Juletiden med fed mad og ferie på sofaen står for døren, og for mange danske hundeejere er det helt naturligt at ville inddrage deres firbenede familiemedlem i hyggen.
Men selvom det kan være fristende at forkæle den potede følgesvend med afslapning, kringler og andesteg, er det dog vigtigt, at hunden ernæres korrekt. Det fortæller dyrlæge og teknisk ansvarlig for foder hos veterinærvirksomheden Virbac, Britt Bækbo Holm, som pointerer, at hunden har brug for rigtigt tørfoder, da den ellers ikke får de nødvendige næringsstoffer.
– Det er for vores egen skyld og ikke for hundens bedste, at vi giver den menneskemad. Det er selvfølgelig forbundet med kærlighed, og når vi går meget derhjemme i højtiden, så har vi en tendens til at give vores hund både flere godbidder og flere rester fra bordet, siger Britt Bækbo Holm og understreger, at selvom det er jul, skal 90-95 procent af hundens kost komme fra kvalitets grundfoder.
Gåture og tørkost fremfor flæskesteg
I juletiden oplever Britt Bækbo Holm, at vi kan have svært ved at skelne mellem egne og hundens behov. Derfor kommer vi ofte til at forkæle vores hund, som vi forkæler os selv: med afslapning og god mad. Men det er misforstået, for en hund bliver i virkeligheden gladere af en lang gåtur og tørkost end flæskesteg og brun sovs.
– Tørfoder ser måske kedeligt ud for os, men det tænker en hund ikke over. Hvis foderet dufter og smager godt, så kan en hund spise det samme hver eneste dag. Hunden bliver glad for madrester, fordi den kan se, at ejeren bliver glad, og ikke fordi den hellere vil have det end sit normale foder, siger Britt Bækbo Holm og pointerer, at hvis en hund lader sit almindelige foder stå, er det bedre et finde nyt tørfoder, som den kan lide, fremfor at give den menneskemad.
Tre gode råd til at være god ved din hund i juletiden
Dyrlægen mener, at det er vigtigt at kende forskellen på, hvornår du er sød ved din hund, og hvornår du er god ved din hund. Hun giver tre råd til, hvordan du dropper den misforståede forkælelse, og i stedet er god ved hunden i julen.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Leo Nielsen fra duoen Sussi og Leo blev kort før jul indlagt med tarmslyng, som næsten kostede ham livet. Nu er han hjemme igen, og vi har været i kontakt med ham
Overvægt og fedme er et stigende problem blandt danske familiehunde, men ofte kan det være svært for ejeren at se, at hunden vejer for meget
Trøstespisning er et velkendt fænomen hos mennesker, hvor en negativ følelsesmæssig tilstand fører til at man overspiser i et forsøg på at få det bedre. Men denne type spiseforstyrrelse, er ikke kun begrænset til mennesker. Hunde kan også trøstespise – og ny forskning peger på at det kan spille en væsentlig rolle i de stigende problemer med fedme hos hunde
Gennem en stor spørgeskemaundersøgelse, har hollandske og thailandske forskere forsøgt at blive klogere på fedme hos hunde – og de fandt blandt at hvis ejeren ikke dyrker motion, har hunden en væsentlig større risiko for at blive overvægtig
Vejer din hund for meget – og hvor meget skal den egentlig veje? Skalaen ”Body Condition Score” kan give dig svaret
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Overvægt har i flere år været et stigende problem hos de danske hunde, men hvad kan vi gøre, hvis vores hund bliver for tyk?
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet