundene befinder sig nu på internatet i Århus, hvor det store arbejde med pleje, socialisering og miljøtræning er i gang.

Det drejer sig om femten voksne hunde og fire hvalpe. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med de mange hunde blev for meget for ejeren, og Dyrenes Beskyttelse blev derfor kontaktet. I samarbejde med den tidligere ejer, politi og socialhjælp er hundene flyttet ind på internatet i Århus.

- Det er altid trist, når hverken mennesker eller dyr har det godt, men i denne sag valgte ejeren heldigvis at række ud og få den nødvendige hjælp. Han har været samarbejdsvillig og gjort sit bedste, og vi er glade for, at vi har kunne hjælpe både ham og hundene godt videre. Vi har efterfølgende hjulpet ejeren med at få socialhjælp til rengøring og oprydning, så han kan komme godt videre, siger Rolf Nordentoft, internatleder ved Århus Internat, Dyrenes Beskyttelse.

 

Nervøse og skræmte

De 19 hunde opholder sig på internatet i Århus. Her venter et større arbejde med at gøre dem alle sammen klar til nye hjem. Hundene er underernærede og bærer præg af, at de ikke har fået nok foder, og at fodringen er foregået tilfældigt.

- Hundene har det efter omstændighederne ok, men der ligger et stort arbejde foran os med socialisering, renligheds – og miljøtræning. Vi har fundet grus i deres afføring og ølkapsler i opkast, og det skyldes højest sandsynligt, at de er blevet fodret direkte på gulvet og derfor ved en fejl har spist andet end foder, siger Julie Skaadegaard, der er hundeadfærdsintruktør på Århus Internat.

Hundene bærer præg af, at de har været overladt til sig selv en stor del af tiden. De har aldrig været uden for ejerens hus eller have og har derfor ikke haft kontakt til andre mennesker. Ved ankomsten var de skræmte og nervøse, men særligt de yngste hvalpe er allerede ved at blive mere modige. Rolf Nordentoft er derfor positiv over for hundenes fremtid. Det samme er Julie Skaadegaard, der er i gang med opgaven med at få hundene klar til nye hjem

- Ingen af hundene er renlige, har prøvet at gå i snor eller andre basale ting for en hund, så opgaven med at socialisere de voksne hunde har førsteprioritet. Hundene var meget beskidte, da de ankom, men for ikke at stresse dem, ventede vi med at give dem et bad, til de havde vænnet sig lidt mere til os og til internatet, siger hun.

 

Lille Bille måtte til dyrlæge med det samme

De fire små hvalpe, der ankom med flokken, blev vurderet til at være omkring 16 uger gamle. Hvalpene havde ikke fået nok foder, og de var derfor stærkt underernærede. Den ene hvalp, Lille Bille, måtte køres til dyrlægen, da han var slap og ikke kunne stå på sine ben eller ville spise eller drikke.

Lille Bille blev derfor kørt til nærmeste dyrehospital, hvor han blev indlagt og fik væske i et drop samt kvalmestillende medicin. Han er tilbage på internatet igen og i bedring.

 

Læs også

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.