Demens – også kaldet kognitiv dysfunktion – er en sygdom der rammer hundens hjerne og minder på mange måder om Alzheimers hos mennesker. Sygdommens mekanisme er ikke helt kendt, men der sker en gradvis nedbrydning har hjerne, som gør at hundens evne til opfatte og forstå verden svækkes. Hundens adfærd ændres i takt med at hjernen nedbrydes, og et skift i hundens væremåde er derfor det vigtigste symptom på sygdommen.
Et nyere studier peger på at sygdommen kan opdeles i tre stadier, og denne viden kan hjælpe ejere af hunde med demens til at forstå hvordan sygdommen kan udvikle sig.
Stadie 1:
I det første stadie af demens, ses der ændrede søvnmønstre og en let ændret interaktion med ejeren. Ofte oplever ejerne ikke at hundens virker til at være påvirket af sygdommen – og meget få tilfældes opdages på dette tidlige stadie.
Stadie 2:
I det næste stadie ses der hyperaktivitet om natten og hunden begynder at blive urenlig. På dette stadiet opdager de fleste ejere, at der er noget galt og de begynder at blive nød til at tage særlige hensyn til hunden.
Stadie 3:
Det sidste stadie af sygdomme er forbundet med voldsomme adfærdsændringer, hvor hunden blandt andet vandrer formålsløst rundt, gør om natten og ikke længere respondere på ejerne. Ligeledes udvikler hunden udtalt urenlighedsproblemer. Mange ejere finder det svært at håndtere hundens sygdom på dette stadie.
Der findes ingen egentlig helbredende behandling mod demens – men gennem støttende medicin og rette hensyn, kan den demente hunds livskvalitet øges i en kortere eller længere periode, og indblik i sygdommens stadier kan hjælpe ejerne til at forstå tilstanden.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Hundetræning kan forebygge eller udskyde en aldersrelateret nedgang i hundens kognitive evner, viser ungarsk studie
At demente kan have glæde af besøgshunde, er efterhånden ikke helt ukendt. Studie bekræfter den positive effekt – og viser at både depression og dårlig livskvalitet kan forbedres ved kontakt med en firbenet besøgsven
Demens er ikke kun noget der rammer mennesker. En del danske hunde udvikler sygdommen – kender du symptomerne?
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse