Den kan se nok så snedig ud, når den sniger sig langs husmuren med halen pegende direkte mod loftet, som var den en radiobil i en forlystelsespark. Men det er skindet, der bedrager.
Katten er slet ikke så klog, som den forsøger at give sig ud for at være. I hvert fald ikke, hvis man sammenligner den med hunden.
Det er amerikanske Vanderbilt University, der står bag en ny undersøgelse, hvor de har sammenlignet mængden af neuroner i hjernebarken på forskellige dyr.
Hos hunde var den gennemsnitlige mængde af neuroner eller hjerneceller 530 millioner, mens katten måtte nøjes med sølle 250 millioner neuroner. Til sammenligning har mennesket i gennemsnit 16 milliarder neuroner i hjernebarken.
At hunden har mere end dobbelt så mange neuroner som katten er ikke ubetydeligt. Det fastslår en af folkene bag opdagelsen.
– Jeg mener, at det samlede antal neuroner et dyr har, specielt i hjernebarken, bestemmer rigdommen i dyrets mentale tilstand, ligesom antallet også spiller ind på evnen til at bruge sine erfaringer til at forudsige, hvad der vil ske i fremtiden, udtaler lektor fra Vanderbilt University Suzana Herculano-Houzel i en pressemeddelelse fra universitetet.
Hun er ikke i tvivl om, at forskellen betyder, at hunde er i stand til at udrette mere komplekse ting end katte, og hun er også meget bevidst om, hvad opdagelsen kommer til at betyde.
– Nu har vi i det mindste noget biologi, som vi kan drage ind i diskussionen om, hvilket dyr, der er det klogeste af de to, lyder det fra det erklærede hundemenneske.
En hunds kognitive evner har stor betydning for hvorvidt den kan blive en god service- og arbejdshund, viser studie fra Arizona Canine Cognition Center
Danske Go Dogo vil med kunstig intelligens afhjælpe kedsomhed og forebygge depression hos hunde. Et smart digitalt set-up hjemme i stuen udfordrer hunden med mentalt stimulerende opgaver, som er udviklet i samarbejde med dyrlæger og adfærdseksperter. Når opgaven er løst, kvitteres automatisk med en godbid. Kvinden bag har brugt sine egne hunde til udvikling af systemet, som hun selv beskriver som en slags 'sudoku' for hunde
En gennemgang af forskningen inden for hundes intelligens peger på, at vi måske har en tendens til at overvurdere vores firbenede familiemedlemmer
Indiske forskere har fundet ud af, at mange gadehunde reagerer på menneskers kommandoer. Forskerne mener derfor, at hundes evne til at forstå mennesker kan være medfødt
Mandag fortalte vi, hvordan hunde kan reagere med jalousi, men det er ikke det eneste punkt, hvor hunde viser selvbevidsthed. Det gør de også, når det handler om deres krop
Ny forskning fra Sverige peger på, at hundeejere har en mindre risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme end andre
Ny forskning fra University of Cambridge viser, at børn har flere fordele ved at have en hund end ved at have søskende.
Ny forskning fra Oregon State University peger på, at hunde i høj grad synkroniserer deres adfærd med børn, men forskningen viser også, at de gør det i højere grad med deres voksne ejere
Brasilianske forskere har undersøgt, hvad der ligger til grund for hundes adfærd. Forskerne blev ikke overraskede over resultatet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.