Min hund skal til dyrlæge, hvad gør jeg?
DKK´s anbefaling er, at du for god ordens skyld lægger en plan for, hvad du gør, hvis du skulle stå med akut behov for dyrlægehjælp:
Hvis du har en tæve, der skal føde indenfor den kommende tid, hvis du har brug for genopfyldning af receptpligtig medicin, eller hvis du har en hund, der skranter, vil det være klogt på forhånd at tjekke, om og hvor du kan få hjælp.
Så tjek din lokale dyrlæges hjemmeside eller giv dem et kald, så du ikke spilder dyrebare minutter, hvis behovet skulle opstå. Det er nemlig forskelligt, hvordan de dyrlægerne holder sig bemandede i denne tid.
Jeg har tilmeldt mig DKK’s udstilling i Roskilde, og nu er jeg bange for, den bliver aflyst, hvad gør jeg?
DKK´s bestyrelse lover alle pengene retur til alle, der allerede har eller som ønsker at tilmelde hund til DKK´s udendørs udstillinger i Roskilde den 8. - 9. og 10. maj, hvis udstillingerne aflyses grundet Corona-smitte.
DKK har desværre ikke mulighed for at forlænge tilmeldingsfristen, da vi så ikke ville være i stand til at nå at få alle praktiske detaljer på plads inden udstillingen.
Jeg er i karantæne. Hvad gør jeg med hunden?
Dette spørgsmål er der lidt forskellige svar på. For er man i karantæne, er det meningen, man skal blive i sit hus eller i sin have og ikke tage kontakt til andre mennesker. Men hunden skal jo stadig luftes. Nogle steder skrives, at hunden kun må luftes i haven, mens det andre steder skrives, at man godt må gå tur med hunden, man må bare ikke tage kontakt til andre mennesker på gåturen.
Vi anbefaler, at man tager kontakt til Røde Kors Hjælpenetværk, som er nyoprettet i forbindelse med coronasituationen.
Man kan enten bede om hjælp eller tilbyde hjælp til eksempelvis praktiske opgaver som hundeluftning.
Er man en udsat hundeejer, som har brug for hjælp til at få hunden luftet, så kan man ringe til Røde Kors på 35299660 eller tilmelde sig her
Kan hunden blive smittet og smitte andre?
Alt tyder fortsat på, at hunden kan blive smittet i mild grad, men at den ikke udvikler sygdommen og derfor heller ikke kan give smitte videre.
Jeg vil rigtig gerne lave noget aktivt med hunden, når jeg går herhjemme. Hvad kan jeg gøre?
Her er Youtube og naturligvis DKK din ven. Herunder finder du en video, hvor Lise Lotte Christensen giver nogle god råd til træning med hunden i snor.
Hvilke arrangementer er aflyst?
DKK har opfordret til, at alt aflyses i den næste tid. Her får duen liste over arrangementer, som er blevet aflyst
18. marts:
22. marts:
28. + 29. marts:
18. april:
Derudover er World Dog Show i Madrid udsat til juli
Her finder du en oversigt over alle DKK aflysninger
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Kan et gab smitte mellem menneske og hund? Forskerne er ikke sikre, men meget tyder på det. Prøv selv.
SCT. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg advarer om, at der er udbrud af Parvovirus i området
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Veterinærinstituttet og Mattilsynet anser nu sygdomsudbruddet i fjeldlandet for overstået
Slingerhed, eller ukoordinerede bevægelser, er et sygdomstegn hos hunde – vi ser på hvilke sygdomme, der kan være årsag til sådanne bevægelsesforstyrrelser
Autoimmun hæmolytisk anæmi er en livstruende sygdom, hvor hundens eget immunforsvar angriber hundens røde blodlegemer
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet