Skal straffefangers dyr tvangsfjernes

28-02-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyr kan bo på internat i op til et år, fordi ejer er fængslet og ikke vil overdrage dyret. DF vil se på loven

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når ejeren til et kæledyr bliver fængslet, kan det ske, at dyret efterlades i en form for limbo, fordi ejeren ikke vil overdrage dyret.

De seneste tre måneder har Dyreværnets internat i Rødovre taget sig af 13 hunde, hvis ejer sidder inde.

Ifølge direktøren for Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee, er det langtfra usædvanligt.

- Hundene bliver syltet og glemt i en uvis periode, mens ejer er i fængsel, siger hun.

Det er kun ejeren af dyret, der kan træffe beslutningen om, hvad der skal ske med det, når de selv havner i fængsel.

Det vil sige, at ejeren kan stå til flere års fængsel, men alligevel modsætte sig, at kæledyret får et nyt hjem.

- Det er frustrerende, at der ikke en maks. grænse for, hvor længe man kan eje et dyr, som man ikke selv kan passe, siger Rikke Christensen-Lee.

Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) vil nu undersøge muligheden for ny lovgivning på området. Det skriver Ritzau.

- Jeg vil kigge på det juridiske, om man kan lave en lov, som gør, at man tvangsfjerner dyret automatisk, efter at det har været på internatet i tre måneder, siger Karina Due.

Det kæledyr, der har opholdt sig i længst tid på internatet i Rødovre, mens ejeren var i fængsel, var der i 411 dage, oplyser Rikke Christensen-Lee.

Hun fortæller videre, at det kan koste dyreværnet, som er finansieret gennem sponsorerer, op til 100.000 kroner per dyr, der ikke kan overdrages.

Hun har flere grelle eksempler på hunde, hvis ejer er i fængsel, men ikke vil overdrage dyret til foreningen, så det kan få et nyt hjem.

En af dem er en rottweiler, der i januar havde været i Dyreværnets varetægt i otte måneder. Ejeren nægtede at tage stilling til, hvad der skulle ske med hunden, mens vedkommende sad inde.

- Hunden var simpelthen så deprimeret. Den ville ikke spise, den ville ingenting, fordi den var ked af at være et sted med mange mennesker, siger Rikke Christensen-Lee.

Det er politiet, der overdrager kæledyrene til internatet, når ejeren sendes i fængsel. Internatet i Rødovre modtager kæledyr fra tre politikredse på Sjælland.

Læs også

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Opdatering på hundesagen fra Lolland

26-04-2018 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke gået som man kunne håbe for nogle af de mange hunde fra sagen på Lolland. I starten af ugen døde Carrie, som sidste uge kollapsede på grund af kalkmangel. Carrie efterlader sig tre skønne hvalpe. Heldigvis er der også godt nyt

Politiets nye dyreværnsenheder er klar

01-07-2019 15:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tre nye specialiserede dyreværnsenheder, skal styrke politiets arbejdet med dyreværnssager. Enhederne skal arbejde på tværs af landets politikredse med alt fra handel, import og vanrøgt af dyr til forebyggelse og monitering af dyreværnsområdet

Stor dyreværnssag: 19 hunde reddet

26-08-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ni hvalpe og 10 voksne hunde blev via frugtbart samarbejde reddet fra en hård skæbne. En ansvarlig ejer gjorde, at det store dyreværnsarbejde med hundene hurtigt kunne komme i gang, og hundenes fremtid blive sikret

Kom i praktik hos Dyreværnet

12-09-2018 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du lige så glad for arbejdet med dyr, som Dyreværnet er? Kunne du tænke dig at komme ud på en masse friske gåture med hunde, nusse kaniner, socialisere med katte og hjælpe til med andre praktiske dyrepasseropgaver?

Dyreværnet forventer ikke, hunde kommer tilbage til Lolland

20-04-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom

Farvel til Dansk Dyreværn Aarhus

21-01-2020 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse