Er din hund også vild med at havbade

30-09-2021 12:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund endnu ikke er blevet introduceret til det våde element , kan den godt lære det, hvis I kommer godt fra start

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

 

Stranden er et herligt sted for hunde at løbe løs, da der er masser af spændende dufte, indtryk og muligheder for aktivitet. I sommerhalvåret må de ikke løbe frit, men fra 1. oktober er der frit slag. De fleste hunde holder af en svømmetur i havet, men det er ikke alle hunde, der kaster sig i bølgerne. Det forklarer Lotte Evers, der er Agria Dyreforsikrings hundeekspert. Har man en hund, der ikke har dyppet poterne vandet endnu, kan man godt lære den at blive en rigtig vandhund med gradvis tilvænning.

– Først og fremmest er det vigtigt, at man tager det stille og og roligt og ikke tvinger hunden til noget, den ikke har lyst til. Hvis hunden føler sig presset eller stresset, så kan oplevelsen ved vandet have den modsatte effekt, siger Lotte Evers.

Ifølge Lotte Evers er det er god idé at vælge en strand, hvor der en god sandstrand uden store sten, så hunden kan gå ud i vandet uden at skulle springe direkte ud i dybt vand. En god begynder-strand er plan og åben, så hunden har nemt ved at orientere sig og selv kan bestemme tempoet.

 

Flere gode strand-tips fra Agria Dyreforsikring:

 

Godbidder og legetøj

En god start er at lege med hunden ved vandkanten. Brug legetøj og godbidder til at aktivere den, så den får en god oplevelse meget tæt ved vandet. Når den virker tryg ved at befinde sig i vandkanten, kan man så småt begynde at kaste legetøj og godbidder ud i vandet. Kast ikke for langt ud i starten, da du ikke kan være sikker på at hunden løber ud og henter tingene tilbage. Undersøg forinden, at legetøj og godbidder kan flyde.

 

Våde fødder

Det er en god ide at have gummistøvler på, så du ikke står og tripper i vandkanten og springer for livet, når der kommer bølgeskvulp. Vis hunden, at den trygt kan soppe med dig i vandkanten. Våde poter er nemlig første skridt for de fleste hunde, før bølgerne efter lidt øvelse rammer maveskindet.

 

Badevenner

Hvis hunden er tilbageholdende, er et godt kneb for at få den ud i vandet og prøve teknikken af, at tage en anden hund med på stranden, som er rigtig glad for vand. Vandhunden kan hjælpe den usikre hund med at se, at der ikke er noget farligt ved vandet, tværtimod at det er rart og sjovt at komme i.

 

Husk det blå flag

Det er tilladt for hunde at bade på 97 procent af den danske kyststrækning, men man skal holde øje med, om der er et blåt flag ved stranden. Det betyder nemlig, at det er en af de 220 strande, hvor man ikke må have hunde med. Førerhunde og andre hunde på arbejde er undtaget fra forbuddet.

 

Vinterbadning

Introduktion til det våde element gør sig bedst, når vandet ikke er alt for koldt. Man kommer derfor ofte bedst fra start ved at introducere hunden til vand, inden den kolde vinter sætter ind. Husk på, at nogle hunde har brug for at blive tørret grundigt efter en svømmetur og måske endda have et dækken på.

 

Læs også

Når hunden får noget på tværs

21-04-2025 07:15, af Cecilie Friis Amstrup

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Når hunden TROR, den skal have hvalpe

20-04-2025 07:55, af Cecilie Friis Amstrup

Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.

Dyk ned i det: Gør din hund til en glad vandhund

17-04-2025 07:22, af Cecilie Friis Amstrup

I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.

Nathalie bidt, da hun luftede hund

09-12-2019 08:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

30. november gik Nathalie Sandra Brandt tur med sin hund i en hundeskov. Det endte dog rigtig galt

Hund svømmede 1 km efter dødsulykke

12-01-2012 14:29, af Tine Luther
Hunden var med i færdselsulykke. Ejeren omkom, og hunden blev så skræmt, at den svømmede ud på åbent hav.

Blev din hund "skudt" under DKK i Herning?

07-11-2016 15:32, af Kristine Ulsø Olsen
Hundens fotografer havde en travl weekend under DKK’s internationale udstilling i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder som nu kan ses i vores database

Påskeskue

04-04-2012 09:53, af Tine Luther
Skærtorsdag afholder Dansk Kennel Klubs kreds 10 skue. Kom og oplev et hav af forskellige racer.

Hvem vinder København?

16-09-2015 10:02, af Tine Luther
Ikke færre end 143 forskellige hunderacer kan man se i den kommende weekend, hvor knap 3.400 hunde fra ind- og udland kæmper om at blive ”Københavnsvinder” og ”Best in Show” på Dansk Kennel Klubs udstilling i Hillerød. Samtidig afholdes konkurrencer i flere hundesportsgrene, som kan få almindelige hundeejere til at glippe med øjnene – for når man selv har svært ved bare at få hunden til at gå pænt i snor, kan det synes som de utroligste ting, hundeførerne kan få deres hunde til.

Skal man blande sig?

10-01-2020 19:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag eftermiddag blev en mand slået i hovedet, fordi han fortalte en hundeejer, at han skulle holde hunden i snor. Hvad mener du? Skal man blande sig, når andre hundeejere overtræder loven

 

Billederne fra Herning er online

08-11-2017 20:04, af Kristine Ulsø Olsen
Foto|

Hundens fotografer havde en travl weekend under DKK’s internationale udstilling i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder, som nu kan ses i vores database

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse