Klumme: Om at brænde for fællesskabet

02-05-2022 08:44, af Jeane Sørensen, Kreds 6

Her får du klummen fra aprilnummeret af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Da jeg købte min første racehund i år 2003, havde jeg hverken planer om at udstille eller opdrætte. Jeg havde kendskab til racen længe inden, jeg købte min egen hund. Planen var dengang udelukkende at købe en kælehund, men som så mange andre hundeejere blev jeg fascineret af livet som både udstiller og som opdrætter – en rigtig klassiker. Der gik kun lidt over et år, fra første racehund blev købt, til jeg blev en del af kreds 6’s ringtrænerteam. Et team, hvor vi brændte for at lære fra os. Når man arbejder i kredsregi, handler det om et stærkt sammenhold – og det har vi. I fællesskab brænder vi for, at vores kursister bliver sat i centrum, samt at være medskabende i at danne rammer for vores kursister. Det er en stor glæde at se kursisterne udvikle sig og se den fremgang, der sker.

Den dag i dag har vi stadig ringtræning mange steder i Kreds 6 med dygtige og erfarne ringtrænerinstruktører, som har flere års erfaringer; erfaringer både som ringtrænere, men også som udstillere i ind- og udland. Ringtrænerinstruktører, der står klar hver uge og giver, hvad de har for at lære, hvad de kan til kursisterne. De kan virkelig deres kram. 

I år 2013 udvidede vi ringtræningen med juniorhandlertræning. Vi kørte hver sommer juniorhandlertræning, hvor de unge kom langvejs fra for at være en del af et fællesskab med hundetræningen som det fælles tredje. Det er så fantastisk at se, hvordan de unge mennesker arbejder med deres hunde, samt hvor meget de brænder for dette. Dette betød også, at vi trænere blev mere og mere bidt af at træne dem. Vi arbejdede dengang mod et sammenhold blandt de unge mennesker, så de på kryds og tværs kunne lære hinanden at kende, samt at de kunne bakke hinanden op ved eventuelle konkurrencer.

I dag har vi i Kreds 6 et super godt samarbejde med Kreds 7 om juniorhandlertræning. Vi er et godt team, hvor vi alle brænder for og vægter de unge mennesker højt. Vi har afholdt flere træningsdage og ligeledes flere handlermatches. Vi ser, hvordan de unge knokler for at blive dygtigere og dygtigere. Ingen kommer sovende til en plads blandt de fire bedste på en udstilling, hvorfor det også kræver hårdt arbejde foruden det at skabe et fællesskab og sammenhold blandt de unge – det er det, vi virkelig brænder for.

For at ryste de unge sammen tog vi sidste år juniorhandlerne med en tur til Djurs Sommerland. En udflugt, hvor der blev hygget og grint. Det var en succes, som vi gerne gentager i år. 

Som noget nyt har vi i kreds 6 startet børne- og unghundehold op. Her står en erfaren træner klar til at undervise børn i alderen 9-14 år i hverdagslydighed samt masser af tricks og øvelser. 

I Kreds 6 findes der utroligt mange dygtige og kompetente instruktører, som stort set kan alt indenfor hundesporten; instruktører, der hele tiden tænker i fornyelse og gerne giver ud af deres viden til kursisterne omkring deres hunde. Det er ikke blot i Kreds 6, vi ser dygtige instruktører.

Rundt om i landets kredse er der mange instruktører, som brænder for at lære fra sig. Der bliver uge efter uge gjort et kæmpe stykke arbejde. 

Brænder du for fællesskabet, og sidder du måske med nye tiltag eller andre bidrag, så kan kredsarbejde være en rigtig god løsning. Kig på Kreds 6’s hjemmeside og se, hvad vi kan tilbyde dig og din hund.

Læs også

KLUMME: Tak for støtten på Bornholm

19-09-2022 09:19, af Olena Skliarova

Her får du klummen fra det seneste nummer af HUNDEN. Klummen er skrevet af Olena Skliarova, der er næstformand i den ukrainske kennelklub, og som var dommer på udstillingen på Bornholm

KLUMME: Første VM uden Casey

24-08-2022 08:46, af Miriam Søndergaard

Her får du klummen fra det netop udkomne nummer af HUNDEN

KLUMME: At skifte race

01-07-2022 08:28, af Birgitte Lous

Her får du klummen fra juninummeret af HUNDEN

Valentinsdag: Hvad betyder din hund for dig

14-02-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er valentinsdag i dag, så lad os fylde hunden.dk med kærlighed

Skal din hund med i landsdækkende oplysningskampagne?

03-08-2012 14:31, af Tine Luther
En lang række firmaer/hundeorganisationer, heriblandt Dansk Kennel Klub, er gået sammen om en landsdækkende kampagne, der skal sætte fokus på det at bruge enten refleks eller lys på sin hund, når man går tur med hunden i vintertiden. Hver år koster mangel på lys flere hunde skader eller i værste fald livet, og nogle gange rammes en ejer også af en bil.

Læbefoldsdermatitis – hvad er det?

11-09-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Læbefoldsdermatitis er en betændelse i huden hos hunden – og det kan være ganske generende. Vi ser lidt nærmere på hvad det er, og hvad der kan gøres ved det

Undersøgelse cementerer, at hunden er den del af familien

28-09-2012 11:22, af Tine Luther
En undersøgelse foretaget af Epinion for Topdanmark viste, hvor tæt hundeejere er knyttet til deres hunde – og hvordan de opfatter dem som familiemedlemmer.

Små og store hunde sammen: retriever og gårdhund

21-08-2015 13:09, af Tine Luther
I HUNDEN nr. 6 bragte vi en artikel om at have store og små hunde sammen. I den forbindelse fortæller en læser om erfaringerne med at have en retriever og en dansk/svensk gårdhund sammen.

Tortureret egyptisk hund har endelig fundet et hjem

23-07-2016 17:30, af Kasper Larsson
Nogle gange kan man ikke tro sine egne øjne, eller de historier der verden over bliver fortalt om dyremishandling. Ikke desto mindre, og desværre, er de alt for ofte sande. Dette er også tilfældet med hunden Anubis, der mangler det meste af sin snude. Han har nu endelig fundet et hjem.

Ondt i ryggen hos hunde

19-07-2016 09:32, af Kasper Larsson
Lige som os mennesker kan de firbenede få ondt i ryggen – og det kan have mange forskellige årsager. Hunden kan både få diskusprolaps og muskelskader, men sygdomme som spondylose og degenerativ lumbosakral stenose kan også være roden til problemet.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Viggo er død

22-09-2022 13:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde er noget ganske særligt, og Viggo er en af dem, mange sikkert har haft et forhold til

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dansk perdiguero de burgos har skrevet historie

25-09-2022 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i september blev den danske perdiguero de burgos Bluecorne's Bubulcus første hund i racen, der kom på podiet i gruppe syv uden for racens hjemland Spanien

Sara vandt ren raceparade i Juniorhandling

24-09-2022 16:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdagens Juniorhandling i Ballerup blev et bevis på, at de danske juniorhandlere kan håndtere mange forskellige racer

Her er dagens vindere

24-09-2022 18:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi ved jo godt, at alle er vindere, men altså der blev fundet nogle vindere i Store Ring i dag, og dem kan du se lige her

Dronning Elizabeths død: Farvel til de kongelige corgier

09-09-2022 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag døde Dronning Elizabeth. Vi genudgiver denne artikel for at mindes den hundeglade regent:

Søndag den 15. april døde den sidste af Dronning Elisabeths corgier. Hermed blev det til 85 år med den lavbenede hund i det britiske kongehus

Årets landseer er Virus

24-09-2022 14:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På udstillingen i Ballerup er Landseergården's Kissable Kelly blevet bedst i racen, og dermed har hun sikret sig titlen som årets landseer

 

Dagens vindere i Ballerup

25-09-2022 16:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du en oversigt over dagens vindere i Store Ring

Se billederne: Ballerup godt i gang

24-09-2022 11:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstillingen i Ballerup er kommet godt fra start. Massevis af smukke hunde indtager de mange ringe

Kom til hundefest i Hjallerup 1. oktober

21-09-2022 11:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle sejl er sat til når Susanne og Rasmus Bøgsted, som står bag Tranekærets Foder & Hundeudstyr, efter mere end 5 år på små 40m2 butik, nu slår dørene op for en ny butik på hele 140m2 i Hjallerup