Det er vigtigt at have registreret sin hund korrekt i Dansk Hunderegister, så man som ejer kan findes i registeret. Desværre får alt for mange hundeejere ikke registreret og ejerskiftet deres hunde rigtigt. Derfor overgår Dansk Hunderegister nu til et nyt, digitalt system, så hundeejere nemt kan foretage ejerskifter online.
- Det er en stor hjælp, at ejerskifter nu kan gøres online. Det bliver meget lettere for ejerne at opdatere deres oplysninger, og det kommer hundene til gavn, når vi eksempelvis skal finde deres ejer, hvis de er løbet væk, siger Maria Rønde Jakobsen, der er internatsleder i Dyreværnet.
Det hele foregår automatisk
Det er hundeejerens ansvar at få hunden registreret i Dansk Hunderegister. Skifter hunden ejer, skal ejerskiftet også registreres i registret. Der er dog en stor del af hunde i Danmark, der ikke bliver korrekt ejerskiftet, selvom det er lovpligtigt.
Derfor vil Dansk Hunderegister gøre det nemmere for de danske hundeejere at foretage ejerskifter online på en ny og mere brugervenlig hjemmeside.
- Som en del af digitaliseringsprojektet er Dansk Hunderegister nu koblet op til CPR-registeret af hensyn til brugen af Nem-ID, og vi får derfor oplysninger om eksempelvis adresseændringer derfra. Fremover vil ændringer ske automatisk, så det eneste man som hundeejer eller besidder skal sørge for, er, at opdatere sit CPR-nummer, mail og telefonnummer i registeret, siger sekretariatschef hos Dansk Hunderegister Jan Rodtwitt.
Få registreringsattesten på din smartphone
Mail vil være den primære kommunikationsform. Dansk Hunderegister erstatter den hidtidige registreringsattest udsendt per post af en digital registreringsattest, der udsendes via e-mail og uploades digitalt på hundens stamkort. Det vil fortsat være muligt at printe og klippe ’det blå kort’ ud fra den digitale registreringsattest, men den vil ikke længere være i en lamineret udgave. »Som et alternativ til det blå kort findes der nu et link på hundens side, hvor du kan hente din hunds registreringsattest og lægge den på din smartphone – så du altid har din hunds oplysninger lige ved hånden,« siger Jan Rodtwitt.
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
Omkring hver femte danske familie har en hund i husstanden, hvilket gør de firbenede væsener til danskernes foretrukne kæledyr. Ifølge opgørelser fra Dansk Hunderegister og Dansk Kennel Klub er det forsat labrador retrieveren, der topper listen som den mest populære hunderace i 2023, men der er også nye racer, der har sneget sig ind blandt favoritterne.
Som hundeejer er man vant til, at hunden skal registreres, men er du en af de mange hundeejere, der også har kat, skal den måske også snart registreres
Udstillerne indtog Roskilde i god tid forud for weekendens DKK-udstillinger. De første ankom allerede ved middagstid fredag for at sikre sig de bedste pladser og gøre klar til et par dage med fællesskab og hundeglæde.
Så er vi nået til dag to i Roskilde, og her får du et overblik over, hvilke racer du kan se i hvilke ringe
Er du i tvivl om, hvad gårsdagens pressemøde betyder for dig og dit hundeliv, så har DKK kigget restriktionerne igennem og skrevet følgende
1. juni er den nationale hundens dag. Derfor er der også en masse spændende aktiviteter for hundefolket. Her kan du se, hvad du kan opleve
I dag var der danske racer i den udstilling, der kører sideløbende for de racer, der ikke er FCI-godkendt
Så er billederne fra Roskilde på nettet
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse