10 råd til at undgå dårlige hundehandlere

05-05-2022 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hver gang, der købes en hund fra en dårlig og kynisk hundehandler, får pågældende hundehandler råd til at fortsætte sin dårlige adfærd. 

Derfor videregiver vi her Dyreværnets 10 gode råd til at undgå at støtte disse

1. Google er din ven!
Man kan altid google en opdrætter og læse, hvad andre skriver om denne. Findes stedet på trustpilot eller har det en Facebookside med anmeldelser? Følg din mavefornemmelse. Mange glemmer den, når de ser et par bedende hvalpeøjne, men mærk efter.

2. Stil spørgsmål
Vær nysgerrig. Stil hellere for mange end for lidt spørgsmål. Hvor bor hvalpene til dagligt. Hvad får de at spise? En god opdrætter kender sine hunde og har kendskab til deres individuelle kendetegn. 

3. Køb ikke, før du har mødt hunden
Hvis du kan blive ’godkendt’ til at købe en hund eller hvalp, uden overhovedet at have været forbi fysisk for at se den, så handler det med stor sandsynlighed kun om penge, og ikke hvad der er bedst for hunden. Der bør gå en alarm i gang hos dig, hvis ikke du bliver tilbudt at se dyret.

4. Køb ikke en hund af medlidenhed
Køber du hvalp fra en hundehandler, som ikke har rent mel i posen, er du med til at støtte uetisk hundeopdræt og giver hundehandleren incitament til at fortsætte.

5. Hold øje med falske profiler
Der er desværre mange, som online opretter falske profiler for at lokke penge ud af folk. De bruger gerne billeder af søde hvalpe, og de beder dig måske om 'kun' at betale et depositum eller for transporten af hvalpen til din adresse. Men problemet er, at der aldrig kommer en hvalp. Og pengene får du aldrig igen.

6. Bed om at se forældrene
Er der hvalpe, er der også en mor. Hvalpe skal være otte uger gamle, inden de må tages fra deres mor. Så der er god grund til at stille rigeligt med spørgsmål ang. moren. Man kan også tilbyde, at gå en tur eller lege lidt med hundemor. Får du ikke lov til at møde hvalpenes mor, så skal alarmklokkerne begynde at ringe hos dig.

7. Sundhed og socialisering er vigtig
Har den race, som du er interesseret i racerelaterede sygdomme, så spørg om forældrene er testet/undersøgt for disse. For har forældrene nogle af sygdommene, så er der chance for, at hvalpene også har dem. Der findes mange gode sider på nettet om de forskellige hunderacer. Spørg også ind til hvalpenes socialisering. Selvom de kun er 8 uger gamle, så vil en god opdrætter, have begyndt socialiseringen: tage dem med udenfor, lade dem møde fremmede mennesker (børn og voksne), dyr, hunde, og andre nye ting, som de har skulle forholde sig til på en god måde. Er hvalpene på ingen måde socialiseret hos opdrætter, så kan det resultere i adfærdsproblemer senere.

8. Tjek papirerne
Få bevis for at hunden eller hvalpen er chippet, registreret og vaccineret. Og vaccineret af en dyrlæge vel at mærke. Er dette overholdt, er det også på skrift.

9. Mød aldrig en sælger på en p-plads
Er opdrætteren eller sælgeren kun villig til at mødes med dig på en p-plads - uden du har været forbi og se hunden først, så bør en alarm også gå i gang hos dig. I disse tilfælde handler det kun om penge eller også har sælgeren noget at skjule.

10. Føles det her sted rigtigt?
Vigtigst af alt er, hvis der er noget, der føles underligt i forbindelse med stedet eller personen, så er det nok fordi, der er noget om det. Gå igen, selvom der sidder en hvalp og sender dig lange blikke. Og mistænker du stedet for at være en hvalpefabrik, så anbefaler vi, at du anmelder adressen til vores udrykningstjeneste hurtigst muligt.

Læs også

Giardia hos Kennel Dittmer ved Ulstrup

04-03-2023 09:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har fulgt sagen med Kennel Dittmer, som har floreret på nettet den sidste tid. Nu er der nyt

Se dig for i hvalpejunglen

06-02-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags var vi til stede i Retten i Randers, hvor to personer er tiltalt for at have solgt ikke mindre end 85 hvalpe på to år uden at have tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at drive erhvervsmæssig handel med hunde. Men hvordan genkender man sælgeren, som alene har profit for øje

Dagens retsmøde om hvalpefabrik i Randers aflyst

17-01-2023 05:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Skal straffefangers dyr tvangsfjernes

28-02-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyr kan bo på internat i op til et år, fordi ejer er fængslet og ikke vil overdrage dyret. DF vil se på loven

På tur med Dyreværnet

23-05-2018 08:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste uge var hunden.dk på tur med Dyreværnets dyreambulance. Det blev en tur, som bød på alt fra en mistænkelig anmeldelse til tynde hunde og en psykisk syg hundeejer. 

Dansk Dyreværn Århus drømmer store drømme

05-03-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat

Opdatering på hundesagen fra Lolland

26-04-2018 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke gået som man kunne håbe for nogle af de mange hunde fra sagen på Lolland. I starten af ugen døde Carrie, som sidste uge kollapsede på grund af kalkmangel. Carrie efterlader sig tre skønne hvalpe. Heldigvis er der også godt nyt

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hjælp politiet med at finde fyrværkerifjols

23-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag fik Midt- og Vestsjællands Politi to anmeldelser om kanonslag kastet efter dyr ved Store Heddinge. Politiet leder efter gerningsmand

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fyldte internater skaber ventelister for danske hunde

27-09-2024 15:00, af Cecilie Friis Amstrup

Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde-entusiaster brugte ferien på udenlandske udstillinger

30-09-2024 14:15, af Cecilie Friis Amstrup

For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

NU må hunde igen være løse på stranden

01-10-2024 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.

Årets Hund 2024 i Rally

03-10-2024 11:29, af Cecilie Friis Amstrup

Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danmark vinder sølv ved historisk VM i rallylydighed

28-09-2024 20:47, af Cecilie Friis Amstrup

Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.