Klumme: Om at brænde for fællesskabet

02-05-2022 08:44, af Jeane Sørensen, Kreds 6

Her får du klummen fra aprilnummeret af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Da jeg købte min første racehund i år 2003, havde jeg hverken planer om at udstille eller opdrætte. Jeg havde kendskab til racen længe inden, jeg købte min egen hund. Planen var dengang udelukkende at købe en kælehund, men som så mange andre hundeejere blev jeg fascineret af livet som både udstiller og som opdrætter – en rigtig klassiker. Der gik kun lidt over et år, fra første racehund blev købt, til jeg blev en del af kreds 6’s ringtrænerteam. Et team, hvor vi brændte for at lære fra os. Når man arbejder i kredsregi, handler det om et stærkt sammenhold – og det har vi. I fællesskab brænder vi for, at vores kursister bliver sat i centrum, samt at være medskabende i at danne rammer for vores kursister. Det er en stor glæde at se kursisterne udvikle sig og se den fremgang, der sker.

Den dag i dag har vi stadig ringtræning mange steder i Kreds 6 med dygtige og erfarne ringtrænerinstruktører, som har flere års erfaringer; erfaringer både som ringtrænere, men også som udstillere i ind- og udland. Ringtrænerinstruktører, der står klar hver uge og giver, hvad de har for at lære, hvad de kan til kursisterne. De kan virkelig deres kram. 

I år 2013 udvidede vi ringtræningen med juniorhandlertræning. Vi kørte hver sommer juniorhandlertræning, hvor de unge kom langvejs fra for at være en del af et fællesskab med hundetræningen som det fælles tredje. Det er så fantastisk at se, hvordan de unge mennesker arbejder med deres hunde, samt hvor meget de brænder for dette. Dette betød også, at vi trænere blev mere og mere bidt af at træne dem. Vi arbejdede dengang mod et sammenhold blandt de unge mennesker, så de på kryds og tværs kunne lære hinanden at kende, samt at de kunne bakke hinanden op ved eventuelle konkurrencer.

I dag har vi i Kreds 6 et super godt samarbejde med Kreds 7 om juniorhandlertræning. Vi er et godt team, hvor vi alle brænder for og vægter de unge mennesker højt. Vi har afholdt flere træningsdage og ligeledes flere handlermatches. Vi ser, hvordan de unge knokler for at blive dygtigere og dygtigere. Ingen kommer sovende til en plads blandt de fire bedste på en udstilling, hvorfor det også kræver hårdt arbejde foruden det at skabe et fællesskab og sammenhold blandt de unge – det er det, vi virkelig brænder for.

For at ryste de unge sammen tog vi sidste år juniorhandlerne med en tur til Djurs Sommerland. En udflugt, hvor der blev hygget og grint. Det var en succes, som vi gerne gentager i år. 

Som noget nyt har vi i kreds 6 startet børne- og unghundehold op. Her står en erfaren træner klar til at undervise børn i alderen 9-14 år i hverdagslydighed samt masser af tricks og øvelser. 

I Kreds 6 findes der utroligt mange dygtige og kompetente instruktører, som stort set kan alt indenfor hundesporten; instruktører, der hele tiden tænker i fornyelse og gerne giver ud af deres viden til kursisterne omkring deres hunde. Det er ikke blot i Kreds 6, vi ser dygtige instruktører.

Rundt om i landets kredse er der mange instruktører, som brænder for at lære fra sig. Der bliver uge efter uge gjort et kæmpe stykke arbejde. 

Brænder du for fællesskabet, og sidder du måske med nye tiltag eller andre bidrag, så kan kredsarbejde være en rigtig god løsning. Kig på Kreds 6’s hjemmeside og se, hvad vi kan tilbyde dig og din hund.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Østjyllands Politi beslaglægger hund i Brabrand

09-10-2019 16:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ejeren har ti dage til at bevise, at hunden er lovlig

Ny test for fransk hjerteorm

20-10-2013 08:17, af Tine Luther
En ny test gør det muligt at undersøge hunden for fransk hjerteorm via en blodprøve.

KLUMME: Mit værste mareridt i mit liv som hundeejer

24-05-2022 08:44, af Pia Rødvig Kristiansen, Kreds 4

Her får du månedens klumme fra HUNDEN

BLOG: Vores hunde lever det fede liv... eller gør de?

27-01-2023 08:28, af Karoline Sidelmann Brinch

Januar er nytårsfortsætternes tid - og mange går måske på slankekur, fordi de godt ved, at der er kommet et par kilo for meget på sidebenene. Men hvad med hunden? Flere og flere hunde vejer for meget. Og det virker desværre som om, at overvægt hos vores hunde på vej til at blive "det nye normal". Og det egentlig fair overfor hunden, når vi ved, hvor skadeligt det er for deres livskvalitet og livslængde?

Gældelig jul!

23-12-2015 11:24, af Tine Luther
Hunden.dk ønsker en rigtig glædelig jul – og benytter lejligheden til at videreformidle en række råd til, hvordan også hunden kommer godt i gennem juletiden.

Populær juleplante er farlig for din hund

11-12-2021 14:05, af Astrid Gerd Holtet

I mange danske hjem, vil julestjerner pynte i den kommende juletid. Planten indeholder dog nogle giftstoffer, som kan give problemer, hvis hunden spiser den

Halsbånd sender sms til ejeren, når hunden bliver for varm

19-08-2012 08:31, af Tine Luther
Amerikaner har opfundet halsbånd, der i nødstilfælde kan redde liv

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Rishi Sunak annoncerer forbud mod American XL Bully-hunde i Storbritannien

21-09-2023 18:06, af Louise Trabjerg

Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.