Mange hunde synes at det er sjovt at svømme, og svømning er en sund og effektiv måde at styrke hundens muskulatur på. En gang imellem kan det dog blive for meget af det gode, og for nogle hunde kan en tur i vandet ende i en svømmehale – en tilstand også kendt under navnene Watertail eller halelammelse. Tilstanden anses for at være en overanstrengelse i forbindelse med at hunden bruger halen til at styre, når den svømmer. Hvad der præcist sker, er ikke helt klarlagt, men tilstanden involverer formentlig en betændelse i nerverne omkring halen, og formentlig også i halemusklaturen.
Får hunden svømmehale hænger halen slapt ned og hunden kan ikke rigtig bevæge den. Haleroden er øm ved berøring, og nogle tæver kan have svært ved at sidde ned, når de skal urinere. Svømmehale kan være en meget smertefuld tilstand og hunden kan virke nedtryk og miste appetitten.
Svømmehale plejer at gå over af sig selv inden for et par dage, hvis halen holdes i ro. Hunden kan behandles med smertestillende medicin, samt medicin der kan dæmpe betændelsestilstanden.
Alle hunde kan få svømmehale, men golden retriever, labrador og andre hunde, der holder af at bade og svømme er i særlig risiko for at udvikle problemet. Generelt er svømning en sund træningsform, men det er vigtigt at moderere svømningen og træne hunden op langsomt, så den ikke overanstrenges. Derudover kan det hjælpe at tørre hunden og holde den varm efter at den har været i vandet. Hunde der let bliver kolde efter deres svømmetur, kan derfor med fordel pakkes ind i varme tæpper eller få et varmt og tørt dækken på.
Hunde der én gang har haft svømmehale, har en større tendens til at få tilstanden igen senere – og hos disse hunde bør man være særlig opmærksom på, at gøre hvad man kan for at forebygge tilstanden.
Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove
Røntgenundersøgelser er et vigtigt redskab for dyrlægen – men hvordan virker det og hvad kan det bruges til?
Theo er en helt særlig hund, der snart får papir på at være danskernes bedste ven og beskytter på fire poter. I denne weekend bliver han hædret for sin indsats og kåret som Årets Politihund på Dansk Kennel Klubs internationale dobbeltudstilling i Messecenter Herning. Men Theo bliver ikke den eneste på fire ben. Flere end 8.600 andre hunde fra hele Europa deltager ved årets sidste og største hundeudstilling
Mine vindruer er lige til at plukke. Grønne og saftige og fulde af smag bruger jeg dem i salaten sammen med rucola, feta og ristede pinjekerner. Vi elsker vindruer, men de er og bliver det rene gift for vores hunde.
I en ny undersøgelse lavet for Agria Dyreforsikring, fortæller 89% af danske hundeejere, at de ikke oplever nogen problemer med deres hund, når den er alene hjemme. Og “det er ikke selvsagt, at det forholder sig sådan,” forklarer hundeekspert
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?