Når vandet i søerne bliver grønt og grumset, mister vi mennesker lysten til at springe i. Måske kender vi ikke årsagen til, at vandet pludselig ser sådan ud, men det ser ganske enkelt for ulækkert ud til at hoppe i.
Årsagen til, at vandet bliver grønt og grumset er nogle blågrønne alger, der kaldes cyanobakterier. Disse alger gør vandet giftigt, og derfor er det klogt ikke at lege vandhund i den slags vande.
For andre dyr er vand bare vand, og derfor kan en dukkert eller en ordentlig tår over tørsten i en sø med cyanobakterier sagtens friste. I Botswana er der de sidste måneder fundet 330 døde elefanter, hvor dødsårsagen hidtil har været et mysterium, men man har nu fundet ud af, at dødsfaldene skyldes cyanobakterier, efter elefanterne har drukket af vand fra søer med de blågrønne alger. Det skriver dr.dk.
Elefanterne er særligt udsatte, fordi de drikker over 200 liter vand om dagen, og derfor får flere af de giftige alger ind i systemet. Mindre dyr dør ikke af at drikke vandet, da de drikker mindre mængder.
Men hvorfor er cyanobakterier så farlige for hunde?
Hvis en hund tager et bad i en sø med cyanobakterier får den naturligvis vandet på pelsen, og hvis den efterfølgende slikker sig på pelsen, så bliver det farligt for hunden, og hunde kan i værste fald dø af det.
- Så det er vigtigt, at man får vasket sin hund, hvis den tager en tur i søen i efterårsvejret, siger Øjvind Moestrup, der er professor emeritus ved Institut for Biologi ved Københavns Universitet til dr.dk.
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Store Hestedag er slut, men sikke en weekend, det har været. Her får du lidt billeder fra Lure Coursing søndag
Søndag blev Camilla-Julie Skov Hansens hund kidnappet foran en Fakta i Randers. Efter længere menneskejagt lykkedes det hende at finde sin hund
I disse uger kan du på TV 2 FRI følge otte internathundes jagt på et kærligt og blivende hjem. Dyreværnets adfærdsbehandler, Nina Amdi, bestemmer, hvilken af de tre familier som må beholde hundene, fordi det er et program på hundens præmisser
Coronaen satte en stopper for planen om at gøre Dobergaarden Forever Emiko til international champion. Men søndag lykkedes det endelig
Er du vild med hunde, og elsker du at fortælle alle andre om din lidenskab, så skal du nok lige læse denne nyhed
Ukendte gerningsmænd har natten til søndag kørt ræs på Randers Civile Hundeførerforenings træningsbaner i Mellerup
Sidste onsdag blev en hund fundet ved Skive. Den var meget ilde tilredt, og nu er den død. Men ejerne har endnu ikke meldt sig
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse