Den varme, der den sidste tid har bredt sig over vort lille land, har nok sendt mange mennesker ud mod svalende bølger. Heldigvis bor vi i et land, hvor kyststrækningen er 8750 kilometer lang, så der skulle være god mulighed for at finde en strand i nærheden.
Over 231 af landets strande og havne vajer et blåt flag. Det betyder, at dette sted er særligt godt med en høj grad af tryghed og rent vand. Men flaget betyder også, at man ikke må tage sin hund med. Og hvorfor så det?
Vi har spurgt Josephine Moe Christoffersen, der er konsulent hos Blå Flag og Badepunkt.
– Blå Flag i Danmark er underlagt de samme kriterier, som gælder for Blå Flag strande i resten af verden. Blå Flag er nemlig en international ordning, som styres af Foundation for Environmental Education (FEE). Ét af kriterierne er, som du jo nævner, at ophold med hunde (undtagen førerhunde eller andre dyr på arbejde) ikke er tilladt i Blå Flag zonen. Man må passere gennem en Blå Flag zone, med hunden i snor og under kontrol bagerst på Blå Flag stranden, for at komme igennem/ud af Blå Flag zonen, siger hun og fortsætter:
– Dette kriterium kommer sig af, at den internationale Blå Flag organisation følger WHO’s anbefalinger, ift. potentielle sundheds risiko der kan være ved, at hunde er på strande. Herudover er forbuddet mod ophold med hund i Blå Flag zoner også lavet på baggrund af en hensyntagen til badegæster – våde og løse hunde på stranden, bekymrede småbørnsforældre, og folk som måske er bange for hunde.
Josephine Moe Christoffersen hæfter sig dog ved, at stederne med Blå Flag ofte er meget korte, og der derfor er rig mulighed for at hygge sig med hunden i bølgerne i Danmark.
– Blå Flag zonen er altid markeret på oversigtskortet på den enkelte strand, og jeg synes det er vigtigt at huske på, at gennemsnitslængden på en Blå Flag strand i Danmark er ca. 200 meter – altså er Blå Flag zoner en meget lille procentdel af hele Danmarks kyststrækning. Der er dermed masser af andre skønne kyststrækninger man kan nyde med sin hund. Og herudover har man ved nogle Blå Flag strande endda forsøgt at tage hensyn til folk med hun f.eks. vha. særligt indhegnede arealer eller lignende.
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Nogle gange kan en badetur få en træls afslutning, hvis man løber ind i en brandmand – og det gælder både for hunde og mennesker
Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund ikke er så vild med at bade, kan den godt lære det, hvis du træner den rigtigt
De fleste hundeejere kender nok reglerne om, at hunde skal være i snor på stranden om sommeren, men sådan er det faktisk ikke alle steder
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
K9Biathlon For Alle forvandlede Ledreborg Slot til Danmarks mest logrende festivalplads.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Den engelske setter Happy tog både dommer og publikum med storm og sikrede sig en historisk sejr som Best in Show ved DKK’s nordiske udstilling i solbeskinnede Vejen.
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Fredagen i Vejen bød på solskin, hundeglæde og en energisk borzoi, der løb med dagens Best in Show-titel ved Dansk Kennel Klubs første udstillingsdag.
Juniorhandlere leverede imponerende præstationer og stærkt samarbejde med hundene ved DKK’s nordiske udstilling lørdag.