I dette indlæg har jeg valgt at skrive om en af mine hunde Kiss. Hun var en newfoundland og den ældste i flokken og mor til vores B-kuld.
Kiss var en af vores højt elskede hunde, som i hverdagen bragte glæde og latter, uanset hvad hun gjorde. Helt klart en speciel hund, hvor du altid blev mødt med glæde. En hund som med garanti gjorde, hvad der passede hende, og som på en hvilken som helst dag ville kunne lokkes til alt, hvis godbidderne var i orden.
En newfoundland hund er altid klar på en dukkert i vandet. De er oprindelige redningshunde i Canada. Kiss måtte være tæt på de rødder, for hun elskede stranden og hoppede gerne i vandet. Når vi gik gåture herhjemme på vejen, tog hun gerne en omvej for at nå vandpytten. Ligeså dovne og sløve en newfoundland kan være hjemme, lige så hurtig og fremragende er de i vand. Vandarbejdet er et fascinerende arbejde med hunden, og jeg elsker at arbejde med hundene i vandet. Dengang jeg lærte at svømme var faktisk ved siden af mine mormor og morfars hunde, de gjorde mig tryg, og så kunne jeg holde fast i dem, mens vi svømmede derud af.
Et fantastisk udstillingseventyr
Kiss har været med gennem tyk og tyndt, og hun har været der, hver gang jeg har haft brug for det. En rigtig ”menneskets bedste ven” hund. Hun har for alvor været med til at starte vores helt fantastiske udstillingseventyr. Hun har siden babyklassen blevet udstillet og gennem sit lange liv blevet udstillet i både ind- og udland, og flere gange blevet placeret i årskonkurrencerne som årets tæve, veteran og avlstæve og opnået mange championstitler.
I Herning 2013 deltog jeg i juniorhandling med Kiss. Herning er en vidunderlig udstilling, hvor showhunden kommer til sit rette element. Kiss var en hund, der fik ekstra energi jo mere show, der var. Med hendes enorme udstråling og guldsættet på, formåede vi sammen at blive Best In Show Juniorhandler nummer 2. En helt igennem fantastisk oplevelse, som jeg altid vil sidde dybt i hjertet på mig. Jeg husker stadigvæk øjeblikket tydeligt, og det kan ikke beskrives med ord.
Vores højt elskede krammebjørn Kiss kom fra kennelen NEWF-DOG, opdrættet af Søren og Helle Grundsøe. Hun var fra 2008, hvor min storebror fik hende i konfirmationsgave af min mor. Men hun er elsket og en del af hele familien.
Men ethvert eventyr slutter på et tidspunkt. Kiss er desværre ikke blandt os mere. Hun er gået bort den 26. september i år. Hun vil aldrig blive glemt, men altid være gemt dybt i alle vores hjerter. Hun har sat dybe spor hos alle, som hun har mødt på sin vej. Selvom jeg ved, at hun er kommet til et sted med ubegrænsede godbidder, vil hun altid være savnet. Hvil i fred, du har været noget helt særlig. Elsker dig Kiss.
Cecilie Krarup
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Søndag drager Cecilie Krarup mod Tyskland for at gå i ringen som juniorhandler for sidste gang. Vi har modtaget dette indlæg fra den dygtige handler
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for udstillingsverdenen
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her vil hun skrive om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger. Denne gang fortæller hun om en oplevelse, der kan kræve en pakke cleenex at læse
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er ny fast blogger for hunden.dk. Her vil hun skrive om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for udstillingsverdenen. Denne gang fortæller hun om sine oplevelser på årets første hundeudstilling i Fredericia og ser frem mod show of winners
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse