Klumme: Om at brænde for fællesskabet

02-05-2022 08:44, af Jeane Sørensen, Kreds 6

Her får du klummen fra aprilnummeret af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Da jeg købte min første racehund i år 2003, havde jeg hverken planer om at udstille eller opdrætte. Jeg havde kendskab til racen længe inden, jeg købte min egen hund. Planen var dengang udelukkende at købe en kælehund, men som så mange andre hundeejere blev jeg fascineret af livet som både udstiller og som opdrætter – en rigtig klassiker. Der gik kun lidt over et år, fra første racehund blev købt, til jeg blev en del af kreds 6’s ringtrænerteam. Et team, hvor vi brændte for at lære fra os. Når man arbejder i kredsregi, handler det om et stærkt sammenhold – og det har vi. I fællesskab brænder vi for, at vores kursister bliver sat i centrum, samt at være medskabende i at danne rammer for vores kursister. Det er en stor glæde at se kursisterne udvikle sig og se den fremgang, der sker.

Den dag i dag har vi stadig ringtræning mange steder i Kreds 6 med dygtige og erfarne ringtrænerinstruktører, som har flere års erfaringer; erfaringer både som ringtrænere, men også som udstillere i ind- og udland. Ringtrænerinstruktører, der står klar hver uge og giver, hvad de har for at lære, hvad de kan til kursisterne. De kan virkelig deres kram. 

I år 2013 udvidede vi ringtræningen med juniorhandlertræning. Vi kørte hver sommer juniorhandlertræning, hvor de unge kom langvejs fra for at være en del af et fællesskab med hundetræningen som det fælles tredje. Det er så fantastisk at se, hvordan de unge mennesker arbejder med deres hunde, samt hvor meget de brænder for dette. Dette betød også, at vi trænere blev mere og mere bidt af at træne dem. Vi arbejdede dengang mod et sammenhold blandt de unge mennesker, så de på kryds og tværs kunne lære hinanden at kende, samt at de kunne bakke hinanden op ved eventuelle konkurrencer.

I dag har vi i Kreds 6 et super godt samarbejde med Kreds 7 om juniorhandlertræning. Vi er et godt team, hvor vi alle brænder for og vægter de unge mennesker højt. Vi har afholdt flere træningsdage og ligeledes flere handlermatches. Vi ser, hvordan de unge knokler for at blive dygtigere og dygtigere. Ingen kommer sovende til en plads blandt de fire bedste på en udstilling, hvorfor det også kræver hårdt arbejde foruden det at skabe et fællesskab og sammenhold blandt de unge – det er det, vi virkelig brænder for.

For at ryste de unge sammen tog vi sidste år juniorhandlerne med en tur til Djurs Sommerland. En udflugt, hvor der blev hygget og grint. Det var en succes, som vi gerne gentager i år. 

Som noget nyt har vi i kreds 6 startet børne- og unghundehold op. Her står en erfaren træner klar til at undervise børn i alderen 9-14 år i hverdagslydighed samt masser af tricks og øvelser. 

I Kreds 6 findes der utroligt mange dygtige og kompetente instruktører, som stort set kan alt indenfor hundesporten; instruktører, der hele tiden tænker i fornyelse og gerne giver ud af deres viden til kursisterne omkring deres hunde. Det er ikke blot i Kreds 6, vi ser dygtige instruktører.

Rundt om i landets kredse er der mange instruktører, som brænder for at lære fra sig. Der bliver uge efter uge gjort et kæmpe stykke arbejde. 

Brænder du for fællesskabet, og sidder du måske med nye tiltag eller andre bidrag, så kan kredsarbejde være en rigtig god løsning. Kig på Kreds 6’s hjemmeside og se, hvad vi kan tilbyde dig og din hund.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Ny hundeskov ved Blåvand

18-07-2011 08:06, af Signe Wiese
Ved Blåvand er der netop blevet indviet en ny hundeskov, hvor der er ikke kun er taget hensyn til hunden, mens også til dens mennesker

Vind flotte præmier til din hund

04-03-2013 09:24, af Simone Strandet Sørensen
Du kan nu deltage i endnu en konkurrence, her på hunden.dk, denne gang sponsoreret af Eckers Sverige.

Dagens Læserfoto

01-11-2020 13:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Hver måned får vi indsendt så mange flotte fotos fra jer læsere, at det er synd og skam, at kun tre bliver vist i bladet. Derfor indfører vi nu Dagens Læserfoto på hunden.dk, hvor vi dagligt lægger et af de billeder, vi har fået tilsendt ud på nettet

Pas på chokoladen i december

26-12-2022 10:00, af Astrid Gerd Holtet

For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
 

Diarré og opkast: Julemad er ikke for hunde

14-12-2020 20:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen

Hvem passer hunden, når vi rejser på ferie

04-08-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie

BLOG: Hvem træner hvem?

14-12-2020 08:40, af John Frank Ahm

Træner vi hund eller træner hunden os? Det er da et underligt spørgsmål, for selvfølgelig træner vi hunden. Når vi får en lille sød hundehvalp tager de fleste af os til hvalpemotivation, hvor vi kan træne vores hund og arbejde med basisprincipper, samtidig med at vi får nogle gode stunder med den lille og skaber en god relation

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader