Selvom det er menneskets bedste ven, kan hunde komme til at lave skader på andre personer eller deres ting. Derfor er det lovpligtigt for hundeejere at købe en hundeansvarsforsikring. - Som hundeejer skal man via den lovpligtige forsikring erstatte de skader, ens hund måtte forvolde. Forsikringen følger hunden, også mens den fx bliver luftet af naboen. Der er tale om såkaldt objektivt ansvar. Det vil sige, at person- og tingskade på tredjepart altid er dækket uanset hundens adfærd. Undtagelser kan være, at den der udsættes for skaden selv har skyld i det ved fx at drille eller opildne hunden, forklarer konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen. Når hunden bliver passet Ansvarsforsikringen følger hunden og dækker også, når hunden bliver passet. Rejser du på ferie og beder naboen eller familien om at passe hunden, behøver du ikke tænke på, om hunden er forsikret eller ej. Bemærk, at når du passer en andens hund, er du sidestillet med hundens ejer, uanset om du passer den i en time eller i en uge. Det betyder, at du ikke kan kræve erstatning på hundens ansvarsforsikring, hvis den fx ødelægger nogle af dine ting. Denne risiko har du accepteret ved at passe hunden, og du betragtes i pasningsperioden som hundens besidder. Hundeansvars-forsikringen gælder kun person- eller tingskader på tredjepart. Når skaden sker Hvis din hund forvolder skade på en anden person eller hund, så undgå at gå ind i diskussioner om skyld og erstatningsansvar. Det eneste, du behøver gøre, er at oplyse dit navn, og hvor hunden er forsikret. Så har modparten nemlig mulighed for at anmelde skaden til dit forsikringsselskab, som har pligt til at tage imod anmeldelsen. Du kan dog hjælpe dit forsikringsselskab godt på vej, hvis du selv kontakter dem forinden og anmelder skaden.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse