I forbindelse med Åben Bedømmelse for alle hunde på Store Hestedag, som finder sted 7-8. september på Dyrskuepladsen i Roskilde, tilbydes ringtræning med Annette Bystrup, som er rutineret dommer i hundeudstillings-verdenen.
– Jeg er især dommer, fordi jeg kan lide at formidle viden. De forhold, der gør, at en hund får en given præmiering, er afhængig af forskellige plusser og minusser i forhold til grundlæggende anatomi, racens standard, specifikke racedetaljer og ikke mindst sundhed og temperament. Disse elementer kan jeg lide at videregive til en hundeejer mundtligt eller skriftligt i en kritik, fortæller Annette Bystrup og fortsætter:
– For mig handler det meget om at formidle viden og forklare hundeejere om deres hund – og så få nogle skønne hunde i hænderne.
Ringtræningen eller ”Hundeudstillings-skolen” tilbydes til både nybegyndere og øvede, så både hund og ejer kan forberede sig til deres besøg i udstillingsringen.
Som noget nyt i år får alle deltagende hunde i Åben Bedømmelse, udover en flot Store Hestedag roset, en skriftlig (uofficiel) udtalelse fra Kennel Klubbens dygtige dommere. Ikke kun hundens træk, men også dens og førerens evner og udstråling i ringen vurderes og indgår i den endelige kritik, som deltagerne får med sig hjem.
Der er ”hundeudstillings-skole”/ringtræning med Annette Bystrup lørdag og søndag i tidsrummene: 9-10 og 12.30-13.30 (begge tider er lige inden Åben Bedømmelse).
Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt.
På Store Hestedag mødte vi Team Servicehunden. Det er der kommet et podcastafsnit ud af, som du kan høre her
Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag
Svensker tog weekendens sidste BIS i Roskilde. En fantastisk udstilling fik en fantastisk slutning
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte
Endnu en fantastisk, solskinsrig dag i Roskilde er veloverstået på DKK's internationale udstilling.
Så er vi nået til dag to i Roskilde, og her får du et overblik over, hvilke racer du kan se i hvilke ringe
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse