Den varme, der den sidste tid har bredt sig over vort lille land, har nok sendt mange mennesker ud mod svalende bølger. Heldigvis bor vi i et land, hvor kyststrækningen er 8750 kilometer lang, så der skulle være god mulighed for at finde en strand i nærheden.
Over 231 af landets strande og havne vajer et blåt flag. Det betyder, at dette sted er særligt godt med en høj grad af tryghed og rent vand. Men flaget betyder også, at man ikke må tage sin hund med. Og hvorfor så det?
Vi har spurgt Josephine Moe Christoffersen, der er konsulent hos Blå Flag og Badepunkt.
– Blå Flag i Danmark er underlagt de samme kriterier, som gælder for Blå Flag strande i resten af verden. Blå Flag er nemlig en international ordning, som styres af Foundation for Environmental Education (FEE). Ét af kriterierne er, som du jo nævner, at ophold med hunde (undtagen førerhunde eller andre dyr på arbejde) ikke er tilladt i Blå Flag zonen. Man må passere gennem en Blå Flag zone, med hunden i snor og under kontrol bagerst på Blå Flag stranden, for at komme igennem/ud af Blå Flag zonen, siger hun og fortsætter:
– Dette kriterium kommer sig af, at den internationale Blå Flag organisation følger WHO’s anbefalinger, ift. potentielle sundheds risiko der kan være ved, at hunde er på strande. Herudover er forbuddet mod ophold med hund i Blå Flag zoner også lavet på baggrund af en hensyntagen til badegæster – våde og løse hunde på stranden, bekymrede småbørnsforældre, og folk som måske er bange for hunde.
Josephine Moe Christoffersen hæfter sig dog ved, at stederne med Blå Flag ofte er meget korte, og der derfor er rig mulighed for at hygge sig med hunden i bølgerne i Danmark.
– Blå Flag zonen er altid markeret på oversigtskortet på den enkelte strand, og jeg synes det er vigtigt at huske på, at gennemsnitslængden på en Blå Flag strand i Danmark er ca. 200 meter – altså er Blå Flag zoner en meget lille procentdel af hele Danmarks kyststrækning. Der er dermed masser af andre skønne kyststrækninger man kan nyde med sin hund. Og herudover har man ved nogle Blå Flag strande endda forsøgt at tage hensyn til folk med hun f.eks. vha. særligt indhegnede arealer eller lignende.
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen
Nogle gange kan en badetur få en træls afslutning, hvis man løber ind i en brandmand – og det gælder både for hunde og mennesker
Mange hunde elsker at bade, men engang imellem kan det blive for meget af det gode. For nogle hunde kan badeturen ende med en smertefuld svømmehale – vi ser lidt nærmere på hvad det er
Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund ikke er så vild med at bade, kan den godt lære det, hvis du træner den rigtigt
De fleste hundeejere kender nok reglerne om, at hunde skal være i snor på stranden om sommeren, men sådan er det faktisk ikke alle steder
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.