I behandlingen af mennesker har elektroterapi længe været en veletableret behandlingsform, når en patient skal genoptrænes efter en større skade eller operation. Behandlingen, der giver elektrisk muskelstimulering, er i stigende grad også ved at vinde indpas i genoptræningen af hunde. Ved elektroterapi påvirkes hundens krop af små elektriske impulser, fra små elektroder, der placeres direkte på hundens hud.
Hvordan virker elektroterapi?
De elektriske impulser kan påvirke hundens muskler og nervesystem på forskellige måder. De kan stimulere nerver lige under huden, hvilket medfører at kroppens eget smertelindrende system igangsættes. Denne form for elektroterapi kaldes også for transkutan elektrisk stimulation eller blot TENS. TENS kan være smertelindrende og hjælpe ved muskelspændinger. Derudover øger det også blodcirkulationen i området og har vist sig, at være gavnlig for sårheling i visse tilfælde.
De elektriske impulser kan også hjælpe til at genskabe tabt muskelkontrol i forbindelse med eksempelvis rygmarvsskader. Det sker ved at de elektriske impulser stimulerer de nerver, der styrer musklerne, og dermed får dem til at trække sig sammen. Denne form for elektroterapi kaldes for neuromuskulær elektrisk stimulation, forkortet NMES. NMES kan blandt andet være med til at forbedre musklernes funktion og styrke, og være smertelindrende samtidig. Behandlingen vil typisk skulle suppleres med andre former for fysioterapi.
Hvordan foregår elektroterapi?
Når en hund skal behandles med elektroterapi, fastgøres elektroderne på huden over, eller i nærheden af, det område der skal behandles. Under behandlingen kan hunden mærke muskelsammentrækning, og en prikkende fornemmelse i huden under elektroderne.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jakob er en springer spaniel på snart et år. Det første år har dog været fyldt med udfordringer, efter han brækkede skulderen, da han var fire måneder gammel
Mange har sikkert sat sommerferien af til at få en ny hvalp, men samtidig med glæden over at få den lille ny hjem, starter også det seje træk med at få den gjort renlig. Her er et tip til, hvordan du kan træne din hvalp til at give tegn, når det er tid, ved at aktivere en klokke.
Nyt studie har undersøgt betydningen af hvor hvalpen vokser op de første otte uger, og resultaterne peger på at stueopdræt kan mindske risikoen for adfærdsproblemer
Social indlæring er en effektiv måde at lære nye ting på, og en indlæringsmåde, som er vigtig for hunde. Voksne hundes evne til at lære fra andre er velundersøgt, og et forskerhold har nu også vist, at helt unge hvalpe også evner at lære nyt på denne måde
Tidligere juniorhandler og blogger på hunden.dk fortsætter sit gode liv i hundeverdenen. Hun har netop færdiggjort uddannelsen som ringtræner, og tilbyder træning til andre hundemennesker
Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til to gode tricks med hunden. De kan sagtens øves selvom det er varmt
Regnvejr…endnu engang vælter regnen ned, og hvis din hund ikke er til regnvejr, bliver den rastløs. Denne øvelse driver forhåbentlig noget af rastløsheden væk.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet