Vinterkulden har ramt os og handsker, hue og halstørklæde er igen bleveten fast del af den daglige påklædning. Men hvad med hundene? De har jo fra naturens side en varm og lun pels, som de kan skutte sig under..
Men pelsen er altså ikke altid nok til at beskytte hunden.
Derfor skal man være opmærksom på, at hunden kan risikere at få forfrysninger, hvis man færdes ude med den i det vejr.
Forfrysninger
Forfrysninger ses oftest på poterne, halespidsen eller øreranden. Her er nogle symptomer på forfrysninger.
Når man skal behandle forfrysninger, gælder det først og fremmest om at få hunden væk fra de kolde omgivelser. Derefter skal man langsomt begynde genopvarmningen af de ramte områder. Det er vigtigt, at man søger dyrlægehjælp, idet det også er dyrlægen, der kan stille diagnosen.
I meget alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at amputere det ramte område for at forhindre, at yderligere infektion og at koldbranden breder sig.
Når kulden rammer, kan du med fordel lufte hunden flere gange, men gå kortere ture. Det kan også være en god ide med en varm uld- eller fleecefrakke til hunden.
Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.
Frostgrader, sne og vejsalt kan skade din hunds poter, men med de rette forholdsregler kan du sikre, at din firbenede ven kommer trygt gennem vinteren.
Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
Trods det milde vintervejr kan de kolde februarmorgener være en strabadserende omgang for danskernes foretrukne kæledyr. Få dyrlægens råd til, hvordan du bedst hjælper din hund gennem vinteren
Tirsdag satte vi gang i en lille leg, hvor man kunne dele et billede af sin hund i vintertøj. Der kom hele 33 billeder og to film i tråden. Se billederne her
Efterår og vinter er højsæson for kennelhoste. Hosten kan være plagsom for hunden, og den er desværre meget smitsom. Her kan du læse om, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
En video af en hund er gået viralt de sidste dage. Det er der ikke noget nyt i, men denne australian shepherd har et ganske særligt talent, som vækker genkendelse her i de kolde vintermåneder
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet