Direktør i Go Dogo og hundeejer Hanne Jarmer har sat sig for give hunde hjernegymnastik. Gymnastikken foregår gennem opfindelsen Go Dogo, og nu kan Go Dogo købes af private.
Go Dogo består af to kameraer, en godbidskarrusel og en tilhørende mobil-app. Det ene kamera placeres ved hjemmets TV, og det andet filmer hunden fra siden. Når spillet starter, præsenteres hunden for en simpel opgave - eksempelvis "sit" eller "dæk". Hvis hunden udfører den korrekt, identificerer kameraet bevægelsen, og herefter udløses en godbid fra godbidskarrusellen.
– Kedsomhed er en af de største daglige udfordringer, hundeejere står overfor. Go Dogo sørger for daglig hjerneaktivitet gennem et sjovt spil til din hund. Spillet er et perfekt supplement til dagligt samvær og træning, så hunden får et mentalt sundere hundeliv, siger Hanne Jarmer og fortsætter:
– Go Dogo-spillet starter med enkeltopgaver som "dæk", "stand" og "sit". Derefter avancerer systemet, og opgaverne bliver sværere i takt med, at hunden lærer systemet at kende. Det betyder, at Go Dogo aldrig bliver kedeligt for hunden. Man kan godt sammenligne det med en slags krydsord eller sudoku - bare for hunde selvfølgelig.
Ifølge etolog med speciale i hunde Charlotte Louise Friis er kedsomhed et stort problem for mange hunde, og hun mener, at teknologi til kæledyr er et oplagt værktøj til at give hunden mere mental stimulering.
– Mental stimulering er noget af det vigtigste, du kan give din hund. Forskning viser, at daglig mental stimulering nedsætter hundens risiko for udvikling af problematisk opførsel såsom reaktivitet, separationsangst og destruktiv adfærd, som for langt de fleste hunde skyldes kedsomhed. Teknologier som Go Dogo er en daglig hjælper til at mentalstimulere din hund, siger hun.
Sig vuf til fremtidens kæledyrsteknologi
Pettech er allerede et stort marked i USA og Asien, men i Danmark er Go Dogo den første virksomhed, der tilbyder teknologi med kunstig intelligens i produkter til dyr.
Hanne Jarmer er godt klar over, at mange danske hundeejere sikkert vil ryste på hovedet og måske rynke lidt på næsen af Go Dogo. Men hun tror også på, at det er et spørgsmål om tid, før vi danskere også opdager kategorien. Med afsæt i eget liv som hundeejer er hun ikke i tvivl om produktets relevans.
– Jeg har selv to hunde, Leo og Louis, og idéen til Go Dogo opstod, fordi jeg var i tvivl om mine hunde fik den mentale stimulering, de havde brug for. Vi har testet produktet i fire år, og jeg er meget imponeret over muligheder og resultater. Begge mine hunde logrer stadig ivrigt med halen, når Go Dogo byder op til dagens træning, siger hun.
Hanne Jarmer og resten af teamet bag GoDogo har armene over hovedet i disse dage. Torsdag vandt de nemlig en People's Choice Award ved Nordic Women In Tech Awards
Folkene bag Go Dogo er netop nu i USA til elektronikmessen CES 2020. Her oplever de stor interesse for produktet
I hallen på udstillingen i Ballerup kan man møde Go Dogo, som er noget helt særligt. Det er nemlig en verdensnyhed til gavn for hundene
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad skal du være opmærksom på, når hvalpen skifter tænder?
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde