Selvom det kan være svært at skelne mellem hvalpe og junior hunde, så er der altså forskel, hvilket man som hundeejer skal tage hensyn til.
Rent mentalt bliver ens hvalp først voksen, når den er omkring 2,5 år gammel, men dens knogler og muskler er færdigudviklet længe før.
Hvalpe vokser og udvikler sig enormt meget det første år. De helt store hunderacer kan gå fra en vægt på 1kg til 90kg det første år af sit liv, hvor vi mennesker til sammenligning er 16-18 år om sådan en udvikling.
Hvalpefoder er vigtigt for hundens udvikling
Denne enorme vækstproces betyder, at man er nødt til at fodre sin hvalp med det rette hvalpefoder, så hvalpen kan opretholde sit høje energi niveau og samtidig få en god kost. Foderet skal nemlig sikre, at hvalpens vækst kan forekomme, uden at det går for stærkt, hvilket kan forårsage, at knogler og muskler ikke bliver udviklet korrekt.
Fra hvalp til junior hund
Typisk når ens hvalp er 6-7 måneder gammel, bør man skifte ens hvalpefoder ud med juniorfoder.
Den største forskel mellem hvalpefoder og juniorfoder er nemlig energiindholdet. Når ens hvalp har afsluttet første trin af vækstfasen, har den nemlig ikke behov for det ekstra høje energiindtag. Man bør derfor skifte over til juniorfoder, som ikke indeholder et lige så højt indhold af energi som hvalpefoder, men man kan dog ikke gå direkte over til almindeligt voksent foder, da hvalpen stadigvæk har brug for et højere energiindtag end ved voksent foder.
Hvornår bør man gå over til voksenfoder?
Ens hvalp eller junior hund bør først få voksenfoder, når knoglerne er cirka 90 % færdigudviklede. Dette sker typisk, når den er 10-20 måneder gammel, men varierer naturligvis fra race og individ. Derfor er det vigtigt at kigge på ens hvalp. Er den lidt for slank, så fortsæt med vækstfoder. Men hvis den er lidt tungere end den bør være, så skift over til et afbalanceret fuldfoder til voksne hunde. Det er samtidig ikke skadeligt, hvis du fodre din hvalp med vækstfoder i lidt for lang tid, så længe du ikke overfodrer hunden.
Vær opmærksom ved store racer
Du skal altid være ekstra opmærksom, hvis din hvalp er en gigantrace, da disse hvalpe ofte skal være noget ældre, inden du stopper med at fodre med vækstfoder. Nogle gange helt op til 24 måneder med de helt store racer.
Husk altid, at du kan følge fodervejledningen på din foderpose, så du er sikker på, at du fodrer din hund korrekt.
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. juli
Danmarks største kæde indenfor foder, plejeprodukter og alt andet tilbehør, Maxi Zoo, er blevet ny hovedsponsor for det årlige Winter Wonder Show, der løber af stablen den kommende weekend i Herning Messecenter.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Gigt er en almindelig årsag til smerter hos ældre hunde. Gigt dækker over en række sygdomme i muskel- og skeletsystemet, hvor smerter kan opstå i og omkring led i ben og rygsøjle. Kroniske smerter som følge af gigt kan medføre en væsentlig forringelse af hundens livskvalitet
Nej, for helt så enkelt er det ikke…
En skolehund er en hund som arbejder på en skole og er særligt trænet hertil. En mere meningsgivende betegnelse kunne være terapi- og skolehund, da mange af de jobfunktionerne hunden vil have er terapeutiske. I dette blogindlæg vil du kunne blive lidt klogere på, hvad en skolehund er men også hvordan min motivation for hele det her projekt startede.
En skolehund kan nemlig gøre en enorm forskel for de børn og unge den er sammen med!
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Her kommer endnu et afsnit fra retrieverbogen af Lotte Evers
Når de unge juniorhandlere træder ind i Store Ring i Herning i weekenden, bliver der trængsel i ringen. Rekordmange har nemlig tilmeldt sig, og det giver lidt logistiske udfordringer
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt