Da jeg købte min første racehund i år 2003, havde jeg hverken planer om at udstille eller opdrætte. Jeg havde kendskab til racen længe inden, jeg købte min egen hund. Planen var dengang udelukkende at købe en kælehund, men som så mange andre hundeejere blev jeg fascineret af livet som både udstiller og som opdrætter – en rigtig klassiker. Der gik kun lidt over et år, fra første racehund blev købt, til jeg blev en del af kreds 6’s ringtrænerteam. Et team, hvor vi brændte for at lære fra os. Når man arbejder i kredsregi, handler det om et stærkt sammenhold – og det har vi. I fællesskab brænder vi for, at vores kursister bliver sat i centrum, samt at være medskabende i at danne rammer for vores kursister. Det er en stor glæde at se kursisterne udvikle sig og se den fremgang, der sker.
Den dag i dag har vi stadig ringtræning mange steder i Kreds 6 med dygtige og erfarne ringtrænerinstruktører, som har flere års erfaringer; erfaringer både som ringtrænere, men også som udstillere i ind- og udland. Ringtrænerinstruktører, der står klar hver uge og giver, hvad de har for at lære, hvad de kan til kursisterne. De kan virkelig deres kram.
I år 2013 udvidede vi ringtræningen med juniorhandlertræning. Vi kørte hver sommer juniorhandlertræning, hvor de unge kom langvejs fra for at være en del af et fællesskab med hundetræningen som det fælles tredje. Det er så fantastisk at se, hvordan de unge mennesker arbejder med deres hunde, samt hvor meget de brænder for dette. Dette betød også, at vi trænere blev mere og mere bidt af at træne dem. Vi arbejdede dengang mod et sammenhold blandt de unge mennesker, så de på kryds og tværs kunne lære hinanden at kende, samt at de kunne bakke hinanden op ved eventuelle konkurrencer.
I dag har vi i Kreds 6 et super godt samarbejde med Kreds 7 om juniorhandlertræning. Vi er et godt team, hvor vi alle brænder for og vægter de unge mennesker højt. Vi har afholdt flere træningsdage og ligeledes flere handlermatches. Vi ser, hvordan de unge knokler for at blive dygtigere og dygtigere. Ingen kommer sovende til en plads blandt de fire bedste på en udstilling, hvorfor det også kræver hårdt arbejde foruden det at skabe et fællesskab og sammenhold blandt de unge – det er det, vi virkelig brænder for.
For at ryste de unge sammen tog vi sidste år juniorhandlerne med en tur til Djurs Sommerland. En udflugt, hvor der blev hygget og grint. Det var en succes, som vi gerne gentager i år.
Som noget nyt har vi i kreds 6 startet børne- og unghundehold op. Her står en erfaren træner klar til at undervise børn i alderen 9-14 år i hverdagslydighed samt masser af tricks og øvelser.
I Kreds 6 findes der utroligt mange dygtige og kompetente instruktører, som stort set kan alt indenfor hundesporten; instruktører, der hele tiden tænker i fornyelse og gerne giver ud af deres viden til kursisterne omkring deres hunde. Det er ikke blot i Kreds 6, vi ser dygtige instruktører.
Rundt om i landets kredse er der mange instruktører, som brænder for at lære fra sig. Der bliver uge efter uge gjort et kæmpe stykke arbejde.
Brænder du for fællesskabet, og sidder du måske med nye tiltag eller andre bidrag, så kan kredsarbejde være en rigtig god løsning. Kig på Kreds 6’s hjemmeside og se, hvad vi kan tilbyde dig og din hund.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Døende mand ønskede at se sin hund en sidste gang, inden han døde. Hospitalet gjorde en undtagelse og lod hunden besøge ham på dødslejet
Det er pinse, solen skinner og hunden danser
Når der er udstilling på Bornholm i weekenden, er vi selvfølgelig på plads. Vi vil fortælle din gode historie
Onsdag kunne man på TV2 News høre om en ny opfindelse fra Sydkorea. Et hundehalsbånd, der kunne afsløre, hvorfor hunden gør. Er det en god ide
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse